نگاه روزنامه های اصلاح طلب و اصولگرا به لیست وزرا
حمله به زنگنه و دفاع از مصلحتاندیشی روحانی

نگاه رسانه های اصلاح طلب و میانه رو هم خیلی مثبت نیست. روزنامه های اصلاح طلب از "محدودیت ها" و "مصلحت ها" در تنظیم لیست وزرا سخن می گویند.
روزنامه های مهم کشور امروز به بررسی وزرای پیشنهادی حسن روحانی پرداختند. اصولگرا و میانه رو و اصلاح طلب نگاه خیلی مثبتی به وزرای معرفی شده ندارند. هر کدام از منظری به نقد و بررسی لیست روحانی پرداخته اند.
به گزارش فرارو، روزنامه اصولگرایی کیهان در گزارش اصلی خود به این مسئله اشاره کرده است که آیا این لیست می تواند وعده های رییس جمهور را تحقق بخشد؟ این روزنامه در ادامه سعی کرده به این سوال پاسخ دهد. کیهان در گزارش خود آورده است "نگاهی به عملکرد برخی از کسانی که مجددا در کابینه جدید معرفی شدهاند، نشان میدهد ندای امیدوارانهای را نمیتوان از حوزههای تحت امر آنها انتظار داشت."

این روزنامه به شکل مشخص وزرای پیشنهادی سه وزارتخانه راه و شهرسازی، کار و رفاه و نفت را هدف قرار داده و نوشته است: «برخی معتقدند با حضور چهرههایی نظیر آخوندی، زنگنه و ربیعی در وزارتخانههای راه و شهرسازی، نفت و کار و رفاه اجتماعی، تحقق وعدههای دولت در خصوص اشتغالزایی، رونق مسکن و برخی مسائل نفتی با مشکل روبهرو خواهد بود.»
روزنامه وطن امروز به عنوان یکی دیگر از رسانه های اصولگرا نیز بیژن زنگنه را مورد حمله قرار داده و از معرفی او به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس به شدت انتقاد کرده است. وطن امروز در سرمقاله ای با عنوان "آیا در ایران قحطالرجال است؟" از روحانی انتقاد کرد که چرا این "ژنرال فرتوت" را معرفی کرده است، «راه دوری نمیرفت اگر یکی دیگر از یاران و اقربا را به این زحمت میانداختید و این شانس را به ملت ایران میدادید که در دادگاه قرارداد کرسنت دستشان بازتر باشد."
روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران هم نگاه انتقادی خود نسبت به کابینه را بروز داده است. حسن رشوند در سرمقاله روزنامه جوان نوشت: «کابینه معرفی شده با چند مشکل اساسی دیگر نیز مواجه است که یکی همان مقوله جوانگرایی است. هر چند با بررسیهای اولیه، مشخص شده رئیسجمهور و تیم مشاورین او در تعیین ترکیب کابینه موفق شدهاند کمی بیش از سه سال کابینه دوازدهم را نسبت به کابینه پیر سالاران دولت یازدهم جوان کنند، اما خود آنها بهدرستی میدانند محصول این به اصطلاح جوانگرانی فقط وزیر پیشنهادی ارتباطات است که با ۳۶ سال سن توانسته یک تنه دولت پیر آقای روحانی را تا حدودی جوان کند. پس نزدیک دو سال از جوانی کابینه مرهون ایشان است که اگر همین یک عضو هم نتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد باز با همان میانگین سنی کابینه یازدهم مواجه هستیم.»

دبیرکل حزب سازندگی افزود: «این مراکز قدرت میتوانند اثر مثبت یا منفی در عملی شدن برنامههای دولت بگذارند. اینکه آقای روحانی این ملاحظات را در نظر بگیرد و افرادی را انتخاب کند که اهداف و برنامههای دولت را محقق کند، ضروریتر از آنست که به تمجید و ستایشهایی دلخوش کند که صرفا ملاحظات سیاسی و احیانا جناحی را ولو بحق مدنظر قرار میدهد.»
فریده غیرت، حقوق دان نیز در روزنامه شرق به مطالبه معرفی وزیر زن در کابینه پرداخته و نوشته است: «امید بود رئیسجمهور در کابینه دوازدهم، توجه خود به حوزه زنان را با انتخاب و معرفی یک وزیر زن نشان دهد. اگرچه این یک مطالبه جدی در حوزه زنان نبود اما میتوانست معترفِ نگاه شخص اول قوه مجریه به حضور و حیات و توانایی زنان ایران در بستر جامعه باشد که متأسفانه این اتفاق نیفتاد و اگر خوشبینانه به تقارن این دو مسئله بنگریم، به نظر میرسد دولت هنوز زنان را در بازی خود راه نداده اما زنان به دنبال آن هستند که لااقل اجازه تماشای آن بازی را کسب کنند.»
صادق زیباکلام هم در روزنامه آرمان بحث مصلحت سنجی را پیش گرفته و نوشته است: «فهرست وزرای اعلامشده هیچکس را شگفتزده نکرد، زیرا بیشتر اسامی اعلامی همان افرادی هستند که درچند هفته گذشته در رسانهها نام آنها منتشر شده است؛ یعنی همانکسانیکه قرار بود درکابینه بمانند، ابقا شده و افرادی که پیشبینی میشد به کابینه افزوده نخواهند شد، به کابینه دعوت نشدند. نکته دیگر آنکه، آنگونه که گفته میشد که باید کابینه اصلاحطلب باشد، اصلاحطلب نشد و درخصوص زنان نیز انتظاراتیکه باید تحقق نیافت. با این حال، نمیتوان همه تقصیرها را متوجه رئیسجمهور دانست، زیرا نیروهای مختلفی در آرایش کابینه دخیل هستند.»