علی خرم در گفت و گو با فرارو بررسی کرد
ابعاد طرح کورکر-کاتن علیه برجام

خرم درباره این موضوع که به دنبال محدودیت دائمی ایران ازفعالیت های مرتبط با غنی سازی هستند، گفت: «محدودیت دائمی دست آن ها نیست. مگر اینکه بیایند ایران را اشغال کنند و در مراکز تحقیقاتی و ازمایشگاه های ایران حضور پیدا کنند. در غیر اینصورت محدودیت دائمی صرفا یک آرزوست که باید نظر مثبت ایران را در این باره جلب کنند والا همینطور که نمی توانند حرفی بزنند.»

براساس گزارش ها دمکراتهای سنا گفتهاند با هر اقدامی برای بازنویسی یا جلوگیری از اجرای توافق اتمی موجود که جلوی دسترسی ایران به تحریمهای برچیدهشده فعلی را بگیرد، مخالفت میکنند.
جمهوریخواهان در سنا (۲۰۱۷-۲۰۱۹) با ۵۲ کرسی از ۱۰۰ کرسی صاحب اکثریت هستند. دمکراتها میتوانند از «اطاله بررسی» (فیلیباستر) برای جلوگیری یا تعویق رایگیری، بهره ببرند.

به گفته این کارشناس "بحث محدود کردن تولید موشک های بالستیک که در این طرح گفته شده پیشتر هم از طرف آمریکا وجود داشته و چیز تازه ای نیست، شاید می خواهند با این طرح محدودیت بیشتر تثبیت کنند. ممکن است که فروشنده هایی که از آمریکا اجناسی مرتبط به این موضوعات خریده اند و در بازار به گونه ای به دست ایران می رسانند را نیز کنترل کنند. "
خرم درباره این موضوع که به دنبال محدودیت دائمی ایران از فعالیت های مرتبط با غنی سازی هستند، گفت: «محدودیت دائمی دست آن ها نیست. مگر اینکه بیایند ایران را اشغال کنند و در مراکز تحقیقاتی و ازمایشگاه های ایران حضور پیدا کنند. در غیر اینصورت محدودیت دائمی صرفا یک آرزوست که باید نظر مثبت ایران را در این باره جلب کنند والا همینطور که نمی توانند حرفی بزنند.»
این تحلیلگر مسائل هسته ای درباره این موضوع که این طرح کورکر- کاتن ممکن است نقض برجام را رقم بزند، گفت: «اگر اقدامی کنند که خلاف قرارهای برجام باشد، به هر شکل نقض برجام است اما اگر کارهایی که می کنند مثلا بازار های ایران را محدود کنند که به شکل مستقیم ربطی به موضوع هسته ای و برجام نداشته باشد، این بسیار ممکن است. اساسا آمریکا با هرکسی که خصومت داشته باشد ممکن است این کار را انجام دهد.»
او درباره اینکه آیا امکان دارد که دموکرات ها مانع از تصویب این طرح شوند، اظهار کرد: «اگر در یک دعوای حقوقی بیافتد بعید می دانم در برابر اکثریت جمهوری خواهان، دموکرات ها بتوانند خیلی مانور دهند.»
این کارشناس مسائل بین الملل درباره موضع احتمالی اروپا درباره این طرح در صورت تصویب گفت: «این بستگی به این دارد که آیا ایران کماکان به تعهداتش عمل می کند یانه؟ اگر ایران به تعهداتش عمل کند اروپایی ها از ایران حمایت می کنند. موضوع دیگر این است که آیا ایران درصدد جذب اروپایی ها بر خواهد آمد یا خیر. اگر در صدد جذب برآید یعنی روابطش را با کشورهای اروپایی به ویژه آلمان، فرانسه و بریتانیا بهبود ببخشد، رفت و آمد دیپلماتیک داشته باشد و آنها بیایند و بروند قاعدتا اروپا سفت و سخت پشت سر ایران می ایستد. اما اگر ایران همانطور که الان عمل می کند یعنی خیلی کند در جهت بهبود روابط با اروپایی ها عمل کند، در اینصورت آنها هم بعد از مدتی ممکن است انگیزه ای نداشته باشند و درباره اقدامات ضد ایرانی آمریکا بی تفاوت شوند.»