موسوی: فرد متحجر و دولتگرا نميخواهيم
جامعه ما نميخواهد فقط در خاطرات و گذشتهها بماند. خصوصيت يك ملت آن است كه با حفظ گذشته به آينده نگاه كند. ما فرد متحجر، عقب مانده و دولتگرا نميخواهيم.
ميرحسين موسوي عصر یکشنبه در فرهنگسراي بهمن در جمع خانواده ايثارگران و شهدابا اشاره به سالگرد سوم خردادگفت:آزادي خرمشهر پيروزياي بود كه پيروزيهاي بعدي ما را سبب شد و بيداري بعدي ما بود كه اكنون ميتوانيم در خاورميانه بسيار شلوغ و پر از آشوب و بحران زندگي كنيم. اين از اثرات آن پيروزي بزرگ است.
وي با اشاره به حكومتهاي قاجار و پهلوي گفت: در اين دورانها ما در هرجنگ بينالمللي قطعهاي از كشور را از دست ميداديم. اين پيروزي بزرگترين پيروزي 200 سال اخير كشور ما بود.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطر نشان كرد:قبل از انقلاب ترسي درون ملت وجود داشت كه بزرگترين آفت كشور محسوب ميشد. اما پس از انقلاب آغاز جنگ و پيروزي خرمشهر ترس از مرگ را از بين برد و روحيه شجاعت و دليري را در كشور بوجودآورد.
وي ادامه داد:رزمندگان چشم در چشم مرگ دوخته بودند و نسبت به تجاوزات و حملات دشمنان توانستند بر سر منافع كشور بايستند.
موسوي با تاكيد بر اينكه هنوز تاريخ خرمشهر خوب بيان نشدهاست گفت:هنوز بيان نشدهاست كه خرمشهر با چه امكانات اندكي فتح شد. بارها در روزهاي جنگ در تهران و دزفول پس از شليكها بودند افرادي و قدرت تخريبي اين موشكها را ديدند و در آن شرايط اعتقاد همگاني در ميان مردم وجود داشت كه آنها را حفظ ميكرد و خانوادههاي رزمندگان از همان روحيههايي برخوردار بودند كه رزمندگان در محيط جبههها برخوردار بودند.
وي با بيان خاطرهاي از روز فتح خرمشهر گفت: يك روز پس از فتح خرمشهر به فرمان امام به خرمشهر رفتم و وقتي در ميان رزمندگان قرار گرفتم شور و نشاطي بيسابقهاي را ديدم كه هرگز نظير آن را نديده بودم.
نخست وزير دوران دفاع مقدس با تاكيد بر اينكه انقلاب جوانان را جدي ميگرفت و به آنها به چشم كودكان نگاه نميكرد گفت: انقلاب بر روي شعور زنان و مردان تكيه ميكرد و به آنها اعتماد داشت و اين آن چيزي است كه در جامعه ما اكنون كمرنگ شده است.
وي ادامه داد: بسيج آن روز برآيند چنين گفتماني بود و امروز نيز اگر بسيج بخواهد همان احترام را داشته باشد بايد به همان ارزشها برگردد.
موسوي تصريح كرد: جامعه ما نميخواهد فقط در خاطرات و گذشتهها بماند. خصوصيت يك ملت آن است كه با حفظ گذشته به آينده نگاه كند.
وي تاكيد كرد: ما فرد متحجر، عقب مانده و دولتگرا نميخواهيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ممكن است ما روي منابع و قدرتهاي مادي حساب كنيم اما هيچ سرمايهاي قابل قياس با فضيلتهايي نباشد كه ما درزمان جنگ بدست آوردهايم و در آن صورت ميدانيم 300 ميليارد دلار نفت را چگونه هزينه كنيم و آنگاه ميدانيم در قبال سنت آن وظيفه داريم و بايد مطابق با منافع كشور آن را هزينه كنيم.
وي با بيان اينكه آنچه بازدارنده و اصل بوده سابقه فتح خرمشهر و آثار آن در تاريخ ملت ما بوده است،اظهار داشت: كساني كه چنين انديشهاي داشتند قطعاَ در محاسباتشان اين مساله را ميديدند كه چگونه در خرمشهر و ساير عمليات ايستادند و وجود چنين روحيهاي حالت بازدارنده داشت. سابقه فتح خرمشهر و عملياتي كه اتفاق افتاد از آغاز جنگ تا پايان آن بزرگترين پشتوانه براي نيروهاي مسلح ما بود.
وي تاكيد كرد:حفظ حرمت و احترام خانواده شهدا و جانبازان وظيفه حكومت و دولت است كه بايد رعايت شود.