bato-adv
bato-adv

ناسا دوباره توانست با هلیکوپتر نبوغ در مریخ ارتباط برقرار کند

ناسا دوباره توانست با هلیکوپتر نبوغ در مریخ ارتباط برقرار کند

در سیاره سرخ، مریخ‌نورد استقامت و هلیکوپتر نبوغ همچنان مشغول فعالیت و همکاری با یکدیگر هستند تا داده‌های مریخ را به زمین برسانند.

تاریخ انتشار: ۲۰:۴۸ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۲

ناسا اعلام کرد ارتباط خود با هلیکوپتر کوچک نبوغ (Ingenuity) که در مریخ فعالیت تحقیقاتی می‌کند را دوباره به‌دست آورده است. آژانس فضایی آمریکا روز گذشته گفته بود که ارتباطش با Ingenuity را پس از پرواز موفق آن، از دست داده است.

به گزارش دیجیاتو، هلیکوپتر نبوغ که اساساً یک پهپاد با ارتفاع حدود ۰.۵ متر است، سال ۲۰۲۱ همراه با مریخ‌نورد استقامت (Perseverance) به مریخ رسید و به اولین دستگاه موتوری تبدیل شد که به‌طور مستقل در سیاره دیگری پرواز کرده است. داده‌های هلیکوپتر از طریق Perseverance به‌زمین منتقل می‌شود، اما اخیراً پس از هفتادودومین پرواز Ingenuity در مریخ، مهندسان ناسا از قطع ارتباط خود با آن خبر دادند.

برقراری ارتباط مجدد با هلیکوپتر نبوغ ناسا در مریخ

اکنون آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) که فعالیت Ingenuity و Perseverance را مدیریت می‌کند، در پست جدیدی نوشت:

«امروز خبر خوبی داریم. پس از دستوردادن به Perseverance برای انجام فعالیت‌های شنیداری طولانی‌مدت برای دریافت سیگنال از Ingenuity، ارتباط خود با هلیکوپتر مریخ را به‌دست آورده‌ایم.

تیم ما در حال بررسی داده‌های جدید است تا دلیل قطع ارتباط پس از پرواز ۷۲ را بهتر متوجه شویم.»

ناسا قبلاً گفته بود که هلیکوپتر نبوغ در پرواز ۷۲ خود به ارتفاع ۱۲ متری رسیده است. همچنین این ابزار تحقیقاتی بیش از ۱۲۸ دقیقه در آسمان بود و درمجموع ۱۷.۷ کیلومتر را طی کرد.

در نهایت باید اشاره کرد که ناسا قبلاً نیز ارتباط خود با هلیکوپتر نبوغ را از دست داده بود. ازجمله این موارد می‌توان به سال گذشته میلادی اشاره کرد که در آن برای دو ماه ارتباطی بین مهندسان و Ingenuity صورت نگرفت. بااین‌حال، نبوغ که فقط ۱.۸ کیلوگرم وزن دارد، نسبت به اهداف اولیه خود که انجام پنج پرواز در ۳۰ روز روی سطح سیاره سرخ بوده، عملکرد بسیار بهتری داشته است.

همراه با کاوشگر استقامت، این هلیکوپتر در حال یافتن نشانه‌هایی از حیات باستانی در سطح مریخ است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv