طرز تهیه شیرینی سپه سالاری خوشمزه خونگی

شیرینی سپه سالاری یکی از انواع شیرینیهای قدیمی و سنتی ایرانی میباشد که طرفداران زیادی دارد.
آموزش شیرینی خانگی، از محبوبیت خاصی در میان خانمهای خانه دار برخوردار است، بخصوص شیرینیهای خوشمزهای که با مواد کم و در دسترس آماده میشوند، مثل شیرینی سپه سالاری. شیرینی سپه سالاری یکی از اصیلترین شیرینیها ایرانی میباشد که توجه کمتری نسبت به سایر شیرینی به آن شده است.
این شیرینی بسیار خوشمزه اصالتا برای تبریز است اما شیرینی سپه سالاری تهران هم به همان اندازه شهرت دارد. این شیرینی لذیذ را میتوانید در ایام نوروز تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید.
مواد لازم شیرینی سپه سالاری
مواد لازم | میزان لازم |
آرد سفید | 250 گرم |
آرد برنج | 130 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 150 گرم |
شهد | 10 گرم |
کره | 150 گرم |
روغن مایع | 40 گرم |
ماست | 150 گرم |
بکینگ پودر | 1 ق چ خ |
وانیل | نوک ق چ |
خمیر مایه | 1 ق چ خ |
طرز تهیه شیرینی سپه سالاری
مرحله اول:
برای شروع، آرد و آرد برنج را در یک ظرف الک کنید و هم بزنید.
مرحله دوم:
روغن و کره که به دمای محیط رسیده است را به آرد اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملا مواد بایکدیگر ترکیب شوند.
مرحله سوم:
بکینگ پودر و خمیر مایه را به این مواد اضافه کنید و دوباره شروع به همزدن بکنید.
مرحله چهارم:
در ظرف دیگری ماست را بریزید و هم بزنید؛ سپس شکر را نیز به ماست اضافه کنید.
مرحله پنجم:
تخم مرغ را به همراه وانیل و شهد به این مواد اضافه کنید و با همزن برقی شروع به هم زدن بکنید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله ششم:
مایهای که آماده کردهاید را به مخلوط آردها اضافه کنید و با همزن شروع به همزدن بکنید. کمی هم بزنید تا مواد مخلوط شوند؛ البته نیاز به بیش از حد هم زدن نیست.
مرحله هفتم:
کف سینی فر را کاغذ روغنی انداخته و موادی که آماده شده است را درون قیف بریزید.
مرحله هشتم:
با مواد آماده شده و کمک قیف، دایرههای هم اندازهای را در سینی با مواد به وجود آورید و اجازه دهید تا حدود نیم ساعت استراحت کند.
مرحله نهم:
به کمک یک مهر روی دایرههای را حالت دهید. قبل از زدن مهر به شیرینی ها، آن را کمی با آب نمدار کنید.
مرحله دهم:
یک زرده تخم مرغ را به همراه کمی زعفران ترکیب کنید. با کمک یک فرچه زرده را روی شیرینیها رومال کنید. میتوانید در این مرحله مقداری کنجد و یا پودر پسته روی شیرینیها بریزید.
مرحله یازدهم:
شیرینیها را درون فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید تا حدود ۲۰ دقیقه بپزد.
پس از پخت میتوانید کمی شهد روی شیرینیها بزنید تا براق شوند. شیرینیهای شما حاضر است و میتوانید آنها را سرو کنید.
منبع: نمناک