bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۳۸۱۹۹
رضا ضراب فعلا محاکمه نمی‌شود

سرنوشت نامعلوم یک "گروگان"

قاضی دادگاهی در آمریکا روز دوشنبه تایید کرده است که رضا ضراب، تاجر طلای ایرانی ترک، این هفته به اتهام دور زدن تحریم های ایران تحت محاکمه قرار نخواهد گرفت. این درحالی است که محاکمه او قرار بود به زودی شروع شود.

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۷ آذر ۱۳۹۶
سرنوشت نامعلوم یک  
فرارو- قاضی دادگاهی در آمریکا روز دوشنبه تایید کرده است که رضا ضراب، تاجر ایرانی ترک، این هفته به اتهام دور زدن تحریم های ایران تحت محاکمه قرار نخواهد گرفت. این درحالی است که محاکمه او قرار بود به زودی شروع شود.

قاضی ریچارد برمن در جریان روند انتخاب اعضای هیات منصفه در نیویورک گفت که محمد هاکان آتیلا شهروند ترکیه تنها متهمی است که احتمالا تحت محاکمه قرار خواهد گرفت.

ضراب در دو ماه اخیر در جلسات مقدماتی دادگاه حاضر نشده و وکیلش از اظهار نظر در مورد غیبت او در روند مقدماتی محاکمه خودداری کرده است.

به این ترتیب گفته می شود که او ممکن است در ازای تخفیف مجازات با مقام های دادستانی به توافق رسیده باشد.

محمد هاکان آتیلا، معاون سابق هالک بانک ترکیه، تنها متهم دیگر این پرونده است که تحت بازداشت قرار دارد. او با شش مورد اتهام از جمله نقض تحریم های آمریکا علیه ایران روبروست.

او برخلاف رضا ضراب روز دوشنبه در دادگاه حاضر شد.

اگر ضراب واقعا همکاری و ارائه اطلاعات در ازای تخفیف مجازات را پذیرفته باشد، ممکن است به عنوان شاهد به دادگاه فراخوانده شود.

رسانه های آمریکایی گزارش می دهند که نام او و همچنین بابک زنجانی در فهرست شاهدان بالقوه این پرونده آمده است.

ضراب ۳۴ ساله در ماه مارس سال ۲۰۱۶ در میامی دستگیر شد. آقای آتیلا هم در ماه مارس امسال تحت بازداشت قرار گرفت.

این دو نفر به همراه شش متهم دیگر از جمله محمد ظفر چالایان وزیر سابق اقتصاد و سلیمان اصلان مدیر سابق هالک بانک به انجام معامله با ایران و نهادهای ایرانی برای دور زدن تحریم ها متهم هستند.

در ادعانامه دادستانی آمده است که این نقشه به هالک بانک ترکیه اجازه داد به دولت ایران میلیاردها دلار خدمات بدهد بدون آنکه با خطر تحریم روبرو شود.

در ادعانامه همچنین آمده است که مقام های بلندپایه ایران و ترکیه این فعالیت ها را پنهان می کردند.

این پرونده با واکنش شدید دولت ترکیه روبرو شده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شخصا برای آزادی ضراب لابی کرده است و وزیر خارجه ترکیه او را "گروگانی" توصیف کرده که می خواهند مجبورش کنند علیه آنکارا شهادت دهد.

پیشتر در روز دوشنبه بکیر بزداغ، معاون نخست وزیر ترکیه، واشنگتن را ترغیب کرد این پرونده را کنار بگذارد چون به گفته او "مبنای حقوقی" ندارد.

قاضی برمن قبلا در واکنش به این اتهامات گفته که اگر ترکیه می خواهد به ضراب کمک کند باید شواهدی در رد اتهامات او ارائه کند.
سیّد دلبر
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
دست خدا صدا نداره ...
ناشناس
United States of America
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
خیلی‌ جای تاسف است. آمریکا هم مانند اردوغان ، حسابی‌ در حد چند میلیارد یا حتی بالاتر از ۱۰ میلیارد از پولهای مردم ایران را از این بابا گرفت و او را آزاد خواهد کرد. همه دنیا شدند مخلص پول. اگر کره جنوبی و ژاپن هم به چین و روسیه یک ۵۰۰ میلیارد دلار نقد بدهند، چین و روسیه، خودشان کیم‌ را تحویل میدهد.
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
خیلی‌ خلاصه ، قبول کرده ۹۰ درصد ثروت چند ده میلیارد دلاری خود را که در واقع ثروت مردم ایران است تحت عنوان جریمه به دولت آمریکا پرداخت کند و آزاد گردد و دوباره روز از نو روزی از نو. چند میلیارد دلار به ترکیه و اردوقن داد تا آزاد شد و حالا هم چند میلیارد دلار دیگر به آمریکا میدهد تا آزاد شود و نوبت فرانسه و انگلیس هم می‌رسد.
ناشناس
United States of America
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
زمان تحریم ایران این جماعت و شرکای داخلی چه کاسبی پور رونقی داشتند میلیارد ها دلار به جیب زدند و حالا اردوغان ترسیده و شرکای داخلی هم که معلوم است و همه میدانند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
رجب اردوغان بایدم اعتراض کنه دادگاههی امریکا دیگهدادگاه ترکیه نیست بتونه اعمال نفوذ کنه یه جا باید پولای مردم ایران که موقع تحریمها تو حلقش مفت ریخته شد تو گلوش گیر کنه
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۹/۰۷
قول همکاری داده شده از طرف ایشان تا جرمش کم شود و بزودی اسرار نهفته بر ملا خواهد شد برای این است اردوغان تلاش میکند ازادش کند