هزینه جنگ لیبی برای انگلیس تاکنون
براساس گزارشها هزينه شش ماهه جنگ در ليبي براي انگليسيها يك ميليارد پوند خواهد بود.
به نوشته روزنامه گاردين، براساس تحليلها و اطلاعات جمع آوري شده، درصورتي كه جنگ ليبي تا پاييز تداوم پيدا كند، حضور انگليس در اين جنگ ميتواند يك ميليارد پوند براي ماليات دهندگان اين كشور هزينه در برداشته باشد.
دو ماه پس از آنكه قدرتهاي غربي با قطعنامه سازمان ملل به بهانه حمايت از غير نظاميان در ليبي، بمباران اين كشور را آغاز كردند، هزينههاي اين جنگ براي انگليس تاكنون بيش از 100 ميليون پوند برآورد شده است. اين هزينهها شامل ريختن دهها بمب، صدها سورتي پرواز و استقرار بيش از هزار نيرو است.
كارشناسان اقتصادي وزارت دفاع انگليس به روزنامه گاردين گفتهاند كه هزينههاي اعلام شده محافظه كارانه است.
فرانسيس توسا، سردبير خبرنامه تحليل دفاعي تخمين ميزند كه تا پايان ماه آوريل عملياتهاي نظامي در ليبي براي انگليس حدود 300 ميليون پوند هزينه خواهد داشت و اين هزينهها همچنان در حال افزايش است به طوري كه ممكن است به رقم 38 ميليون پوند در هر هفته برسد.
مقامهاي نظامي انگليس مي گويند عملياتهاي هوايي شش ماه به طول خواهد انجاميد. با در نظر گرفتن اين زمان، وزارت دفاع انگليس برآورد ميكند كه هزينه جنگ 400 ميليون پوند خواهد بود، اما از ديد كارشناسان هزينه واقعي جنگ تا ماه سپتامبر به يك ميليارد پوند ميرسد.
يكي ديگر از تحليل گران دفاعي به روزنامه گاردين گفت كه هزينه يك ميليارد پوند احتمالا سقف هزينهها است، اما دولت انگليس نبايد از اين امر تعجب كند كه هزينه نهايي شش ماه عمليات نظامي در ليبي با اين رقم برابري كند.
حضور جنگندههاي انگليسي به همراه جنگندههاي ايتاليا و فرانسه در عملياتهاي ليبي در حال افزايش است. برطبق اطلاعات جمع آوري شده مربوط به شش هفته عمليات هوايي تا تاريخ پنج مه، انگليس حدود 25 درصد از مجموع 6000 سورتي پرواز را بر فراز آسمان ليبي انجام داده كه با اين ميزان پس از آمريكا در مقام دوم قرار ميگيرد.
بخش عمده مجموع عملياتهاي هوايي آمريكا در حملات آغازين جنگ ليبي انجام شد و با كنار كشيدن آمريكا از فرماندهي عمليات، از ميزان اين عملياتها كاسته شد. با وجود اين جنگندههاي انگليسي نسبت به ديگر هم پيمانان خود بمبهاي كمتري را در مقايسه با تعداد پروازهايي كه انجام دادهاند، انداختهاند. آنها تا كنون حدود 300 هدف را مورد بمباران قرار دادهاند كه تنها 10 درصد از هزاران هدفي است كه توسط نيروهاي هوايي ناتو نابود شده است.
تعداد بمبهايي كه نروژ و دانمارك به نسبت تعداد پروازهايشان استفاده كردهاند، بيش از بقيه كشورها است.
برطبق اظهارات مقامات دفاعي، تا چندين هفته هزينه واقعي عملياتهاي نظامي انگليس در ليبي اعلام نخواهد شد.
آنچم مسلم است اين است كه اين هزينه بيش از هزينه دهها ميليون پوندي است كه توسط جورج آسبورن در پارلمان و كمي پس از آغاز بمبارانها اعلام شد.
اكنون كنار كشيدن احتمالي نروژ از اين جنگ از نگرانيهاي عمده آمريكا و انگليس محسوب مي شود.