گردو را به نام "غذای مغز" نیز میشناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن میباشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.
گردو را به نام "غذای مغز" نیز میشناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا ۳ فراوان آن میباشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا ۳ نیاز داریم.
مصرف ۴ عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا ۳ میگردد.
۱۵ درصد از چربیهای گردو از نوع چربیهای غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب میباشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد (LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب (HDL) است.
یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸/۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین میکند.
۱- کاهش کلسترول کل
۲- کاهش LDL کلسترول
۳- افزایش HDL کلسترول
۴- افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن
۵- محافظت در برابر بیماری قلبی
۶- افزایش قدرت ذهن و هوش
۷- مفید برای تنگی نفس
۸- جلوگیری از ورم مفاصل
۹- مفید در بیماریهای پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس (به وجود آمدن لکههای قرمز رنگ در پوست)
۱۰- ضد سرطان
۱۱- دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.
۱۲- محافظت از سیستم ایمنی
۱۳- جلوگیری از لخته خون
۱۴- تنظیم سوخت و ساز در بدن
۱۵- تنظیم فشار خون
۱۶- تنظیم قند خون
۱۷- جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر
۱۸- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
۱۹- حفاظت از استخوان
۲۰- روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان میکند.
۲۱- کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامهی غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است.
۲۲- زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف میکنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم میکنند.
۲۳- اگر میخواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.
گرچه فواید زیادی در آجیل پنهان است، بعضیها به گمان این که آجیل موجب افزایش وزن میشوند، از خوردن گردو و دیگر آجیلها امتناع میکنند. ولی ثابت شده است، افرادی که حداقل ۲ بار در هفته آجیل مصرف میکنند، احتمال افزایش وزن در آنها به مراتب کمتر از آنهایی است که اصلا آجیل مصرف نمیکنند. پس به گمان این که اگر گردو یا آجیل بخورید چاق میشوید، این غذای بسیار خوشمزه و مفید را از خود دور نکنید.
گردو بهترین منبع منگنز و مس است.
در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است.
گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد.
گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامینهای B۶، B۱ و B۵ (پانتوتنیک اسید) میباشد.
در گردو ویتامینهایی نظیر E، B۳ و B۲ نیز وجود دارد.
کالری گردو زیاد است. حدود ۶۵۴ کالری در هر ۱۰۰ گرم گردو وجود دارد؛ لذا بهتر است روزی که میخواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه کرده و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن را نخواهید داشت؛ برای مثال، اگر کالری مورد نیاز شما در روز ۲۰۰۰ کالری است و شما۱۰۰ کالری گردو مصرف میکنید، لذا میتوانید ۱۹۰۰ کالری باقی مانده را از مواد غذایی مختلف دریافت کنید.
ولی اگر میخواهید گردو میل کنید و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید ۱۳۱ دقیقه پیاده روی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد.
گردو در حدود ۷/۶ گرم فیبر دارد.
منبع: برنا