ترنج موبایل
کد خبر: ۳۴۳۹۲۱

"حتی مامانم هم می‌گوید درباره ایران اغراق کردی"

حامی دلسوز مردم ایران ۲۵۰۰۰ کلمه درباره بمباران ایران نوشت!

حامی دلسوز مردم ایران ۲۵۰۰۰ کلمه درباره بمباران ایران نوشت!

به عنوان نمونه، یک خواننده معمولی احتمالا از ابراز نگرانی روئل مارک گرخت درباره مردم ایران در تایمز تعجب خواهد کرد. زیرا همین شخص برای مدت طولانی درباره درخواستش برای بمباران همان مردم لطیفه گفته است.

تبلیغات
تبلیغات
حامی دلسوز مردم ایران ۲۵۰۰۰ کلمه درباره بمباران ایران نوشت
فرارو- یک رسانه حقیقت‌یاب آمریکایی از نحوه پوشش خبری اعتراضات ایران توسط رسانه‌های عمده غربی انتقاد کرد.

به گزارش فرارو، سازمان فیر که در حوزه راستی‌آزمایی رسانه‌ای فعالیت می‌کند، با اشاره به ناآرامی‌های اخیر ایران نوشت: رسانه‌های آمریکا مانند همیشه این مسئله را بدیهی فرض کردند که آمریکا تحت پوشش مبهم حقوق بشر و ترویج دموکراسی برای مداخله در امور ایران حق الهی دارد.

آدام جانسون، نویسنده یادداشت، به نقش اندیشکده دست‌راستی و حامی اسرائیل یعنی بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها پرداخت و خاطرنشان کرد: در پنج روز گذشته این بنیاد یادداشت‌هایی در رسانه‌های متنفذ آمریکا همچون وال‌استریت‌جورنال، نیویورک‌تایمز، نیویورک‌پُست و پالیتیکو منتشر کرد و در ۱۲ رسانه دیگر از آن نقل‌قول شد. پژوهش‌های این بنیاد بوسیله حمایت بدبینانه از معترضان ایرانی، عوام‌فریبی درباره رژیم ایران و نفرت از برجام متمایز است.

برای سال‌ها لغو برجام، خواست سیاسی اولیه بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها بوده است. به نظر می‌رسد که ناآرامی‌های اخیر ایران را بهانه خوبی برای توجیه لغو توافقی یافته که برای مدت طولانی با آن مخالفت کرده است.

اعضای بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در روز‌های اخیر همزمان با اعتراضات ایران و نیز فرا رسیدن موعد صدور تاییدیه برجام توسط ترامپ فعال شده و یادداشت‌های متعددی در رسانه‌های عمده آمریکا منتشر کرده‌اند.

نمونه‌ای از یادداشت‌هایی که توسط پژوهشگران این بنیاد به تنهایی یا به طور مشترک نوشته شده و اخیرا در رسانه‌های آمریکایی منتشر شده، به شرح زیر است:

۱- حکومت دینی ایران بر روی پرتگاه است. (مارک دوبوویتز و ری تکیه، وال‌استریت‌جورنال، ۱/۱/۲۰۱۸).

۲- جایی که ما می‌توانیم در آن درباره ایران توافق کنیم. (مارک دوبوویتز و دانیل شاپیرو، پالیتیکو، ۱/۱/۲۰۱۸).

۳- فوران در ایران، این فقط اقتصاد نیست، احمق. (کلیفورد دی می، واشینگتن‌تایمز، ۲/۱/۲۰۱۸).

۴- بدترین چیز برای معترضان ایرانی؟ سکوت آمریکا. (روئل مارک گرخت، نیویورک‌تایمز، ۲/۱/۲۰۱۸).

۵- آنچه که واشنگتن برای حمایت از معترضان ایرانی می‌تواند انجام دهد. (ریچارد گولدنبرگ و جمی فلای، نیویورک‌پُست، ۲/۱/۲۰۱۸).

جانسون در ادامه نقل‌قول‌هایی که از پژوهشگران بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در سایر رسانه‌ها نقل شده را بررسی کرد. اظهارات اعضای این بنیاد به عنوان متخصصان امور ایران در رسانه‌هایی همچون واشنگتن‌پست، لوبلاگ، نیویورک‌تایمز، پالیتیکو، وال‌استریت‌ژورنال و فیر مورد استناد قرار گرفته است.

گاهگاهی، سردبیران متوجه می‌شوند که یادداشت‌های این بنیاد "محافظه‌کارانه" یا "تندرو" است، با این حال، بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها اغلب به عنوان یک ناظر بی‌طرف و شبه‌آکادمیک ارائه می‌شود.

به عنوان نمونه، یک خواننده معمولی احتمالا از ابراز نگرانی روئل مارک گرخت درباره مردم ایران در تایمز تعجب خواهد کرد. زیرا همین شخص برای مدت طولانی درباره درخواستش برای بمباران همان مردم لطیفه گفته است.

همانطور که الی کلیفتون در وبگاه لوبلاگ ذکر کرد، در سال ۲۰۱۰ گرخت با طعنه‌وکنایه گفت: "دیروز شمردم: درباره بمباران ایران ۲۵۰۰۰ هزار کلمه نوشته‌ام. حتی مامانم هم فکر می‌کند که من خیلی اغراق کرده‌ام.
حامی دلسوز مردم ایران ۲۵۰۰۰ کلمه درباره بمباران ایران نوشت
روئل مارک گرخت، پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها

آیا نباید کسی که بنا به اعتراف خودش مجذوب کشتن ایرانیان بوده، از گرفتن ژست مدافع مردم ایران در یک روزنامه مهم آمریکایی منع شود؟ آیا خوانندگان نباید از اینکه گرخت در اواخر دهه ۱۹۹۰ مدیر برنامه خاورمیانه در پروژه قرن جدید آمریکایی بوده، متنبه شوند؟ پروژه‌ای که معروف‌ترین گروه حامی حمله به عراق بود. جنگی که ۵۰۰ هزار تا یک میلیون کشته برجای گذاشت.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۱ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات