وزارت امور خارجه بلاروس در تارنمای خود اعلام کرد که «الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور بلاروس در تاریخ ۵ نوامبر (۱۵ آبان) نامهای را به «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه ارسال و امضا کرد و همچنین بر قصد کشورش درخصوص عضویت در بریکس به عنوان «شریک» تاکید کرد.
وزارت خارجه بلاروس ضمن اعلام اینکه این کشور به عنوان «کشور شریک» رسما عضو گروه بریکس شد، گفت بلاروس با تمامی اعضای بریکس روابط دیپلماتیک دارد.
به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه بلاروس در تارنمای خود اعلام کرد که «الکساندر لوکاشنکو» رئیسجمهور بلاروس در تاریخ ۵ نوامبر (۱۵ آبان) نامهای را به «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه ارسال و امضا کرد و همچنین بر قصد کشورش درخصوص عضویت در بریکس به عنوان «شریک» تاکید کرد.
طبق گزارش خبرگزاری «اینترفاکس» و آنچه وزارت امور خارجه بلاروس اطلاعرسانی کرده است، بلاروس بهعنوان «کشور شریک» رسما عضو گروه بریکس شد.
گفته میشود که این نوع عضویت به بلاروس امکان حضور در جلسات ویژه بریکس و نشست وزاری خارجه این گروه را میدهد. همچنین کشورهای شریک احتمالا به رویدادهای سطح بالایی مانند گفتوگوها پیرامون تجارت، جلسات امنیت ملی و انجمنهای پارلمانی دعوت میشوند. این کشورها نیز اجازه دارند از بیانیههای پایانی بریکس در نشستها حمایت کنند.
نشست سالانه «بریکس» از تاریخ ۲۲ الی ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان) در شهر «کازان» روسیه برگزار شد و رهبران کشورهای متعددی در این نشست حضور داشتند؛ نشستی که از نگاه بسیاری از تحلیلگران سیاسی، اقتصادی و حتی رسانههای غربی به منزله قدرت دیپلماتیک «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه به عنوان میزبان بوده و همچنین انزوای غرب در جهان را نشان داد.
این اولین نشست گروه اقتصادهای نوظهور مانند برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی از زمانی بود که در اوایل سال جاری گسترش یافت و کشورهایی نظیر مصر، امارات، اتیوپی و ایران را نیز شامل شد.
وزارت خارجه بلاروس در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: «بلاروس همچنین از تمام استانداردها و معیارها پیروی میکند. بلاروس کشوری است که در منطقه و جهان نفوذ و با همه اعضای بریکس روابط دیپلماتیک دارد. بلاروس همچنین صلح و امنیت را در سطح بینالمللی و منطقهای ترویج و از پایداری اجتماعی و اقتصادی حمایت میکند.»