حادثه آتش سوزی بازار تبریز با ۲ کشته و ۲۹ مصدوم؛ ۱۰۰ مغازه در آتش سوخت!
آتشسوزی در سرای دو دری (ایکی قاپیلی) بازار تاریخی تبریز حدود ساعت ۲۳ شب گذشته (چهارشنبه) آغاز شد و با تلاش آتشنشانان حدود ساعت ۲ بامداد، حریق مهار و از سرایت آن به سراهای دیگر جلوگیری شد.

نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی، استاندار آذربایجان شرقی، شهردار تبریز، فرمانده سپاه عاشورا، مدیرکل میراث فرهنگی استان، معاون سیاسی استاندار از جمله مسئولانی بودند که در محل حادثه حضور یافته بودند.
مدیر پایگاه میراث جهانی بازار تبریز از آسیب دیدن حدود ۱۰۰ مغازه به دنبال آتشسوزی چند ساعت گذشته در این بازار تاریخی و جهانی خبر داد.
مهار آتش سوزی بازار تبریز در ساعت ۳ بامداد
بازار تبریز با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگترین بازار سرپوشیدهٔ جهان است که از بازارچهها، دالانها، تیمچهها سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافتهاست. پیشتر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار داشته است.

این بازار با داشتن حدود ۵٬۵۰۰ باب حجره، مغازه و فروشگاه، ۴۰ گونه شغل، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته و راستهبازار، ۱۱ باب دالان، ۵ باب حمام و ۱۲ باب مدرسه، بهعنوان اصلیترین مرکز داد و ستد مردم تبریز و ایران شناخته میشود.
تاریخ دقیق بنای این مجموعه مشخص نیست، ولی بسیاری از جهانگردانی که از سدهٔ چهارم هجری تا دورهٔ قاجاریان از این بازار بازدید کردهاند، دربارهٔ آن اطلاعاتی ارائه دادهاند. مشاهیری نظیر ابن بطوطه، مارکو پولو، جاکسن، اولیای چلبی، یاقوت حموی، گاسپار دروویل، الکسیس سوکتیکف، ژان شاردن، اوژن فلاندن، جان کارترایت، جملی کاردی، کلاویخو، رابرت گرنت واتسن، حمدالله مستوفی و....
این بازار حدود ۳ سدهٔ پیش و پس از وقوع زمینلرزهٔ تاریخی تبریز در سال ۱۱۹۳ قمری توسط نجفقلی خان دنبلی حاکم وقت تبریز بازسازی شده و در سال ۱۳۵۴ شمسی با شمارهٔ ثبت ۱۰۹۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و همچنین در سال ۲۰۱۰ نیز با شماره ثبت ۱۳۴۶، در زمره یکی از میراثهای جهانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.