اسامی نهادهای معاف از مالیات اعلام شد
نهادی فرهنگی- مذهبی در حوزه علمیه قم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نام «دایره تبلیغات امام» تأسیس شد و سپس به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تغییر نام داد. اموال مصادرهشده دارالتبلیغ اسلامی نیز در اختیار این نهاد درآمد...
در بخشنامهای که به امضای نادر جنتی، معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی رسیده، آمده است: «نظر به اینکه بر اساس بند ۴ الحاقی به ماده ۲ قانون مالیاتهای مستقیم به موجب بند یک قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، مصوب ۳۱ تیرماه ۹۴ بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی دارای مجوز فعالیت از طرف حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از شمول پرداخت مالیاتهای موضوع قانون مالیاتهای مستقیم خارج گردیدهاند، اسامی بنیادها و نهادهایی که بر اساس نظر مقام معظم رهبری مشمول بند مذکور بوده و تحت نظارت این دفتر فعالیت مینمایند به شرح ذیل جهت ابلاغ به سازمان امور مالیاتی و مراجع ذیربط برای رعایت مفاد قانون درباره آنها ایفاد میگردد».
سیدکامل تقوینژاد، رئیس سازمان امور مالیاتی، در گذشته درباره این معافیتها توضیح داده و تأکید کرده بود این معافیتها تنها شامل حال این بنیادها و نهادها میشود و شرکتهای زیرمجموعه آنها مالیات پرداخت میکنند. تقوینژاد دراینباره گفته بود: این نهادها خود فعالیت اقتصادی چندانی ندارند و فعالیتهای اقتصادی آنها عمدتا در قالب شرکتها و در بخشهای تولیدی و بازرگانی انجام میشود که مطابق قانون موظف به پرداخت مالیات هستند.
در فهرست منتشرشده از سوی سازمان امور مالیاتی با عنوان نهادهای معاف از مالیات، نام ۱۰ نهاد و بنیاد مذهبی و انقلابی دیده میشود.
بنیادی انقلابی که به شکل غیررسمی و مخفیانه از سال ۱۳۴۲ و برای حمایت از خانواده جانباختگان تظاهرات ۱۵ خرداد شکل گرفت و پس از انقلاب اسلامی رسمیت یافت. این بنیاد پس از پیروزی انقلاب و جنگ هشتساله با افزایش تعداد شهدا و جانبازان ساختار گستردهتری یافت و در نهایت در سال ۱۳۸۳ با تجمیع نهادهای مربوط به ایثارگران در یک ساختار یکپارچه، با عنوان بنیاد شهید و امور ایثارگران به فعالیت خود ادامه داد. این بنیاد در سال جاری ۳۵۳میلیاردو ۸۷۵ میلیون تومان بودجه جاری و ۲۳ میلیاردو ۹۰۰ میلیون تومان بودجه عمرانی دارد.
نهادی انقلابی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ برای ترویج آرمانهای فرهنگی و دینی و باورهای فکری انقلاب اسلامی تأسیس شد. درحالحاضر نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در سطح کشور بر عهده این سازمان است و سازماندهی و اعزام مبلغان مذهبی به سراسر کشور، بهویژه در مناطق محروم، از سوی این سازمان دنبال میشود. این سازمان که مجموعهای از مؤسسات مستقل مانند پژوهشکده باقرالعلوم (ع)، سازمان دارالقرآن کریم، مؤسسه آموزش عالی سوره، مؤسسه غیرانتفاعی امیرکبیر، مؤسسه تبیان نور، کتاب شهر، خبرگزاری مهر، حوزه هنری، تهرانتایمز و... را اداره میکند، در سال جاری ۴۲۹میلیاردو ۶۹۵ میلیون تومان بودجه میگیرد که از این بین، ۱۷۰ میلیارد تومان مستقیما صرف سازمان میشود و مابقی بین چند مؤسسه و شورا مانند شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، مرکز رسیدگی به امور مساجد، ستاد اقامه نماز، مؤسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب اسلامی و مانند آن تقسیم میشود. البته حوزه هنری از زیرمجموعههای این سازمان نیز ۸۴ میلیاردو ۷۰۰ میلیون تومان بودجه دولتی مستقل از ردیف بودجه سازمان در سال ۹۷ دارد.
نهادی فرهنگی- مذهبی در حوزه علمیه قم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی با نام «دایره تبلیغات امام» تأسیس شد و سپس به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تغییر نام داد. اموال مصادرهشده دارالتبلیغ اسلامی نیز در اختیار این نهاد درآمد. این دفتر یک صندوق قرضالحسنه نیز دارد که از سال ۱۳۵۹ با سرمایه اهدایی امامخمینی (ره) شکل گرفت و وظیفه ارائه خدمات و تسهیلات قرضالحسنه بدون کارمزد به روحانیون را برعهده دارد. این نهاد در سال جاری ۱۳۴ میلیارد تومان بودجه دولتی دارد.
این نهاد انقلابی در سال ۱۳۵۸ و با فرمان امامخمینی (ره) و با هدف خانهدارکردن مستضعفان و محرومان آغاز به کار کرد و اولین اساسنامه آن نیز در سال ۶۶ به تصویب رسید. در ابتدا سرمایه فعالیت این بنیاد با افتتاح حساب شماره ۱۰۰ در بانک ملی و درخواست امامخمینی (ره) از آحاد جامعه برای کمک به این حساب تأمین میشد، اما بهمرور بودجه دولتی نیز برای آن در نظر گرفته شد. این بنیاد در سال جاری دو میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان بودجه جاری و ۲۸۰ میلیارد و ۶۰۳ میلیون تومان بودجه عمرانی دارد.
یکی از غنیترین نهادهای انقلابی کشور که در سال ۱۳۵۷ با مصادره اموال خانواده پهلوی و املاک و کارخانههای برخی سرمایهداران دیگر شکل گرفت و با هدف کاهش استضعاف مادی و فرهنگی مستضعفان آغاز به کار کرد. این بنیاد وظیفه اداره مجموعهای از املاک و همچنین فعالیتهای اقتصادی در حوزههای مختلف را برعهده دارد و خدمات اجتماعی را در حوزههای معیشت، سلامت و آموزش در مناطق محروم کشور ارائه میدهد. این بنیاد از دولت بودجهای دریافت نمیکند و در سال گذشته ۱۷۹ شرکت زیرمجموعه آن مجموعا هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کردهاند.
این مرکز که در سال ۱۳۷۰ برای تأمین رفاه طلاب در بخشهای مختلفی مانند مسکن، بیمه و وام قرضالحسنه شکل گرفت، فعالیتهایی مانند ارائه خدمات بیمهای و ساخت مسکن برای طلاب را در سالهای اخیر دنبال کرده است. ستاد مرکزی این مرکز در شهر قم قرار دارد و شعب آن نیز در همه استانها دایر هستند. این مرکز در سال جاری ۵۹۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بودجه دولتی دارد.
این مؤسسه که در واقع دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری است، وظایفی مانند انتشار آثار ایشان و کتب مرتبط دیگر و همچنین اداره سایتهای رسمی و رسانههای دیگر وابسته به بیت رهبری را برعهده دارد. این مؤسسه در سال جاری ۲۴ میلیارد تومان بودجه جاری و یک میلیارد تومان بودجه عمرانی از دولت دریافت میکند.
نهادی مذهبی که وظیفه اشاعه مذهب شیعه در جهان را برعهده دارد و تاکنون در ۶۰ کشور جهان شعبه دایر کرده است. شناسایی افراد مستعد و اعزام آنها به حوزه علمیه قم از سراسر جهان برای طلبگی و سپس بازگشت به کشورهای مبدأ و تبلیغ مذهب شیعه، مهمترین وظیفه این نهاد آموزشی است که تاکنون بیش از ۸۰ هزار طلبه خارجی را تحت آموزش قرار داده است. این مؤسسه در سال جاری ۳۰۳ میلیارد و ۵۴۲ میلیون تومان بودجه جاری و یک میلیارد و ۵۷۸ میلیون تومان بودجه عمرانی از دولت دریافت میکند.