آگهیهای فروش تخم پرندگان وحشی چندان زیاد نیست و بیشتر مربوط به گونههای قو، گنجشک، کبک و کبوتر وحشی است. یکی از آگهی دهندگان فروش تخم انواع قوی وحشی که در استانهای مرکزی کشور سکونت دارد. قیمتها را به راحتی در اختیار دنبال کنندگان خود در فضای مجازی نمیگذارد. او اعلام قیمت را به گفتگوی خصوصی و تماس مشروط کرده است. شماره اش را بردارم و تماس میگیرم. پس از ۵ یا ۶ بوق گوشی را یک آقا جواب میدهد.
فرارو- فروش تخم پرندگانی همچون مرغ، اردک، غاز، بلدرچین، کبک در بازار مسئلهای معمول است. اما مسئله آن زمان نا معمول میشود که بدانید بازار فروش تخم پرندگان زینتی و وحشی حسابی در کشور داغ است. به شکلی که میتوان آگهیهای متعدد فروش تخم این پرندگان را در سایتهای فروش آنلاین و در فضای وب پیدا کرد.
به گزارش فرارو، در حال حاضر قیمت هر عدد تخم مرغ از ۱۵۰۰ تومان شروع میشود و در نهایت به ۲ هزار تومان میرسد. قیمت هر عدد تخم بلدرچین یکهزار و ۷۰۰ تومان، تخم کبک ۳ هزار و ۵۰۰ تومان، اردک ۴ تا ۷ هزار تومان و قیمت هر عدد تخم غاز نیز از ۶ هزار تومان شروع میشود و به ۱۲ هزار تومان هم میرسد.
اما بالاترین قیمت تخم پرندگان اهلی و پرورشی متعلق به شتر مرغ است. در حال حاضر در بازار قیمتهای متفاوتی برای تخم این پرنده عنوان میشود که به نظر میرسد علت این تفاوت قیمت ها، عرضه بسیار کم تخم شتر مرغ از سوی پرورش دهندگان باشد. قیمت تخم این پرنده از ۲۰۰ هزارتومان شروع میشود و گاه به ۹۰۰ هزار تومان هم میرسد.
در این میان آگهیهای محدودی هم برای فروش تخم کبوتر وجود دارد که طبق ادعای آگهی دهندگان بیشتر خاصیت درمانی داشته و برای لکنت زبان استفاده میشود. این آگهی دهندگان قیمت هر تخم کبوتر را ۳ تا ۵ هزار تومان اعلام کرده اند.
در کنار بازار فروش تخم پرندگان اهلی و پرورشی، فروش تخمهای نطفه دار پرندگان زینتی نیز رونق قابل توجهی دارد. این نوع از تخم پرندگان مصرف خوراکی ندارد و صرفا برای پرورش و جوجه کشی مورد استفاده قرار میگیرند. هم اکنون سایتهای متعددی اقدام به فروش تخمهای نطفه دار پرندگان زینتی میکنند و رقابت سرسختانهای میان آنها وجود دارد. این مسئله را میتوان از تغییرات و تفاوت قیمت محصولات شان مشاهده کرد.
بررسی محصولات ارائه شده در این سایتها نشان میدهد که قیمت تخم پرندگان زینتی در کمترین حالت از ۱۴ هزار تومان شروع میشود و در بالاترین قیمت نیز که متعلق به تخم نطفه دار توکان است، به بیش از ۴ میلیون تومان برای هر دانه میرسد.
اما بالاترین قیمتها مربوط به تخم نطفه دار طوطی سانان است. دراین رابطه تخم نطفه دار طوطی ماکائو هیاسینث و ماکائو اسکارلت، برای هر دانه بین سه میلیون و ۴۰۰ تا سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت خورده است. تخم نطفه دار طوطی کاکادو نیز از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز شده و به ۲ میلیون تومان ختم میشود.
تخم نطفه دار طوطی ماژور میشل نیز بین یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، تخم نطفه دار طوطی اکلکتوس هم بین یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و تخم نطفه دار طوطی کاسکو نیز بین یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در سایتهای آنلاین فروخته میشوند.
ارزانترین قیمت تخم گونه طوطی سانان، مربوط به شاه طوطی با ۴۲۰ هزار تومان است.
باقی تخمهای نطفه دار پرندگان زینتی هم به شکل معمول برای هر دانه بین ۱۴ تا ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورده اند. مثلا تخم نطفه دار قرقاول آمریکایی ۱۴ هزا تومان قیمت دارد. تخم نطفه دار اردک ماندارین ۶۰ هزار تومان فروخته میشود. قیمت تخم نطفه دار مرغهای ابریشمی به ۱۸ هزار تومان میرسد. تخم نطفه دار قرقاول لیدی آمهرت و بلژیکی ۱۱۰ هزار تومان قیمت خورده است و خرید تخم نطفه دار عروس هلندی نیز حدود ۲۰۰ هزار تومان خرج روی دست خریدار میگذارد.
آگهیهای فروش تخم پرندگان وحشی چندان زیاد نیست و بیشتر مربوط به گونههای قو، گنجشک، کبک و کبوتر وحشی است. یکی از آگهی دهندگان فروش تخم انواع قوی وحشی که در استانهای مرکزی سکونت دارد. قیمتها را به راحتی در اختیار دنبال کنندگان خود در فضای مجازی نمیگذارد. او اعلام قیمت را به گفتگوی خصوصی و تماس مشروط کرده است.
شماره اش را بر می دارم و تماس میگیرم. پس از ۵ یا ۶ بوق گوشی را یک آقا جواب میدهد. از صدایش میشود فهمید که جوان است. سریع میروم سر اصل مطلب. ببخشید آقا برای آگهی فروش تخم قو تماس گرفته ام. قیمت تخم قو چند است؟
مرد جوان پاسخ میدهد که چه نوع تخم قویی؟ قوی سوتزن، کوچک، گنگ، سیاه؛ کدام شان؟
میگویم مگر فرقی هم میکند؟ میگوید که صد البته که فرق دارند. اگر بخواهی این گونه خرید کنی تخم «غاز قو» را جای «قوی گنگ» به تو میفروشند. حالا بگذریم. بالاخره نگفتی کدام شان را میخواهی؟
میگویم: قیمت تخم قویِ گنگ و سیاه را میخواهم. مرد جوان قیمت آنها را بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان عنوان میکند. از او میپرسم که قوهای وحشی مهاجر مگر در مازندران نیستند؟ شما چگونه به تخم پرندگان وحشی دسترسی دارید؟ میگوید چند جفت شان را سال های قبل از پرنده فروشانی در فریدونکنار و سرخ رود خریده است و چند مدتی است که کار پرورش قو را دنبال میکند.
علاوه بر این فروشنده غیر رسمی، یک سایت آنلاین فروش تخم های نطفه دار پرندگان نیز تخم قوی سیاه گنگ می فروشد و هر دانه تخم این پرنده وحشی، را به قیمت صد و پنجاه هزار تومان می فروشد.
در اگهی فروش تخم دیگر پرندگان وحشی همچون گنجشک، کبک و کبوتر وحشی نیز، فروشندگان قیمتی بین ۸ تا ۲۵ هزار تومان را برای هر دانه طلب کرده اند.
اما نجار، پرورش دهنده پرندگان معتقد است که بسیاری از این سایتهای فروش تخمهای نطفه دار طوطی سانان، مشتریان را با این آگهیها فریب میدهند.
او به فرارو میگوید: برخی طوطی سانان همچون کاکادو تقریبا پس از ۵ سال به بلوغ میرسد که در این مدت نیاز به نگهداری و داروهای خارجی گران قیمت دارند. در نهایت این پرنده پس از این ۵ سال جفت گیری میکند و دو تخم میگذارد. پس از تبدیل شدن تخم به جوجه، قیمت هر یک از آنها به سی میلیون تومان میرسد. در چنین شرایطی عاقلانه نیست که تخم نطفه دار طوطی سانان با چنین قیمتیهای اندکی فروخته شوند.
به اعتقاد نجار، تخم کبک بسیار به تخم طوطی سانان شبیه است و این آگهی دهندگان تخم کبک را جای تخم طوطی جا میزنند. زمانی هم که مشتری متوجه فریب آنها میشود، دست اش به جایی بند نیست و آن شماره نیز هیچ گاه پاسخگوی مشتری نخواهد بود.
بسیاری از پرورش دهندگان پرندگان وحشی از جهاد کشاورزی مجوز دارند. مانند کبک و بلدرچین. همه نباید مثل شما خبرنگار باشند.