بازی رأی اعتماد در وقت اضافه
ضربان مجلس بالا و پايين دارد. جلسه صبحگاه آرام است و بيحاشيه تا اينکه نوبت به موافقان و مخالفان وزير ارشاد ميرسد و نطق کوبنده قاسم ميرزايينیکو دقايقي مجلس را آرامتر از هميشه ميکند.
به گزارش شرق، ضربان مجلس بالا و پايين دارد. جلسه صبحگاه آرام است و بيحاشيه تا اينکه نوبت به موافقان و مخالفان وزير ارشاد ميرسد و نطق کوبنده قاسم ميرزايينیکو دقايقي مجلس را آرامتر از هميشه ميکند.
نطق «نيکو»
مخالف وزير فرهنگ و ارشاد نطقی توفاني در صحن دارد. ميرزايينيکو رکوراست از اهميت کليدواژه رئيس دولت اصلاحات سخن ميگويد. اينکه «نبايد فراموش کنيم که جمله «تکرار ميکنم» از سوي كسي مطرح شد که زماني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بود و همين جمله تأثير زيادي در پيروزي حسن روحاني داشت.
قاسم ميرزايينيکو، مخالف دوم سيدعباس صالحي، وزير پيشنهادي فرهنگ و ارشاد اسلامي است: «آقاي جنتي از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رفت، ما تازه داشتيم به هواي تازهاي که سيدرضا صالحياميري با خود آورده بود، عادت ميکرديم که ناگهان با سيدعباس صالحشريعتي معروف به صالحي مواجه شديم؛ از پژوهشگاه فلسفه حوزه علميه، مردي که از شهر مشهد آمده است، شهر کنسرت ممنوع!».
سانسور و زخمهايي که روح هنرمندان را ميخراشد
ميرزايينيکو فقط به همين اکتفا نميکند و در صحن علني مجلس يادي ميکند از سيد معمار حسينه ارشاد و بانوي مجسمه مادر: «حصر پيشکش، بگوييد که وزارت ارشاد چه زماني ميخواهد از هفت خان صدور مجوز رها شود. وزارت فرهنگ و هنر کي ميخواهد از بازخواني، سانسور و توقيف بعد از مجوز هفت خان رها شود؟».
خط فکريتان مشخص نباشد همان آش و همان کاسه است
او همچنين پرسشي مهم درباره فيلترينگ پيشِروي وزير پيشنهادي ميگذارد: «آقاي صالحي براي استفاده بهينه از صفحات اجتماعي و فضاي مجازي چه برنامهاي داريد؟ صفحات اجتماعي شما کي، کجا و چند ساله است؟
بيژن زنگنه وزير پيشنهادي نفت
يکي از داغترين مباحث امروز و روزهاي قبل بحثی بود که بر سر بيژن زنگنه، وزير نفت، درگرفت. جلسه به مخالفان و موافقان وزير نفت که ميرسد، دوباره برخي صداها بلند ميشود. هدايتالله خادمي در مخالفت با زنگنه نکات مختلفي را در ميان ميگذارد.
ماجراي باشگاه نفت و توضيح زنگنه
محمدجواد ابطحي، مخالف زنگنه است و ميگويد «در باشگاه خصوصي انديشهورزان نفت به ما روشن بگوييد شما و معاونان و رئيس دفتر آنجا چه ميکنيد؟ آيا اين نمونه تعارض منافع نيست؟ اين باشگاه يک مؤسسه خصوصي است که سال ۹۴ راه افتاده است و تصميمات راهبردي نفت در اين باشگاه گرفته ميشود».
عباس آخوندي: جلوي شهرفروشي را گرفتم
عباس آخوندي در دفاع از برنامههاي پيشنهادياش گفت: «ما جلوي شهرفروشي و فروش مجوز و تراکم را گرفتيم؛ بهطوريکه تورم در مسکن حتي پايينتر از تورم آمد. من در همان ادامه کار تعهد اجراي پروژه مسکن مهر را دادم و ۹۰۰ هزار خانه را تمام کرده و تحويل دادم؛ اما هيچگاه تلاش نکردم از آن بهعنوان کار تبليغاتي استفاده کنم؛ چون معتقدم نبايد اين پروژه ادامه پيدا کند. ميخواهم مشکل مسکن را براي اقشار کمدرآمد حل کنم و مسئله بافت حاشيهاي را سروسامان دهم».
موافقان و مخالفان چه گفتند
سکينه الماسي، نماينده مردم دير و کنگان، در مخالفت با وزير گفت: «وزارت راه در زمينه ريسکهاي جادهاي کشور چه اقداماتي را براي شناسايي و مطالعه انجام داده است؟».سيداحسن علوي، نماينده سنندج، هم بهعنوان موافق گفت: «عباس آخوندي فردي فرصتجو است که از تفکر زمان بهرهگيري لازم را انجام داده و ميتوان ايشان را نظريهپرداز وزارت راه دانست».
محمد شريعتمداري: مکلفيم کيک اقتصادي کشور را بزرگتر کنيم
محمد شريعتمداري در دفاع از برنامههاي خود گفت: «سياستهاي اقتصاد مقاومتي بهعنوان داروي مؤثر در حل مشکلات اقتصادي کشور در برنامههاي پيشنهادي مورد توجه قرار گرفته است. مجموعه معادن از حيث فناوري داراي ضعفهايي است که بايد برطرف شود. در حوزه صنايع پايه، توليد فولاد خام، مس، سيمان، خودروهاي سبک و سنگين بهعنوان صنايع پيشران بايد اهتمام لازم را براي توسعه ادامه دهيم. بنده حامي ايجاد و توليد کالاهاي استراتژيک اقتصادي هستم».
موافقان و مخالفان
حسن بهرامنيا، نماينده نهاوند، بهعنوان موافق، گفت: «اقتصاد در زنجيره سرمايهگذاري، اشتغال، توليد و صادرات است که آقاي شريعتمداري براي اين زنجيره برنامه دارد». رسول خضري، نماينده پيرانشهر، هم گفت: «اصلاحنکردن قوانين کار و تأمين اجتماعي، مشکلات سنگين تأمين مالي، شفافنبودن سياستهاي بانکي و حمايتنکردن بانکها از صنايع و توليدات باعث بروز مشکلات در حوزه صنعت شده است که قطعا آقاي شريعتمداري با سابقه اجرائي قوي ميتواند اين مشکلات را حل کند».
سيدعباس صالحي: معتقد به واگذاري امور به بخش خصوصي هستم
عباس صالحي در دفاع از برنامههاي خود، گفت: «اين وزارتخانه دنبال شفافيت در همه مراحل تصميمگيري و اجراست و ما معتقديم دوره مديريت پشت درهاي بسته در غياب مردم گذشته است. من معتقد به واگذاري امور به بخش خصوصي و فعاليت نهادهاي صنفي هستم. من با اهالي هنر مأنوس بوده و دغدغه و نگراني آنها را ميشناسم و تلاش خواهم کرد اهالي هنر هم مانند اهالي فرهنگ بر صدر بنشينند».
موافق و مخالف
عليرضا ابراهيمي، نماينده راميان و آزادشهر، در موافقت با وزير پيشنهادي گفت: «او مديري است که فرهنگ را ميفهمد و ديپلماسي دارد و ميتواند از ظرفيتها و خلاقيتهاي امروز پاسداري کند».
محمود صادقي، عضو فراکسيون اميد، هم به عنوان مخالف گفت: «در مقطع فعلي شاهديم فيلم اکرانشده به دليل مداخلات، از پرده سينما پايين کشيده ميشود. سؤال اين است که آيا وزير پيشنهادي قدرت مقابله با اين وضع آشفته را دارد؟ به نظرم ايشان توانمندي کافي را براي مديريت اين وزارتخانه پرچالش و پرمسئله ندارد».
رحمانيفضلي: برگزاري انتخابات بدون مشکل از اقدامات مثبت وزارت کشور است
عبدالرضا رحمانيفضلي در توضيح برنامههاي پيشنهادي خود، توجه به حقوق شهروندي را به عنوان يکي از دغدغههاي رئيسجمهور براي برقراري توازن و تعادل در کشور دانست و گفت: «از لحاظ فضاي امنيتي و سياسي، فعاليتهاي جريانهاي سياسي با کمک احزاب، گروهها و رسانهها، به گونهاي ساماندهي پيدا کرد که در ۱۶ آذر در چهار سال اخير بيش از ۶۰۰ سخنراني در دانشگاهها با کمترين مشکل برگزار شد.
موافقان و مخالفان
علي اسماعيلي به عنوان مخالف وزير کشور گفت: «جناب وزير آيا توانستيد آسيبها را کاهش دهيد؟ براي مبارزه با قاچاق کالا، ارز و مواد مخدر چه كرديد؟ چگونه ميخواهيد جمعيت ۵۰درصدي زنان را توانمند کنيد؟».
زهرا سعيدي هم در مخالفت گفت: «اجازه ندهيد استانداران و فرمانداران مجلس را ناديده بگيرند. به استانداران خود تأکيد کنيد در ادارههاي خود از زنان بيشتر استفاده کنند». فريده اولادقباد، از موافقان، گفت: «ايشان داراي نگرش سيستمي در تحليل مسائل سياسي بهجاي تحليل خطي است؛ يعني به ابعاد اجتماعي و اقتصادي هم در تحليل توجه ميکنند».
سدسازيهاي بيرويه محور اصلي نقدها به «بيطرف»
براي حبيبالله بيطرف، وزير پيشنهادي وزارت نيرو، فقط فرصت شد تا چند مخالف و موافق صحبت کنند. جليل مختار، نماينده مردم آبادان، به عنوان مخالف گفت: اکثر مشکلات فرابحران آب را وزير پيشنهادي نيرو در کشور ايجاد کرده است.