توکلی: شوراي نگهبان مصوبه دیروز را ردميكند
رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، مصوبه روز گذشتهي مجلس درخصوص حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراكز آموزش عالي غيردولتي را موجب وارد شدن لطمهي جدي به آبروي مجلس دانست و در عين حال گفت كه اين راي به معني سينهچاكي عموم نمايندگان براي دانشگاه آزاد نيست.
احمد توكلي اين مصوبه را از نظر آييننامهي داخلي مجلس سوالبرانگيز و مبهم دانست و گفت: ما در حال بررسي اين مساله هستيم و انشاءالله نظر خود را هم در اين زمينه اعلام خواهيم كرد.
وي با اشاره به اينكه بر اساس ماده 145 آييننامهي داخلي مجلس، اگرطرحي بيش از يك ماه در يك كميسيون معطل بماند، يك نماينده ميتواند براي در دستوركار قرار گرفتن آن طرح تقاضا كند و مجلس اين تقاضا را بپذيرد، ادامه داد: دراين صورت آن طرح يا لايحه با حق تقدم طبق ضوابط آييننامهاي در دستور مجلس قرار ميگيرد.
توكلي با اين استدلال عنوان كرد كه طرح حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراكز آموزش عالي غيردولتي اصلا نبايد در دستور كار روز گذشتهي مجلس چاپ ميشد، بلكه بايد در مجلس مطرح ميگرديد و نمايندگان به آن راي ميدادند و در صورت راي آوردن، در دستور كار بعدي مجلس در حق تقدم قرار ميگرفت.
نمايندهي تهران در مجلس گفت: علي رغم اين روند روز گذشته با كمال تعجب شاهد بوديم كه اين موضوع در دستور كار مجلس چاپ شد و مورد بحث قرار گرفت و به محض آنكه راي آورد آن را رسيدگي كردند و از آن مبهمتر اين بود كه پيشنهاد چاپي در بين نمايندگان توزيع شد و برخي نمايندگان پيشنهاداتي دادند كه ناظر بر جريانات اين مقطع زماني بود و اين در حالي است كه اين طرح مربوط به سال 87 ميشد كه اين مساله مشخص ميكند، توافقاتي صورت گرفته بود و عدهاي خبر داشتند كه اين طرح در دستور روز گذشتهي مجلس چاپ ميشود و لذا از قبل پيشنهادات خود را آماده كرده بودند كه البته اين پيشنهادات هيچ ربطي هم به سال 87 نداشت و مربوط به اين ايام ميشد .
توكلي در بخش ديگري از گفتوگوي خود با طرح اين سوال كه چرا از دانشگاه آزاد در مجلس هشتم در اين حد طرفداري ميشود؟ در عين حال به نامهي با حدود 240 امضا در تاييد رييس دانشگاه آزاد در مجلس اشاره كرد و گفت: اين نامه اصلا براي مجلس خوب نبود و قوهي مقننه را به نوعي متهم كرد. در موضوع اخير نيز اين سوال مطرح است كه عليرغم نظر مقام معظم رهبري در اين موضوع كه مجلس نبايد در مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي ورود كند؛ چرا به نمايندگان به اين اخطار راي ندادند؟
وي با بيان اينكه عوامل مختلفي باعث شد كه اين اخطار راي نياورد، گفت: يكي از دلايل اين امر اين بود كه اين طرح تنها شامل دانشگاه آزاد نميشد و ميخواست كه مشكل تمام موسسات غيرانتفاعي را حل كند و از آنجا كه تعداد زيادي از نمايندگان در حوزههاي انتخابيهي خود با اين مشكل روبهرو هستند به آن راي دادند. البته برخي از نمايندتگان هم با اين تصور كه اين طرح مانع مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيست به آن راي دادند.
رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با اظهار اين مطلب كه راي روز گذشتهي نمايندگان به اين مصوبه به معناي حمايت همهي آنها از دانشگاه آزاد اسلامي نيست، گفت: بسياري از نمايندگان مثل ما مخالف نحوهي اداره و مديريت دانشگاه آزاد هستند.
توكلي ادامه داد:دستهي سومي كه به اين طرح راي دادند نمايندگاني بودند كه به خاطر آنكه نميخواستند حرف دولت پيش رود راي دادند يعني قصد داشتند كه طرف دولت را نگيرند.
رييس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي با برشمردن دستهي چهارمي كه به طرح مذكور راي دادند، گفت: اين دسته نسبت به دانشگاه آزاد سمپاتي مثبت دارند كه در اين دسته افرادي هستند كه متاسفانه به اين دانشگاه بدهكارند و البته برخي هم به دلايل عقلي كه به نظرشان ميرسد اين سمپاتي را دارند و در مجموع نحوهي ادارهي اين دستگاه را مثبت تلقي ميكنند.
نمايندهي تهران در مجلس در كل اقدام روز گذشتهي مجلس در راي مثبت به طرح حمايت از تاسيس و تقويت موسسات و مراكز آموزش عالي غيردولتي را اتفاق ناميموني خواند و گفت: اين مصوبه از نظر عدم قبول اخطار قانون اساسي نيز شبههناك است كه بر اين اساس به نظر ميرسد، شوراي نگهبان آن را رد كند.
توكلي در پايان با اعتقاد به اينكه اين مصوبه لطمهي جدي به آبروي مجلس زد، خاطرنشان كرد كه هيات رييسهي مجلس بايد اين مساله را مورد تجديدنظر قرار دهد.