گشت و گذار در قدیمیترین بوستان شهر

شهرت و جذابیت پارک شهر تنها محدود به قدمت آن نیست، در کنار درختان سر به فلک کشیده، امکاناتی مانند باغ پرندگان، دریاچه مصنوعی، آکواریوم و کتابخانه معروفش و ... بر جذابیت این بوستان افزوده است و روزانه گردشگران بسیاری را به این محدوده از پایتخت میکشاند.
در قلب پایتخت و در میان شلوغیهای مرکز شهر، وجود فضای سبزی مانند پارک شهر و تنفس در هوای پاک آن حسابی میچسبد. بوستانی سرسبز به وسعت ۵ هکتار که از آن به عنوان قدیمیترین بوستان تهران یاد میشود و در یکی از تاریخیترین محلههای شهر یعنی سنگلج واقع شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، شهرت و جذابیت پارک شهر تنها محدود به قدمت آن نیست، در کنار درختان سر به فلک کشیده، امکاناتی مانند باغ پرندگان، دریاچه مصنوعی، آکواریوم و کتابخانه معروفش و ... بر جذابیت این بوستان افزوده است و روزانه گردشگران بسیاری را به این محدوده از پایتخت میکشاند.
نام مقصد: پارک شهر
نشانی: خیابان وحدت اسلامی، خیابان بهشت، پارک شهر
امکانات: سرویس بهداشتی، مسجد، کتابخانه، زمین بازی، نیمکت، شهربازی، بوفه
نام مقصد: آکواریوم
موقعیت: ضلع جنوب شرقی
معرفی: آکواریوم پارک شهر تهران، اولین آکواریوم عمومی کشور و میزبان گونههای کمیاب ماهیان زینتی از سراسر جهان است.
تماشای ماهیهای کمیاب
در آکواریوم پارک شهر بیش از ۱۵ آکواریوم قدیمی به چشم میخورد که تقریبا روی اکثر شیشههای آکواریوم برچسب «ماهیها فروشی نیست» دیده میشود. در اینجا حوضچه ۵۰ متری با ظرفیت ۲۰ هزار لیتر آب وجود دارد که بازدیدکنندگان در آن میتوانند، در کنار ماهیها عکس بگیرند و حتی به آنها غذا بدهند. این مجموعه علاوه بر ماهیها، از دوزیستان، خزندگان، لاکپشتهای نادر و پرندگان زینتی نیز میزبانی میکند. کافه، اتاق کودک، جنگل بارانی زیرزمینی و کلینیک گل و گیاه از دیگر امکانات این مجموعه محسوب میشوند.
نام مقصد: باغ پرندگان
موقعیت: ضلع شرقی
معرفی:بخشی از پارک شهر که به نمایش پرندگان اختصاص دارد، ۴۳۰۰ مترمربع از مساحت بوستان را به خود اختصاص داده و شامل ۸ قفس بزرگ و ۲ محوطه باز میشود.
از اردک و مرغابی تا طوطی هفت رنگ
طوطیهای برزیلی و هفت رنگ، اردک، مرغابی، غاز، کبک، بلدرچین، مرغ عشق، عروس هلندی، انواع کبوترهای زینتی، طاووس، قرقاول و بوقلمون بعضی از پرندگانی هستند که سالهاست در پارک شهر زندگی میکنند. در کنار قفس پرندگان محوطهای هم برای حیواناتی چون اسب پونی، سنجاب و خرگوش قرار دارد که میتوانید از خرگوشها با سبزیجات، یونجه و هویج پذیرایی کنید. آکواریوم پارک شهر هم در فاصله نزدیکی از محل زندگی حیوانات قرار دارد و محل مناسبی برای آشنایی کودکان با حیوانات آبزی است.
نام مقصد: دریاچه مصنوعی و حوض بزرگ پارک
موقعیت: ضلع شمال شرقی
معرفی: یک دریاچه مصنوعی با وسعت ۴۵۰۰ مترمربع در پارک شهر ساخته شده که نمایی زیبا به پارک بخشیده است.
پیادهروی کنار فوارهها
در پارک شهر یک دریاچه مصنوعی قرار دارد که بیش از ۲۰ سال است در این نقطه از پایتخت زیباییهای خود را به رخ گردشگران میکشد. منظره چشمنواز این دریاچه، فضایی دلنشین برای پیادهروی و لوکیشنی جذاب برای عکاسی محسوب میشود. در این دریاچه حتی میتوانید با قایق روی آب گشتوگذار داشته باشید. در کنار دریاچه پارک، یک حوض مستطیل بزرگ با فوارههای متعدد نیز وجود دارد که در اطراف آن نیمکتهایی قرار گرفته تا گردشگران بتوانند ساعتی را با منظره حوض و فواره خوش بگذرانند.
نام مقصد: سایت پرنده نگری
موقعیت: ضلع شمالی
معرفی: سایت پرنده نگری پارک شهر در سال ۱۳۹۳ در کنار دریاچه مصنوعی و باغ پرندگان تأسیس شد تا در ایام مختلف سال میزبان ۴۰ گونه پرنده باشد.
میزبان پرندگان مهاجر
پارک شهر، در ایام مختلف سال میزبان پرندگان مهاجری است که هزاران کیلومتر مسیر را از راههای دور و اغلب از کشورهای اروپایی طی میکنند و به این محدوده از پایتخت میآیند. در سایت پرندهنگری این بوستان امکاناتی مانند دوربین دوچشمی، تلسکوپ و کتاب راهنمای پرندگان وجود دارد. کارشناسان این مجموعه نیز با برگزاری تورهای رایگان پرندهنگری، فرصتی را در اختیار دوستداران پرندگان قرار میدهند تا هم اطلاعات خود را نسبت به پرندگان افزایش دهند.
نام مقصد: کتابخانه مرکزی پارک شهر
معرفی: ساختمان فعلی کتابخانه پارک شهر سال ۱۳۵۰ با طراحی هوشنگ سیحون، معمار مشهور ایرانی، افتتاح شد و مورد استفاده افراد کتابخوان قرار گرفت.
گشتی در میان کتابها
نشستن در خنکای چنارها و کاجها و تورق کتاب، بسیار لذتبخش است. اگر شما هم به کتاب خواندن در کنار درختان و فضای سبز علاقه دارید بوستان شهر با داشتن گونههای گیاهی و فضای دلنشین، جان میدهد برای مطالعه. ضمن اینکه کتابخانهای در دل این بوستان قرار دارد که با بیش از ۷۰ سال قدمت، از آن بهعنوان کهنترین، بزرگترین و مجهزترین کتابخانه عمومی استان تهران یاد میشود. کتابخانه مرکزی پارکشهر سال ۱۳۴۰ با ۳۸۰۰ جلد کتاب به بهرهبرداری رسید اما بهدلیل استقبال خوب شهروندان و ضرورت وجود یک کتابخانه بزرگتر، کلنگ توسعه آن در سال ۱۳۴۳ در زمینی ۳۰۰۰ متری زده شد. ساختمان فعلی کتابخانه نیز آبانماه ۱۳۵۰ با طراحی هوشنگ سیحون، معمار مشهور ایرانی، افتتاح شد و مورد استفاده افراد کتابخوانان قرار گرفت.
منبع کتابهای بریل
این کتابخانه با ۲ سالن مطالعه مجزا برای آقایان و خانمها، بخشهای جدیدی ازجمله بخشهای کودک، نابینایان، محققان، نشریات و... دارد. بخش نابینایان کتابخانه ۵۰۰ نسخه کتاب بریل و ۸۵۰۰ نسخه کتاب گویا دارد و از این نظر کتابخانهای بینظیر محسوب میشود. بخش کودک کتابخانه هم بیش از ۱۲ هزار جلد کتاب و بیش از ۵۰ نوع اسباببازی دارد. کودکان با عضویت در این بخش میتوانند در کلاسهای قصهگویی، اوریگامی، آشنایی با ادبیات کهن و... هم شرکت کنند. در بخش مرجع این کتابخانه که در زیرزمین آن واقع شده، کتابهای چاپ سنگی و نفیس نگهداری میشود. بخش نشریات این کتابخانه سال ۱۳۶۰ فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر، علاوه بر ۱۲۰ هزار جلد کتاب، ۶۵۰ عنوان مجله و ۱۶ عنوان روزنامه در دسترس اعضا و مراجعان است و آرشیو کاملی از نشریات ادواری را از سال ۱۳۶۰ به بعد نگهداری میکند. در کنار ساختمان اصلی کتابخانه هم سالنی برای برگزاری مراسم و همایشها با ظرفیت ۱۷۰ نفر راهاندازی شده است.