ترنج موبایل
کد خبر: ۳۵۹۴۸۰

(تصاویر) باقیمانده‌ سلاح‌های جنگ شوروی در افغانستان

(تصاویر) باقیمانده‌ سلاح‌های جنگ شوروی در افغانستان

جنگ شوروی در افغانستان به ۹ سال اشغال و درگیری اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان به علت پشتیبانی از دولت کمونیست جمهوری دموکراتیک افغانستان در مقابل نیرو‌های مجاهدین افغان اطلاق می‌شود.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- جنگ شوروی در افغانستان به ۹ سال اشغال و درگیری اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان به علت پشتیبانی از دولت کمونیست جمهوری دموکراتیک افغانستان در مقابل نیرو‌های مجاهدین افغان اطلاق می‌شود.
در ۳ دی ۱۳۵۸ (۲۴ دسامبر ۱۹۷۹) به فرمان لئونید برژنف رهبر شوروی سپاه چهلم این کشور وارد افغانستان شد و در نهایت در دوران میخائیل گورباچف آخرین رهبر این کشور، عقب‌نشینی در ۲۵ اردیبهشت ۱۳۶۷ (۱۵ می ۱۹۸۸) آغاز و آخرین گروه در ۲۶ بهمن ۱۳۶۷ (۱۵ فوریه ۱۹۸۹) از افغانستان خارج شدند.

این جنگ بیش از یک میلیون کشته و نزدیک به پنج میلیون مهاجر و آواره بر جای گذاشت.

گروه‌های مجاهدین که علیه دولت افغانستان و اشغال کشور فعالیت داشتند، مورد پشتیبانی‌های سیاسی از منابع مختلف از جمله ایالات متحده آمریکا، و دیگر کشور‌ها قرار داشتند و در مقابل دولت دست نشانده افغانستان مورد پشتیبانی شوروی و هند بود. حمایت دهلی نو از کابل صرفاً سیاسی بود، اما روس‌ها از دولت کمونیستی کابل حمایت سیاسی نظامی اقتصادی می‌کردند.

جنگ افغانستان نقطه عطف مهمی در دوران جنگ سرد محسوب می‌گردد و همچنین سهم بزرگی بر پایان جنگ سرد داشت. بواسطه روند طولانی جنگ، جنگ افغانستان به "جنگ ویتنام شوروی" تشبیه شد.
نیروهای شوروی در هنگام خروج از افغانستان وسایل زیادی بجا گذاشتند. براساس برخی از آمارها بیش از ۲۵۰۰ تانک، نزدیک به ۵۰۰ هواپیمای جنگی و حمل و نقل و بیش از ۵ هزار وسیله نقلیه نظامی در افغانستان باقی ماند. علاوه بر آن افغانستان دارای توپخانه قوی و راکت‌های میان‌برد بالستیک بود که اکنون همه از کار افتاده‌اند.

عکس‌ها: اسپوتنیک

تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات