ترنج موبایل
کد خبر: ۶۵۷۱۵

ماجرای استفتاء هاشمی از امام درباره برخی برنامه‌های تلوزیون+ عکس

ماجرای استفتاء هاشمی از امام درباره برخی برنامه‌های تلوزیون+ عکس
تبلیغات
تبلیغات


محمد هاشمی گفت: «حضرت امام (ره) معقتد بودند صدا و سيما از منظر ترويج آموزه‌هاي اسلامي نبايد ذره‌اي کوتاهي کند.»

محمد هاشمي رييس سازمان صدا و سيما در زمان حيات حضرت امام(ره) درباره نظر امام درمورد برخي برنامه‌هاي صداوسيما بيان در گفتگو با جماران گفت: «حضرت امام درباره سينما معتقد بودند که محتواي آن مهم است و الا خود ابزاري بيش نيست و مي‌فرمودند ما با سينما مخالف نيستيم. با ابتذال مخالفيم».

وي همچنين درباره دليل استفتاء از حضرت امام (ره) در آن مقطع زماني درباره صدا و سيما يادآور شد: «در سال 1360 جامعه روحيه انقلابي داشت و زمان، زمان جنگ بود و کشور شرايط خاصي داشت و بالتبع صدا و سيما نيز با اظهار نظرهاي متفاوتي از سوي مراکز ديني، حوزه‌ها و گروه‌هاي اسلامي موجه شده بود و سلايق و ديدگاه‌هاي متفاوتي وجود داشت که بايد مورد توجه قرار مي‌گرفت. گروهي هم بودند که مي‌خواستند رسانه ملي مطابق با سلايق آن‌ها اداره شود که عملا چنين کاري غير ممکن بود اين مسايل در جمع مديران صدا و سيما مورد بحث قرار گرفت و بنابراين شد که به لحاظ مباحث شرعي که متمايز بود به ديدگاه و فتوي امام (س)عمل کنيم».



هاشمي در ادامه با اشاره به فضای جامعه در سال 66 خاطرنشان کرد: « در آن زمان فشارها روي ما بيشتر شد و همين زمان مصادف بود با پايان دوره شوراي سرپرستي که مدير اجرايي سازمان را انتخاب مي‌کرد. با تشکيل شوراي جديد که از نظر ديدگاه با شوراي قبل که قريب به شش سال با حضرت امام (س)کار کرده و ديدگاه‌هاي ايشان را مي‌دانست، تفاوت داشت ضمن آن‌که جوسازي‌هاي سنگيني هم عليه صدا و سيما صورت مي‌گرفت و به خصوص درباره فيلم‌ها، سريال‌ها و مسابقات و حتي اين موضوعات به تريبون‌هاي نماز جمعه کشيده شد که آيت‌الله محمدي گيلاني در يکي از سخنراني‌هاي پيش از خطبه درباره موسيقي و حتي مجريان صدا و سيما تاکيد کردند که بايد طبق تحرير الوسيله امام عمل شود و در واقع عملکرد صدا و سيما را خلاف فتواي امام (س) است. اين موضوع براي ما خيلي سنگين بود و به همين دليل شوراي سرپرستي صدا و سيما نامه‌اي خدمت حضرت امام (س) نوشتند، علاوه بر آن من فرداي روز جمعه‌اي که خطبه‌هاي آيت‌الله محمدي گيلاني پخش شد، شرفياب خدمت امام شدم و عرض کردم که "حتما خطبه‌هاي روز گذشته را شنيده‌ايد؟ تکليف ما چيست؟ما که نمي‌خواهيم آخرتمان را به دنياي ديگران بفروشيم و اين‌که برخي فقهاي شوراي نگهبان ما را تکفير کنند براي ما سنگين است"».

رئیس اسبق صدا وسیما ادامه داد: «امام فرمودند"سئوال کنيد پاسخ آن را کتبا به شما ارسال کنم و بنده هم اين کار را انجام دادم و راجع به تمامي سريال‌هايي که در آن زمان پخش مي‌شد مانند پاييز صحرا که در آن زمان بسيار مورد مناقشه بود و برخي برنامه‌هاي ورزشي مانند کشتي که گفته مي‌شد خانم‌ها نبايد نگاه کنند از ايشان پرسيدم. حضرت امام (س) نيز در پاسخ بدين مضمون مرقوم فرمودند"نظر نمودن به اين قبيل فيلم‌ها هيچ اشکال شرعي ندارد و حتي بسياري از آن‌ها آموزنده است لکن دو نکته را بايد تذکر داد اول آن‌که اجنبي گريم نکند، ديگر آن‌که ببينندگان از روي شهوت نظر نکنند. اين پاسخ امام (ره) به من و مرحوم آقاي فردوسي‌پور رييس شوراي سرپرستي آن زمان بود که در حقيقت آبي بود بر آتش بسياري از نقدهايي که بي جا صورت مي‌گرفت».

هاشمي در پاسخ به اين‌كه آيا مي‌توان اين فتوي امام را ناشي از نگاه متفاوت ايشان دانست؟ در واقع مي‌توان گفت نوعي نگاه روشنفکرانه و در تضاد با تحجر گرايي بود.؟ خاطرنشان كرد: «بله دقيقا. خاطرم هست درباره سريال اشک تمساح با شوراي سرپرستي اختلاف ايجاد شد واقعي و حتي مدير شبکه پخش آن را قطع کرد از حضرت امام سئوال کرديم. ايشان فرمودند در تهيه سريال ممکن است خلاف شرع واقع شده باشد ولي پخش آن خلاف شرع نبوده است».

هاشمی پیرامون نظر امام درباره ورزش کشتي نیز گفت: «ایشان پخش برنامه‌هايي ورزشي اعم از کشتي - فوتبال و يا وزنه برداري را که (بعضا مورد انتقاد بود) بلااشکال مي‌دانستند».

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات