ترنج موبایل
کد خبر: ۲۹۲۷

جنجال قانون ضدتروريسم در ژاپن

تبلیغات
تبلیغات

عمليات سوخت رساني نيروي دريايي دفاع از خود ژاپن به كشتي‌هاي جنگي كشورهاي شركت‌كننده در جنگ با تروريسم در افغانستان به رهبري آمريكا در اقيانوس هند، در قالب قانون مقابله با تروريسم اين كشور به يكي از قوانين جنجال برانگيز اين كشور تبديل شده است.

اين قانون بويژه زماني به عنوان موضوعي حساس در ژاپن و همچنين براي متحد آن، آمريكا، مطرح شد كه حزب حاكم ليبرال دمكراتيك و حزب ائتلافي آن، حزب كومينوين در جريان بيست‌ويكمين دوره انتخابات مجلس مشاوران ژاپن با شكست سنگيني از سوي احزاب مخالف دولت مواجه شد.

در جريان اين انتخابات احزاب مخالف به رهبري حزب دمكراتيك، بزرگترين حزب مخالف دولت ژاپن توانستند باشكست احزاب حاكم، كرسي‌ها در مجلس مشاوران اين كشور را در دست بگيرند.

"ايچيرو اوزاوا" رهبر حزب دمكراتيك، پس از پيروزي در اين انتخابات اعلام كرد كه حزب وي با تمديد قانون ضدتروريسم كه به نيروي دريايي اين كشور اجازه مي‌دهد تا به كشتي‌هاي جنگي شركت‌كننده در جنگ افغانستان در اقيانوس هند سوخت رساني كند، مخالف است.

اوزاوا افزود: «اين حزب درصدد است تا اين لايحه را در جريان مذاكرات پارلماني بلوكه كند.»

احزاب كمونيست و سوسيال دمكراتيك دو حزب ديگر مخالف دولت نيز اعلام كرده‌اند كه همگام با حزب دمكراتيك در اين زمينه همكاري خواهند كرد.

اين لايحه پيش از اين باوجود مخالفت احزاب مخالف با تمديد آن، سه بار تمديد شده بود.

اوزاوا معتقد است كه جنگ آمريكا در افغانستان، بدون كسب مجوز جامعه بين‌المللي و شوراي امنيت سازمان ملل انجام شده و اين كشور بر اين اساس نمي‌تواند در اين جنگ شركت كند.

قانون ضدتروريسم ژاپن روز اول نوامبر (‪ ۱۰‬آبان) خاتمه مي‌يابد و دولت و احزاب حاكم در اين كشور در تلاش هستند تا زمينه ادامه عمليات سوخت رساني نيروي دريايي دفاع از خود ژاپن در اقيانوس هند را فراهم كنند.

مخالفت احزاب مخالف دولت ژاپن با تصويب قانون ضدتروريسم در اين كشور، يكي از دلايلي بود كه منجر به استعفاي دولت جوان "شينزو آبه" نخست وزير پيشين اين كشور شد.

دولت ژاپن كه هم اينك در تمديد اين قانون با مشكل مواجه شده است تصميم گرفت تا لايحه جديدي را براي ادامه اين عمليات به مجالس نمايندگان و مشاوران (ديت) اين كشور ارايه كند.

هم اينك مجالس نمايندگان و مشاوران ژاپن (ديت) آماده شده‌اند تا از روز سه‌شنبه (اول آبان) مذاكرات پارلماني براي بررسي لايحه جديد را كه به نيروي دريايي دفاع از خود ژاپن اجازه‌مي‌دهد به عمليات سوخت رساني در اقيانوس هند ادامه دهد، آغاز كنند.

در لايحه جديد دولت ژاپن يكسري اقدامات درنظر گرفته شده است كه بر اساس آن اين كشور مي‌تواند به حمايت از آمريكا در جنگ با تروريسم در افغانستان بپيوندد.

لايحه جديد دولت ژاپن فقط به‌ارايه سوخت و آب به كشتي‌هاي جنگي شركت‌كننده در جنگ با تروريسم به رهبري آمريكا در افغانستان، در اقيانوس هند، محدود مي‌شود.

بر اساس اين لايحه همچنين مدت ماموريت پيش بيني شده براي نيروي دريايي دفاع از خود اين كشور، يكساله است و براي يك سال ديگر قابل تمديد است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات