فرارو- شبکه خبری الجزیره به وضعیت کردهای عراق پس از کنترل کرکوک توسط دولت مرکزی پرداخت و نوشت پرسشهایی که سیطره سریع نیروهای عراق بر کرکوک مطرح میکند، بیش از پاسخهاست.
به گزارش فرارو، بازپس گیری کرکوک توسط بغداد واکنشهای متعدد داخلی و بین المللی داشته است، اما آنچه که توجه رسانهها را جلب کرده، تاثیر این رویداد بر همهپرسی اخیر اقلیم کردستان است.
پایگاه شبکه الجزیره با اشاره به آزادی کرکوک نوشت: "خواب کردها مبنی بر تاسیس یک کشور مستقل به چیزی شبیه کابوس تبدیل شد که کسی سرانجام آن را نمیداند."
این شبکه "فروپاشی سریع" نیروهای پیشمرگه در برابر نیروهای عراقی را "غافلگیری میدانی غیرمنتظره" توصیف کرد که وضعیت سیاسی و میدانی کردهای عراق را منعکس می کند. کردهایی که توقعات آنها تا اندازه تاسیس یک کشور مستقل بالا رفت. اما "فروپاشی سریع" این توقعات، ناظران را بر آن داشت تا مرحله قبل و بعد از کرکوک را دارای تفاوت "ریشهای" بدانند.
در ادامه گزارش، این شبکه قطری، خسارتهای کردها را صرفا میدانی ندانست بلکه وضعیت میدانی به موضع کردها که چند هفته پیش "متحد" به نظر می رسیدند، آسیب زد. به طوری که مجددا به تفرقه "تاریخی" خود بازگشتند.
گفتنی است که پس از وقایع کرکوک، فرماندهی نیروهای پیشمرگه وابسته به مسعود بارزانی، مسئولان حزب اتحادیه میهنی را به "خیانت" و شرکت در "توطئه" علیه کردستان متهم کرد. در مقابل، رهبران اتحادیه میهنی این اتهامات را رد کردند.
اختلافات میان کردها به حدی افزایش یافت که برخی گروهها بارزانی را به پذیرفتن مسئولیت رخدادهای اخیر دعوت کردند. این گروهها خواستار تشکیل یک "دولت نجات" به جای دولت فعلی شدند.
شاید موضع برهم صالح، رئیس حزب «ائتلاف برای دموکراسی» می تواند تصویر واضحی از تمام اختلافات میان کردها باشد. او وقایع کرکوک را "نتیجه ماجراجوییهای سیاسی و گامهای غیرواقعی" دانست که منافع ملت را در نظر نمیگیرد و نیز محصول تلاش "فاسدان" برای پوشاندن "سرقت و اخاذی" زیر اسم کرکوک و قومیت کُرد است.
الجزیره با اشاره به اختلافات داخلی، مسعود بارزانی را اینگونه توصیف کرد: "بارزانی از لقب رهبر تاریخی که دولت آرزوی کُردی را تاسیس میکند به لقب رهبری که کردستان را به صحنه تفرقه بازگرداند، تبدیل شد."