bato-adv
bato-adv

لبو را با این روش خاص برای شب یلدا درست کنید

لبو را با این روش خاص برای شب یلدا درست کنید

دسر لبو نوعی دسر بسیار زیبا و خوشرنگ و مجلسی است که می‌توانید آن را با روشی آسان برای شب یلدا تهیه کنید.

فراروـ شب یلدا از سنت‌های اصیل ایرانی‌ها است که خانواده‌ها در این شب دور هم جمع می‌شوند و با خوردن انار و هندوانه و آجیل و خوراکی‌های مخصوص یلدا و خواندن اشعار حافظ این شب را سپری می‌کنند. یکی از دغدغه‌های خانم‌های باسلیقه برای پذیرایی در این شب این است که خوراکی‌های خوشمزه و زیبای یلدایی را تهیه کنند. لبو یکی از خوراکی‌های اصلی این شب است که به صورت پخته مصرف می‌شود. اما شما می‌توانید لبو را با روشی ویژه درست کنید که هم زیبا و هم خوشمزه است. دسر لبو یکی از دسر‌های خوشمزه و خوشرنگ است که برای شب یلدا انتخاب بسیار مناسبی است و شما می‌توانید اگر به طعم لبو علاقه دارید، این دسر را با دستوری آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. اگر دوست دارید این دسر لبو زیبا را برای شب یلدا درست کنید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

مواد لازم

لبو پخته متوسط: ۳ عدد
ماست شیرین: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
خامه صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
شکر: ۶ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین: ۲ قاشق غذاخوری
آب لبو پخته: نصف لیوان

طرز تهیه

برای درست کردن این دسر زیبا و خوشمزه ابتدا پودر ژلاتین را با آب لبو مخلوط کنید و روی بخار کتری یا سماور درحال جوش قرار بدهید تا ژلاتین به روش بن ماری حل و شفاف شود. حالا لبوی پخته را همراه با ماست، خامه و شکر داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و پودر ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید. حالا دستگاه را یک دقیقه روشن کنید تا مواد کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند. قالب موردنظرتان را آماده کنید. می‌توانید از قالب‌های تک نفره به شکل گل یا قالب بزرگ استفاده کنید. کف و اطراف قالب را با اسپری روغن چرب کنید و مایه دسر را داخل قالب بریزید. حالا قالب را داخل یخچال بگذارید و حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان بدهید تا دسر ببندد و سفت شود. بعد دسر را از قالب جدا کنید و داخل ظرف سرو بچینید، نوش جان.
نکات مهم
ـ لبو یا چغندر قرمز ریشه اصلی گیاه چغندر است. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ید، کلسیم، ویتامین C، نیترات، بتائین و آنتی اکسیدان‌های قوی مثل بتاکاروتن، کاراتنوئید‌ها و فلاونوئیدهاست. لبو همچنین طبع معتدلی دارد. هنگام خرید لبو توجه داشته باشید که لبوی مرغوب باید کوچک و سفت و رنگ آن نارنجی پر رنگ باشد. اگر لبو خیلی بزرگ همراه با ریشه‌های پشمی زیاد بود، هرگز آن را خریداری نکنید؛ زیرا نشان دهنده یک لبوی پیر است. لبوی خیلی بزرگ معمولا وسطش سفت است و مغزپخت نمی‌شود. به طور کلی همیشه سعی کنید لبو‌های کوچک یا متوسط را خریداری کنید که پخت‌شان هم راحت‌تر است.

ـ ژلاتین ماده‌ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می‌شود که در بخش‌هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بن‌ماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه‌داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد. 

ـ میزان شکر در این دسر به شیرینی لبو بستگی دارد. اگر لبوی شما به اندازه کافی شیرین نبود، می‌توانید میزان شکر را تا ۸ قاشق غذاخوری افزایش بدهید. قبل از اینکه دسر را داخل قالب بریزید، حتما شکر آن را بچشید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv