bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۰۱۲۰۲

سیگنال دوباره سیف برای بازار ارز

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۱۳ دی ۱۳۹۵
رئیس کل بانک مرکزی بار دیگر پیام ارزانی برای قیمت دلار را تکرار کرد و از ادامه روند نزولی در روزهای آینده سخن گفت.

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته چندین بار از سوی رئیس کل بانک مرکزی اعلام شده است که روند نزولی قیمت دلار در بازار ادامه داشته و به وضعیت باثباتی خواهد رسید. این در حالی است که قیمت‌ها از حدود ۴۲۰۰ تومان در اواخر هفته آینده تاکنون تا حدود ۳۹۰۰ تومان و حتی کمتر کاهش یافته است.

رئیس کل بانک مرکزی که اخیرا تاکید داشته قیمت دلار در روند نزولی قرار دارد و ادامه خواهد داشت، بار دیگر بر این موضوع تاکید کرد و امروز در همایش بانکداری الکترونیک یادآور شد که قیمت دلار به روند نزولی ادامه می‌دهد و ارزان‌تر خواهد شد.

این پیامی بود که سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی و فرد تاثیرگذار در بازار ارز برای فعالان اقتصادی داشت که خود می‌تواند سینگالی برای تاثیرگذاری در بازار باشد و قیمت‌ها را مجدد تحت تاثیر قرار دهد.

وی که البته به بخشنامه اخیر بانک مرکزی برای واردات کالا و گشایش ال سی نیز اشاره داشت و در برخی موارد شفاف‌سازی کرد.

سیف اینگونه توضیح داد که در رابطه با بخشنامه گشایش اعتبارات اسنادی سوء برداشت‌هایی وجود داشت این در حالی است که اصل بخشنامه از این قرار است که در لحظه گشایش اعتبار یک فرد واردکننده باید ۱۰ درصد مبلغ ریالی را بر اساس نرخ ۳۶۰۰ تومانی دلار به صورت علی‌الحساب به بانک گشایش‌کننده اعتبار بپردازد تا در لحظه مبادله اسناد بتواند وجه را تسویه کند. آن طور که وی عنوان کرد در این میان دو نرخ وجود دارد به این معنا که هر یک از دو نرخ یعنی ۳۶۰۰ تومان و قیمت دلار در زمان تسویه کمتر باشد، مبنای تسویه حساب با واردکننده قرار خواهد گرفت. اگر زمان آن از یک ماه بیشتر نباشد.

رئیس کل بانک مرکزی در ششمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک از جمله مهم‌ترین دستاوردهای بانک مرکزی در زمینه‌ فناوری اطلاعات را توسعه شبکه پرداخت الکترونیکی کشور (شاپرک)، نظام مدیریت امنیت داده (نماد)، توسعه سامانه مرکز کنترل و نظارت اعتباری (مکنا) و همچنین طراحی و پیاده‌سازی سامانه صدور یکپارچه الکترونیکی دسته چک (صیاد) عنوان کرد.

وی در عین حال به راه‌اندازی سامانه چکاوک یعنی سامانه مبادلات الکترونیکی چک اشاره داشت و با وجود این‌که این طرح را ارتقاء عوامل امنیتی و استانداردسازی طراحی و چاپ دسته چک دانست، اما این را هم گفت که مکانیزه‌نبودن فرآیند پذیرش چک در این سامانه هزینه‌های بالایی به همراه داشته است. از این‌رو بانک مرکزی با هدف رفع این مشکل در حال طراحی و پیاده‌سازی سامانه حضور یکپارچه الکترونیکی دسته چک یعنی صیاد است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین استانداردسازی و افزایش ضریب امنیتی دسته چک با بهره‌گیری از استانداردهای روز دنیا را از مهم‌ترین اهداف صیاد دانست و گفت که در نتیجه اجرای آن مدت زمان عملیات تصدیگری به طور محسوسی کاهش می‌یابد. درعین حال که ورود اطلاعات در فرم‌های واگذاری چک در سامانه چکاوک با دقت بیشتر و میزان خطای کمتری انجام خواهد شد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
همانطور كه با تله پاتي فيمت ها را بالا مي برند با سيگنال هم كمي پايين مي آورند. اصلا بالا پائين رفتن خوبه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
جدی نگیرید بازار بر عکس نظر ایشان حرکت می کند امروز دوباره گران شد
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
دیروز در اخبار آمده بود که نرخ یوان چین، در سال ۲۰۱۶ به پایینترین میزان در برابر دلار، در ۱۶ سال گذشته رسیده در حالیکه چین تمام ۱۶ سال گذشته، نرخ رشد واقعی‌ دو رقمی‌ داشته و حالا یکی‌ از دو ابر قدرت اقتصادی دنیا است، ولی‌ با این وجود چرا نرخ پول ملی‌ خود را کاهش میدهد، چون سیاست پوپولیستی و خیالی را دنبال نمیکند. برای مسئولان چین، سه شخص اقتصادی مهمترین هستند:

۱- نرخ رشد اقتصادی که هرگز نباید پایین‌تر از ۷ درصد بشود

۲- نرخ تورم، که هرگز نباید بالاتر از ۲ یا ۳ درصد بشود

۳- و مهمتر از همه نرخ بیکاری که نباید بیشتر از ۴ درصد بشود

و برای این اهداف، یکی‌ از مهمترین ابزار، پایین نگاه داشتن قدرت پول ملی‌ چین است.

حالا آیا مسئولان ما این دلسوزی و شجاعت را دارند که بین آن سه هدف، و تثبیت دستوری نرخ دلار، که بیشتر مردم را خوشحال کوتاه مدت می‌کند، یکی‌ را انتخاب کنند!!.. تا حل که هرگز هیچ دولتی به دنبال آن نبوده و همه فقط شعار شجاعت و دلسوزی را میدهند.
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
فعلا که دولت مدبّر تصمیم گرفته به هر قیمتی شده، به منظور انتخاباتی، قیمت دلار را در حدود چند سال پیش تثبیت کند و با صرف میلیارد‌ها دلار از ذخائر محدود عرضی و به منظور خاموش کردن انتقاد کننده‌های اصلی‌ یعنی‌ وارد کننده‌های بزرگ و بنگاه‌های بزرگ دولتی و خصولتی، به جنگ واقعیت اقتصادی برود و این سرمایه دارن، دلار نسبتا ارزن را به صورت کنلیزه به آنور آب برای خود و آقازاده‌ها ، کنلیزه کند و تا همین حالا با بخشنامه دیروز معاون رئیس جمهوری، عملاً ایران سه نرخ ارز دارد. و این یعنی ادامه عمیق شدن مشکلات بانکها، تولید کنه‌های داخلی‌ و از همه مهمتر، گسترش بیکاری. در کشوری که نقدینگی یعنی‌ رئال آن ، سالی‌ ۳۰ درصد رشد می‌کند، تثبیت دلار، یعنی‌ رانتی عظیم به وارد کننده‌ها و بزرگ سرمی درها که با سود دستوری بالای ۲۰ درصد بانکی‌، هر سال برای آنها دلار ارزانتر میشود و مردم خسته هم این تصور غلط را دارند که دلار ارزان یعنی‌ وضعیت بهتر معیشتی آنها، در حالیکه متوجه نیستند که حالا ایران و محصولات ایران از همه کشورهای دنیا گرانتر است و ادامه این سیاست یعنی‌ آرامش کوتاه مدت، ولی‌ فقط و مشکلات اقتصادی، تورم، بیکاری و نرخ رشد پایین در بلند مدت. و این است که در همه ۴۰ سال گذشته، همش مردم می‌گویند چرا وضع ما هر سال بدتر میشود. سیاست گزی انتخاباتی بدون شجاعت و فقط برای انتخابت، نتیجه این میشود.
ناشناس
United States of America
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۳
واقعیت امروز اقتصاد ایران و نرخ دلار ، این است که مصارف ارزی کشور در حال حاضر بالای ۱۰۰ میلیارد دلار (۵۰ میلیارد واردات رسمی‌، ۲۰ میلیارد واردات قاچاق، ۱۵ میلیارد خدمات و حداقل ۱۵ میلیارد فرار سرمایه و دلار نسبتا ارزان توسط اقلیت متمکن) است و اگر بخواهیم به سوی یک رونق واقعی‌ اقتصادی که لازمه آن کاهش نرخ سود بانکی‌ (برای جریان افتادن نقدینگی در اقتصاد کشور) است، حرکت کنیم، این مصارف با دلار ۳۶۰۰ تومنی به راحتی‌ به بالای ۱۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید، در حالیکه در سال ۱۳۹۵ در بهترین شرایط درآمد ارزی کشور حدود ۶۵ تا ۷۰ میلیارد دلار خواهد بود و در سال ۱۳۹۶ با توجه به ادامه تنش و تحریم‌های سیاسی و اقتصادی، در بهترین حالت نمی تواند بیشتر از سال ۱۳۹۵ انتظار داشته باشیم. حال سوال پیش می آید پس این ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار کسری را چگونه باید فراهم آورد؟ اینجاست که متوجه می‌شویم هیچ راهی‌ باقی‌ نیست الا بالا رفتن قیمت دلار تا ضمن محدود کردن مصرف ارز، این تعادل را در مصارف و منابع ارزی دولت و بودجه حاصل آید و این متاسفانه یعنی‌ کاهش شدید رشد اقتصادی و مصارف و درآمد خانوار و رشد بیکاری و رکود. البته به صورت دیگری هم میتوان این نیاز فوری به تعدیل نرخ دلار را تبیین کرد. در سال ۱۳۸۵، نقدینگی ایران حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بود ولی‌ در بهار ۱۳۹۰ و آغاز سه برابر شدن قیمت ارز به سه برابر یعنی‌ ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده بود. این روند دقیقا در این چهار سال اخیر تکرار شده یعنی‌ نقدینگی از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان سال ۱۳۹۲ ، در پایان امسال به سه برابر یعنی‌ ۱۳۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید. پس از این زاویه هم نتیجه نمی تواند به غیر از سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ باشد!
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv