فضاسازی "پایداری" علیه "امید"
به نظر میرسد هرچند این جریان در شرایط فعلی در موضع ضعف و اقلیت مجلس قانون گذاری قرار گرفته است اما توانستهاند فضاسازیای علیه فراکسیون امید داشته باشند تا در ماههای نخست برای این کمیسیون دردسر بسازند. به نظر می رسد تحت تاثیر همین جوسازیها بود که سهشنبه خبرگزاری فارس با بازنشر مصاحبهای از مهرداد لاهوتی بر روی تعبیری بی توجهی اعضای کمیسیون به ولایت فقیه تاکید و آن را تبدیل به تیتر سایت خود کرده بود تا زمینه چینی لازم برای طراحی یک سناریو علیه فراکسیون امید فرآهم شده باشد.
سخنگوی فراکسیون تازه تاسیس مستقلین هم میگوید: «من نه نمیتوانم کنار جبهه پایداری باشم و نه کنار کسانی که کار خودشان را میکنند و توجهی به رهبری و حاکمیت ندارند» تعبیری که لاهوتی متاثر از فضای مجلس آن را بر زبان آورده است و زمینه برای سخن پراکنی علیه این فراکسیون را فراهم کرده است ولی به طور مشخص جو علیه فراکسیون امید مجلس سنگین و مسموم شده است.
ترسی که بیشتر جوان ها و تازهکارهای مجلس را درگیر خود کرده است و نشان میدهد برخی این زمزمه و تهمت به گوششان خورده است که عده ای از اعضای فراکسیون امید نسبت به ولایت بی توجه هستند و همین کافیست تا مقدمهای برای رد صلاحیت آنها در انتخاباتهای آتی گردد.
وی در همین رابطه خبر میدهد: «هنگامی که دلیل این تصمیم را از این نماینده پرسیدم، توضیح داد یکی از دلایلی که منجر به اخذ چنین تصمیمی از سوی او و چند نماینده دیگر عضو فراکسیون امید برای حضور در فراکسیون مستقلان، این است که از حضور در فراکسیون امید نگران هستند.» این نماینده اصلاحطلب مردم تهران اضافه کرد: «آنها میترسند عضویت در فراکسیون امید، باعث شود که در دوره بعد انتخابات مجلس ردصلاحیت شوند. از طرفی نمیخواهند در فراکسیون اصولگرایان هم باشند و بنابر این فراکسیون مستقلان به آنها امکان انسجام و نقشآفرینی میدهد، بدون اینکه دچار مشکلات صلاحیتی شوند.»
به همین دلیل این جریان به دنبال آن است که در یک حرکت تاکتیکی خود را از زیر پرچم فراکسیون رهروان ولایت بیرون بکشد و در فضا و با عنوان جدیدی فعالیت خود را ادامه دهد. حالا آنها با عنوان مستقل ادامه فعالیت میدهند تا بتوانند فاصله خود را از تندروهای اصولگرا مشخص کنند و از سوی مردم با این جریان اشتباه گرفته نشوند. بنابراین جریان اصولگرایی بعد از آنکه از دست دادن جایگاه خود را به چشم دید ناچار گشته تا در یک حرکتی استراتژیک در فراکسیون مستقلین فعالیت کند و اصراری بر هویت اصولگرایانه خود نداشته باشد.
با حاشیهای شدن قابل پیش بینی نامزدهای احتمالی جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری 96 اصولگرایان معتدل همان الگو و ابتکار عمل اصلاح طلبان را در انتخابات مجلسین درپی خواهند گرفت. الگویی که بر وفاق معتدلان دو جریان اصلاحات و اصولگرایی بود و توانست اکثریت نامزدهای خود را روانه مجلس و تاییدیه مردم را از آن خود کند.
حالا ظواهر امر نشان میدهد تاسیس فراکسیونی تحت عنوان مستقل در مجلس،خبری از تکرار این الگو در انتخابات پیش رو خواهد داد و قابل تصور است که این فراکسیون با هدف انتخابات ریاست جمهوری کل گرفته باشد. تعبیری که ابراهیم نکو، فعال سیاسی نیز به زبان دیگری بیان میکند و از حضور این فراکسیون در «تصمیم گیریهای بزرگ و مقطعی» خبر می دهد؛ وی در همین رابطه اضافه میکند: «شکل گیری فراکسیون مستقل و حضور افرادی که به اعتبار لیست امید به مجلس راه یافته اند در این فراکسیون پایان راه نیست و قطعا شکلگیری این فراکسیون در تصمیم گیریهای مقطعی و بزرگ آینده تاثیرگذار خواهد بود.» آن برههی بزرگ که ابراهیم نکو از آن یاد میکند ایامی جز انتخابات ریاست جمهوری نخواهد بود.