ترنج موبایل
کد خبر: ۶۰۰۰۶

انتقاد از سکوت بان در برابر بازداشت برنده نوبل صلح

تبلیغات
تبلیغات


یک سازمان بین المللی دفاع از حقوق بشر از دبیرکل سازمان ملل به خاطر خودداری از تلاش برای آزادی برنده چینی جایزه صلح نوبل سال جاری انتقاد کرده است.

در پی دیدار بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، با هو جینتائو، رئیس جمهوری چین که روز گذشته در پکن صورت گرفت، دیدبان حقوق بشر از اینکه بان در این ملاقات مجدانه در صدد کسب آزادی لیو شیا ئویو، مدافع حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل بر نیامد، او را به کوتاهی در ایفای وظایف دبیرکلی متهم کرده است.

فیلیپ بولوپوئن، نماینده دیدبان حقوق بشر در امور مربوط به سازمان ملل متحد، گفته است که خودداری بان کی مون از طرح درخواست آزادی سریع لیو شیا ئویو به معنی "عمل نکردن به یکی از نقش های مهم دبیرکل سازمان ملل، یعنی طرح صریح و شفاف مسایل مربوط به حقوق بشر بوده است."

بولوپوئن گفته است که امتناع بان کی مون از پیگیری مساله بازداشت این مدافع چینی حقوق بشر با تلاش مستمر دبیرکل برای کسب آزادی آن سانگ سوچی، برنده برمه ای جایزه صلح نوبل، تعارض دارد.

بان کی مون در ملاقات روز دوشنبه با رئیس جمهوری چین، خواستار نقش فعال تر این کشور در حل و فصل مشکلات اقتصادی و اجتماعی قاره آفریقا شد اما در گزارش رسمی این ملاقات، خبری در مورد طرح مسایل مربوط به نقض حقوق بشر در چین دیده نمی شود.

نماینده دیدبان حقوق بشر در مورد محتوای مذاکرات دبیرکل سازمان ملل و رئیس جمهوری چین، گفته است که "از ظواهر امر چنین بر می آید که این ملاقات به منظور کسب حمایت چین از انتخاب مجدد بان کی مون به سمت دبیرکلی صورت گرفت در حالیکه واقعیت این است که جهان به یک دبیرکل صریح اللهجه نیاز دارد."

لزوم بهبود وضع حقوق بشر در چین
وی افزود که دفتر دبیرکل حتی مدعی طرح مسایل مربوط به حقوق بشر و حبس لیو شیا ئویو در جریان ملاقات روز دوشنبه نشده است در حالیکه معمولا مقامات این دفتر در توجیه سکوت بان در طرح مسایل بحث برانگیز در مجامع عمومی ادعا کرده اند که وی ترجیح می دهد موضوعات حساس را به طور خصوصی در ملاقات با مقامات خارجی مطرح کند.

در پی انتقاد دیدبان حقوق بشر، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری در نیویورک گفت که مسایل مربوط به حقوق بشر در دیدار آقایان هو و بان مطرح نشد زیرا دستور کار این جلسه، موضوعات دیگری بود.

وی در عین حال تایید کرد که دبیرکل سازمان ملل تا کنون در مورد آزادی آقای لیو درخواست مشخصی را با مقامات چینی مطرح نکرده هر چند همواره بر لزوم بهبود شرایط حقوق بشر در جمهوری خلق چین تاکید داشته است.

سخنگوی دبیرکل افزود که بان کی مون در گفتگو با هو جینتائو، با یادآوری حضور اقتصادی گسترده چین در قاره آفریقا، از رئیس جمهوری چین خواست تا از این موقعیت برای بهبود شرایط در کشورهای این قاره، به خصوص سومالی و سودان، استفاده کند.

اخیرا یکی از کمیته های سازمان ملل با انتشار گزارشی، دولت چین را متهم کرد که تحریم تسلیحاتی سودان را نادیده گرفته و به ارسال اسلحه برای استفاده علیه ساکنان آفریقایی تبار منطقه دارفور ادامه داده است.

دوره فعلی دبیرکلی بان کی مون در پایان ماه دسامبر سال آینده میلادی به پایان می رسد و به گفته نزدیکان دبیرکل، انتظار می رود که وی بار دیگر داوطلب تصدی این سمت شود.

دبیرکل سازمان ملل از سوی اعضای شورای امنیت معرفی و با رای مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای پنج سال به این سمت انتخاب می شود و محدودیتی برای انتخاب مجدد او در دوره های بعدی وجود ندارد.

معرفی دبیرکل توسط شورای امنیت به معنی آن است که هر یک از پنج عضو دایم شورا - آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه - می تواند حق وتو را در مورد نامزدی که برای تصدی این سمت مناسب نمی داند به کار گیرد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات