پیشهاندات اژهای برای مقابله با جرایم سلزمان یافته
دادستان كلكشور پيشنهادات 10گانه خود را جهت مقابله با جرايم سازمانيافته بيان كرد.
غلامحسين محسني اژهاي در همايش سراسري قوه قضاييه با ارائه گزارشي از عملكرد كميسيون بررسي ارتقاي امنيت عمومي و مقابله با جرايم سازمان يافته، اظهار داشت: جريانهاي سازمان يافته و مخل امنيت عمومي از دغدغههاي مسوولين در دورههاي مختلف بودند كه اكنون هم اين مسئله از موضوعات مورد عنايت رئيس قوهقضاييه است.
وي افزود: اين جرايم معمولاً با انگيزه منفعتطلبي يا انگيزههاي سياسي براي كسب قدرت انجام ميشود، البته لزوما صرف اين دو انگيزه مطرح نيست و بسياري از جرايم سازمان يافته و يا فراملي امروز از فناوري نوين استفاده ميكنند، بنابراين لازم است ما هم از اين فناوريها و سياست جديد استفاده كنيم، زيرا اين عناصر سعي ميكنند تا از وكلا و حقوقدانان مجرب و برداشتهاي مكرر از قانون استفاده كنند تا از چنگال عدالت بگريزند.
دادستان كل كشور در اين راستا پيشنهاداتي را مطرح كرد و ادامه داد: ضرورت تعريف جامع و مانع وكامل از جرايم سازمان يافته، ايجاد بانك اطلاعاتي شناسنامه مجرمين حرفهاي و استفاده از فناوري نوين براي تعقيب و شناسايي مجرمان، آموزش نيروهاي كارآزموده و سالم و آشنا با روش مرتكبين جرايم از جمله اين موارد است .
محسني اژهاي ادامه داد : تشكيل مجتمعهاي استاني براي رسيدگي به پرونده جرايم سازمان يافته، مجازات بازدارنده و بررسي سريع پرونده و اجراي سريع حكم، صيانت از نيروهاي عملكننده در مقابل با جرايم سازمان يافته با توجه به تلاشهاي براي تطميع و تهديد آنها از ديگر پيشنهادات است
دادستان كلكشور همچنين پيشنهاد ايجاد يك ستاد مركزي براي هماهنگي نيروهاي مقابلهكننده را ارائه كرد و گفت : پيشنهاد ميشود اين ستاد فعلا به رياست دادستان كل كشور شكل گيرد و پيشنهادات آن نيز توسط رئيس قوهقضاييه يا مراجع ذيصلاح تاييد شود.
محسني اژهاي استفاده از ظرفيتهاي بينالمللي براي مقابله با جرايم سازمان يافته را از ديگر پيشنهادات عنولن كرد و گفت : البته الان از اين ظرفيتها استفاده ميشود اما وزارت خارجه بيش از اين بايد فعاليت كند.
دادستان كلكشور تاكيد كرد: در راستاي شناخت گروههاي مرتكب جرايم سازمان يافته و نيز استفاده از ظرفيت مردم براي مقابله و در دام نيفتادن جوانان اطلاع رساني هدفمند و بهنگام، از طريق رسانهها و به خصوص رسانه ملي صورت گيرد.