ترشی سبزیجات از ترکیب هویج، گل کلم، قارچ، زیتون و... تهیه میشود که عطر و طعم بسیار دلچسبی دارد و یک چاشنی خوشمزه برای غذاست.
فراروـ ترشیها ازجمله مخلفات خوشمزهای هستند که در کنار وعدههای غذایی سرو میشوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشیها هستند که میتوان مواد مورد استفاده آنها را در همه فصول سال تهیه کرد. در فصل پاییز و زمستان خوردن ترشی در کنار غذا دلچسبتر از خوردن ماست و سالاد و سایر چاشنیهاست، به همین دلیل تنوع ترشیهای این فصل بسیار زیاد است.
به گزارش فرارو، ترشی سبزیجات ازجمله ترشیهای خوشمزه پاییزی است که به دلیل داشتن سبزیجاتی مانند گل کلم، هویج، کرفس و... بسیار رنگارنگ و زیباست و طعم خوشایندی دارد. شما میتوانید این ترشی خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه ترشی سبزیجات همراه با نکات مهم و فوت و فنهای تهیه ترشی در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
گل کلم کوچک: ۱ عدد
هویج: ۲ عدد
فلفل دلمهای (سبز و قرمز): ۲ عدد
کرفس: ۱ دسته
زیتون بدون هسته: ۱۵۰ گرم
قارچ ریز: ۲۰۰ گرم
ذرت پخته: ۱۰۰ گرم
سیر: ۱ بوته
سبزی خشک معطر (شامل ریحان، جعفری، مرزه و ترخون): ۲ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان دلخواه
نبات: ۱۰۰ گرم
سرکه قرمز: به میزان لازم
سرکهها انواع گوناگونی دارند و بهترین نوع سرکه برای تهیه ترشی سرکه انگور است. رنگ سرکه انگور قرمز است و طعم ملایمتری نسبت به سرکه سفید دارد.
ذرت یکی از دانههای خوراکی بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که در آشپزی کاربرد زیادی دارد. از دانه ذرت برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سوپها، خوراک مرغ، خورش، ماکارانی، فینگرفودها، سالاد الویه و سالاد ماکارانی و حتی در ترشیها استفاده میشود. ما معمولا ذرت را به صورت قوطیهای کنسرو از فروشگاه مواد غذایی یا به صورت منجمد و نیمپز از فروشگاههای سبزیجات تهیه میکنیم. اگر برای تهیه ذرت از خود بلال استفاده میکنید، باید بدانید که بهترین بلال برای تهیه ذرت، بلالهای معروف به ذرت مکزیکی هستند که در مغازههای ترهبار موجودند. بلال ذرت مکزیکی دارای دانههای درشت؛ شفاف و بسیار نرم و شیرین است که برای تهیه سالاد و استفاده در انواع ترشی و غذا مناسب هستند. دانههای این نوع بلال به رنگ زرد روشن هستند و تیره نمیشوند.
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیشگیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راههای تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچهایی را که روی پوست آنها لکه قهوهای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه این ترشی بهتر است حتما قارچهای ریز سفید و سفت را خریداری کنید.
گل کلم یکی از سبزیجات بسیار پر خاصیت و سرشار از فیبر است که دارای انواع ویتامینهای گروه c، b، k و مقادیر قابل توجهی از پتاسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است. گل کلم سالم و تازه باید کاملا سفید باشد و لکههای سیاه روی گلم کلم نشانه کهنگی آن است. سطح گل کلم باید کاملا ترد و تازه باشد و آثار له شدگی نداشته باشد. همچنین برگهای گل کلم تازه باید به رنگ سبز روشن باشد. گل کلم را میتوانید بدون اینکه بشویید، به مدت ۵ روز در یخچال و داخل کیسه کاملا خشک و با سر باز نگهداری کنید.
۱ ـ برای شروع ابتدا باید قارچ را بلانچ کنید. قارچها را خرد کنید (اگر قارچ دکمهای ریز تهیه کردهاید، نیازی به خرد کردن نیست). دو لیوان آب را همراه با یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری سرکه داخل یک قابلمه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید. سپس قارچ را اضافه کنید و اجازه بدهید ۳۰ ثانیه بجوشد. بعد قارچها را از آب جوش خارج کنید و داخل آب یخ بریزید. بعد از یک دقیقه قارچ را از آب یخ بیرون بیاورید و داخل آبکش بریزید و فشار بدهید تا آب اضافه آن خارج شود؛ سپس قارچها را داخل یک ظرف دیگر بریزید و نصف لیوان سرکه داخل آن بریزید و کنار بگذارید. با این روش قارچها سفید میمانند و داخل ترشی تغییر رنگ نمیدهند.
۲ ـ در مرحله بعد هویج، کرفس، سیر و گل کلم را به اندازه دلخواه خرد کنید. توجه داشته باشید که سبزیجات باید کاملا خشک باشند. زیتون بدون هسته، قارچ بلانچ شده و ذرت پخته را با هم ترکیب کنید.
۳ ـ حالا شیشههای خشک و تمیز را برای ترشی انتخاب کنید. سبزیجات خرد شده را با هم مخلوط کنید و یک لایه داخل شیشه بریزید و برای لایه بعدی ترکیب ذرت، زیتون و قارچ را بریزید. این کار را به صورت لایه لایه ادامه بدهید تا شیشه تقریبا پر شود و یک بند انگشت از سر شیشه خالی بماند. حالا داخل هر شیشه یک قاشق غذاخوری نمک، کمی سبزی خشک معطر و یک تکه کوچک نبات بریزید؛ سپس شیشه ترشی را با سرکه پر کنید تا جایی که روی مواد ترشی کاملا با سرکه پوشانده شود. شیشههای ترشی را در جای سرد و خشک بگذارید. یک هفته بعد میتوانید این ترشی خوشمزه را میل کنید، نوش جان.
نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید:
۱- ترشی را در ظرف شیشهای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفتهاید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک میزند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب میشود.
۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.
۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیادهروی نکنید. بعضیها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد میریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست میدهند.