bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۲۹۰۸۸

چه افرادی باید قبل از تزریق واکسن به پزشک مراجعه کنند؟

چه افرادی باید قبل از تزریق واکسن به پزشک مراجعه کنند؟

در افرادی که در گذشته سابقه حساسیت شدید دارویی داشته باشند، احتمال تکرار حساسیت پس از تزریق واکسن وجود دارد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۲۳ - ۲۹ دی ۱۴۰۰

یک پزشک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی گفت: افرادی که نسبت به استفاده از برخی دارو‌ها حساسیت شدید دارند باید قبل از تزریق واکسن کووید ۱۹ به پزشک مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، دکتر پیام پاینده اظهار کرد: به افرادی که سابقه حساسیت شدید دارویی یا آنافیلاکسی، علائم تنفسی و گوارشی شدید دارند توصیه می‌شود قبل از تزریق واکسن به پزشک مراجعه و ویزیت شوند، ولی برای هر حساسیت دارویی نیازی به مراجعه به پزشک نیست.

وی با تاکید بر اینکه در افرادی که در گذشته سابقه حساسیت شدید دارویی داشته باشند، احتمال تکرار حساسیت پس از تزریق واکسن وجود دارد، تصریح کرد: حساسیت‌های دارویی در آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد تشنج و ... دسته‌بندی‌هایی می‌شوند و اگر فردی نسبت به یک دارویی حساسیت داشته باشد احتمال دارد به داروی دیگری در همان دسته بندی حساسیت نشان دهد. به عنوان مثال بیماری به یک نوع آنتی بیوتیک حساسیت دارد و با مصرف نوع دیگری از آنتی بیوتیک‌ها نیز از خود واکنش نشان می‌دهد.

او تصریح کرد: صرفا به افرادی که حساسیت‌های بسیار شدید دارویی را تجربه کرده‌اند و با مصرف یک نوع دارو با علائمی نظیر تنگی نفس، نوسان فشار خون، علائم گوارشی نظیر اسهال، استفراغ، درد شکم، تهوع و ... مواجه شدند پیشنهاد می‌شود که قبل از تزریق واکسن کرونا به پزشک مراجعه کنند، اما برای همه افرادی که آلرژی دارویی دارند ویزیت قبل از تزریق واکسن کرونا لازم نیست.

دکتر پاینده ادامه داد: اگر فردی به واکسن آنفلوانزا حساسیت داشته باشد قرار نیست به واکسن کرونا نیز حساسیت داشته باشد. پزشک معالج در مطب نمی‌تواند با انجام تست بر روی بیمار، حساسیت دارویی او را بطور دقیق بررسی کند.

وی افزود: فرد مبتلا به حساسیت شدید دارویی باید در بیمارستان بستری شود و با روش‌های خاصی حساسیت وی نسبت به واکسن بطور دقیق بررسی و تشخیص داده شود، امکان انجام این فرآیند در مطب وجود نخواهد داشت مگر اینکه امکانات لازم برای احیای احتمالی بیمار در مطب موجود باشد.

او گفت: در مطب با بررسی شرح حالی از سوابق حساسیت بیمار به دارو و علائمی که داشته است، چنانچه نیازی به مصرف دارو قبل یا بعد از واکسن باشد، ویزیت انجام خواهد شد، ولی انجام تست حساسیت به واکسن کووید ۱۹ امکان پذیر نیست.

این پزشک فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی با اشاره به اینکه واکنش به واکسن‌ها انواع گوناگونی دارد، گفت: احتمال دارد که یک واکسن برای برخی افراد واکنش ایجاد کند به عنوان مثال اگر فردی نسبت به تخم‌مرغ حساسیت داشته باشد احتمال دارد به واکسن‌هایی که از تخم‌مرغ ساخته می‌شوند واکنش نشان دهد.

وی بیان کرد: بر روی همه واکسن‌ها منع تزریق برای همه افرادی که حساسیت شدید دارویی دارند نوشته شده است و افرادی که حساسیت شدید دارویی را تجربه کرده و با تزریق دُز اول واکنش نشان می‌دهند و ترجیحا دُز دوم را نباید تزریق کنند و در صورت اصرار باید با پزشک مشورت کنند.

bato-adv
bato-adv