از ساشا سبحانی تا محمد محسن مرادیان
ماجرای زندگی لاکچری آقازادهها

مسائلی که در مورد فرزندان هاشمی رفسنجانی مطرح میشد. حضور فرزندان مسئولین مثل معصومه ابتکار، حداد عادل، حسن روحانی و.. در خارج کشور. تجارت محمد علی رامین و محمدرضا عارف، رانت سیاسی سیده فاطمه حسینی دختر صفدر حسینی برای حضور در لیست امید، ثبت نام فرزند سلطانیفر وزیر ورزش، فاطمه صالحی دختر سرلشگر صالحی فرمانده سابق کل ارتش و فاطمه قاسمی دختر رستم قاسمی در انتخابات شورای شهر مواردی است که تحت عنوان آقازادگی از آن یاد میشود.

صدرالساداتی یکی از روحانیون فعال در ایسناگرام تصویری از عروسی پسر سفیر ایران در دانمارک با آناشید حسینی طراح مد منتشر کرد. این پست پس از اعلام نارضایتی داماد، از پیج صدرالساداتی پاک شد. اما همان انتشار اولیه (که به گفته آناشید حسینی حرام شرعی بود) سیلی از انتقادات را در شبکههای مجازی به راه انداخت.

امیر محسن مرادیان در پاسخ به این انتقادات گفت: کل هزینه مراسم عروسیاش از ٦٠میلیون تومان بیشتر نبوده و پدرش مهمان بوده و در عمل انجامشده قرار گرفته است.
واکنش آناشید حسینی چه بود؟
آناشید حسینی هم مانند پسر مرتضی مرادیان پرخرج بودن عروسی را تکذیب کرد. حسینی صحبت از عروسی میلیاردی را "نهایت ناجوانمردی" دانست. در حالی که پرداخت هزینه مراسم عروسی از سوی پدر داماد امر نامتعارفی نیست و به گفته حسینی مراسم عروسی پرخرج نبوده است او هم مانند همسرش پرداخت هرگونه هزینه از سوی پدر داماد را رد کرد.

مساله دیگری که حاشیههای این مراسم را دوچندان کرد لباسهای گران قیمت عروس خانواده آقای سفیر بود.
آناشید حسینی در پاسخ به این انتقادات گفت: «فقط یکسال است ازدواج کرده و تمام چیزهایی که در پستهای قبل در عکسهایش دیده میشود، مثل ساعتهای چند ١٠میلیونی، کیف ١٥میلیونی و... همگی وقتی در خانه پدر بوده خریداری شده، آنهم پدری که شغل آزاد دارد و هیچ ربطی به مقامات هم پیدا نمیکند».
این در حالی است که او پیشتر در مصاحبهای گفته بود «من در دوران دانشگاهم فقط دو مانتو داشتم و همان دو مانتور را یک سال خیلی مرتب و تمیز نگهداری میکردم».
همچنین این ارقام برای لباسها در حالی بیان میشود که آناشید حسینی پیشتر گفته بود «اگر قرار است من الگوی کسی باشم نباید از لباسهای خیلی گران استفاده کنم.»
آناشید حسینی قیمت کفش عروسی اش را ۴۸۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: از وقتی ازدواج کرده، یک خودروی ٤٠-٣٠میلیونی دارند و در یک خانه ٩٠متری" اجارهای" زندگی میکنند.
حسینی همچنین در مورد ساعت گران قیمتش گفت: این ساعت برای زمان مجردی بوده و هیچ توضیحی درباره قبل از ازدواجش به کسی نمیدهد.
از کوخ نشینی به کاخ نشینی
صدر الساداتی در حاشیه انتشار تصویر عروسی به جملهای از امام خمینی(ره) اشاره کرده بود: اگر مسئولین از کوخ نشینی به کاخ نشینی رفتند باید فاتحه جمهوری اسلامی را خواند.
اما از چه زمانی بحث زندگی اشرافی فرزندان مسئولین مورد توجه قرار گرفت؟
میتوان گفت از دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی بحث آقازادگی، اشرافیگری و.. در جامعه رواج پیدا کرد. تا همین اواخر بیشتر این صحبتها تنها مربوط به حضور فرزندان مقامات در خارج از کشور و داراییهای آنها میشد.
مسائلی که در مورد فرزندان هاشمی رفسنجانی مطرح میشد. حضور فرزندان مسئولین مثل معصومه ابتکار، حسن روحانی و.. در خارج کشور. تجارت محمد علی رامین و محمدرضا عارف، رانت سیاسی سیده فاطمه حسینی دختر صفدر حسینی برای حضور در لیست امید، ثبت نام فرزند سلطانیفر وزیر ورزش، فاطمه صالحی دختر سرلشگر صالحی فرمانده سابق کل ارتش و فاطمه قاسمی دختر رستم قاسمی در انتخابات شورای شهر مواردی است که تحت عنوان آقازادگی از آن یاد میشود.
اما این فضا با رونق شبکههای اجتماعی شکل جدیدی به خود گرفته است.
نعیما طاهری
نعیمه اشراقی نوه امام خمینی به بهانه برگزیده شدن دخترش در یک مسابقه دانشجویی در یکی از ایالات کانادا تصاویری از او در هنگام دریافت جایزه منتشر کرد.
اولین موضوع بحث برانگیر اصلاح حجاب نعیما طاهری بود. رسانههای اصولگرا به پوشش نعیما طاهری و دستکاری عکس انتقادات فراوانی داشته اند.


این رسانهها حضور بدون حجاب را رفتاری دوگانه دانستند. اما بعضی از منتقدین از دوگانگی دیگری صحبت کردند. پنهان کاری یا به رخ کشیدن زندگی آقازادهها!
اما در آن سال کاربران ایرانی فیسبوک بیش از بحث حجاب به زندگی نتیجه امام خمینی در کانادا حساسیت نشان دادند و تحصیل او در خارج و منبع درآمد خانواده اش مورد پرسش قرار گرفت.

ساشا سبحانی
ساشا سبحانی پسر سفیر سابق ایران در ونزوئلا است. چهرهای که کاربران اینستاگرام او را با سبک زندگی لاکچری و سفرهای مختلف خارجی میشناسند.

او هم مانند بسیاری از فرزندان مسئولین شرایط زندگی اش را بخاطر "زرنگی" خودش میداند نه متاثر از "آقازادگی" حتی دوستی با پسر هوگو چاوز.
سید احمد خمینی
نام سید احمد خمینی نیز پس از برگزاری مراسم عمامه گذاری او در حسینه جماران بر سر زبانها افتاد.
مراسم عمامهگذاری سید احمد خمینی بهطور اختصاصی در حسینیه جماران برگزار شد. خارج از عرف بودن این مراسم و حتی نحوه نشستن احمد خمینی بهعنوان یک طلبه ساده، با شیوه رایج عمامهگذاری دیگر طلاب متفاوت بود.

فعالان فضای مجازی با ایجاد هشتگهایی از جمله #ژن_خوب، #تاجگذاری، #عمامه_گذاری و #کاخ_نشینی از برگزاری چنین مراسمی انتقاد کردند.
برخی از فعالان اصولگرا از چنین مراسمهایی به عنوان اشرافی گری یاد میکنند. احمد توکلی میگوید:. بعد از جنگ، تجملگرایی در بین مسئولان زیاد شد و هنوز هم غفلت از زندگی مردم امری واقعی است. عدهای دیگر نیز ورود به این حاشیهها را دخالت در زندگی شخصی افراد میدانند. به اعتقاد آنها بدون بررسیهای دقیق نمیتوان از رانت خواری فرزندان مسئولین سخن گفت. به اعتقادات برخی از فعالان سیاسی شفافسازی در داراییهای مسئولین و نظارت قوی قضائی میتواند حرف و حدیثها در این موارد را پایان دهد.