ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۴۷۷۵

خرده جنایت‌های آقای مدیرکل در پرونده هسته ای ایران!

خرده جنایت‌های آقای مدیرکل در پرونده هسته ای ایران!

«به تازگی و در پی انتشار خبر انتقال بخش قابل توجهی از اسناد و اطلاعات حساس رژیم اسرائیل به ایران، این نکته فاش شده که آژانس و شخص رافائل گروسی به صورت غیررسمی، بخشی از اطلاعات فنی و حساس مرتبط با پرونده هسته ای ایران را به طرف اسرائیلی منتقل کرده و البته که صهیونیست ها نیز برخی داده‌های نادرست خود را در قالب بندهای بیانیه های مختلف مدیرکل آژانس علیه ایران گنجانده اند!»

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- بیراه نیست اگر بگوییم پرونده هسته ای ایران در وضعیت کنونی یکی از حساس‌ترین دوران خود را سپری می کند. شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تازگی قطعنامه ای را علیه ایران تصویب کرده است. قطعنامه ای که پیش نویس آن توسط آلمان، انگلیس و فرانسه و البته با همراهی های آمریکا ارائه شده بود و اتهامات مختلفی را علیه ایران مطرح کرده است. این قطعنامه با 19 رای موافق، 3 رای مخالف و 11 رای ممتنع تصویب شده است. در نقطه مقابل، ایران نیز اقدامات تلافی‌جویانه خود را فورا آغاز کرده و از راه اندازی یک مرکز جدید و امن دیگر در حوزه غنی سازی اورانیوم و همچنین جایگزین‌کردن سانتریفیوژهای های نسل اول با سانتریفیوژهای پیشرفته نسل ششم خبر داده است.

به گزارش فرارو؛ جالب اینکه پیشتر رافائل گروسی مدعی شده بود که نمی تواند تایید کند برنامه هسته ای ایران روندی صلح آمیز دارد. چند روز قبل از این نیز خبرگزاری آسوشیتدپرس نسخه ای از گزارش محرمانه آژانس را منتشر کرده که پُر بود از ادعاهای مختلف علیه ایران. در مقابل همه این ها، ایران بارهای تاکید کرده که تسلیم مواضع زیاده خواهانه غرب نمی شود و البته که مقام های ایرانی گفته اند که بخش قابل توجهی از نظام بازرسی آژانس مربوط به ایران است و اینکه مدیرکل آژانس در این شرایط از عدم همکاری ایران صحبت می کند، نشان می دهد که تا چه اندازه استدلال های وی غیرمنطقی هستند.

برخی ناظران و تحلیلگران به این مساله اشاره دارند که احتمالا قدرت های اروپایی و آمریکا برنامه دارند تا در ادامه راه، مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال سازند. تهران نیز تهدید کرده که اگر چنین شود، هیچ بعید نیست این کشور از NPT خارج شود و البته که طیفی از اقدامات تقابلی گسترده‌تر را در پیش گیرد. با این همه، در بحبوحه تمامی این مسائل، یک نکته خودنمایی می کند و آن هم آشکار شدن عجیب و صریح مواضع یک‌طرفه و مغرضانه مدیر‌کل آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران است.

در این رابطه، توجه به 3 پرده از ماجرا که مربوط به تحولات روزهای اخیر است، ضروری به نظر می رسد.

 

1: گرایِ 800 متری آقای دبیرکل!

رافائل گروسی اخیرا در مصاحبه ای تاکید کرده که تاسیسات اتمی حساس ایران تا 800 متر زیرزمین هستند و نابودسازی آن ها کار آسانی نیست! وی خاطرنشان کرده که تاکنون بارها از این تاسیسات بازدید کرده است. در این نقطه یک سوال مطرح می شود و آن هم این است که چرا شخص مدیر کل که باید به دنبال حل و فصل مسالمت آمیز و منطقی پرونده هسته ای ایران باشد، اینچنین به صراحت از سخت‌بودنِ نابود‌سازی تاسیسات هسته‌ای ایران صحبت می کند و در این رابطه به طرف های مختلف گِرا می دهد.

گروسی گفته است که نابودی این زیرساخت ها نیاز به استفاده از تسلیحات بزرگ و قوی دارد. برخی معتقدند که باید به این موضع گیری در سطحی کلان تر نگاه کرد. رافائل گروسی مدیر کل نهادی است که برآمده از توافقات قدرت های غربی و به طور خاص قدرت های فاتح جنگ جهانی دوم(قدرت های غربی) است. از این رو، اینکه تصور کنیم وی و دیگر همکاران پیشینش، فضای بازی مستقلی دارند چندان منطقی نیست.

اساسا به همین دلیل هم است که تاکنون بارها شاهد بوده ایم مقام های کشورمان اعلام شکایت کرده اند که چرا شخص مدیرکل آژانس باید به مثابه تکه ای از پازل تشدید فشارها علیه ایران وارد میدان شود و کنشگری وی در برخی دوره‌های زمانی در نقش مکملِ فشارهای غربی علیه ایران باشد.

 

2: درک دغدغه های اسرائیل در مورد ایران!

گروسی در روزهای اخیر که شاهد تشدید تنش ها با محوریت برنامه هسته ای ایران بوه ایم، در چندین نوبت گفته که نگرانی های اسرائیل در مورد برنامه هسته ای ایران را درک می کند! در این نقطه باید یک سوال پرسید: چرا نگرانی‌های ایران در مورد رژیم اسرائیل و زرادخانه اتمی آن که تنها رژیم دارای سلاح های هسته ای در منطقه خارومیانه است را درک نمی کند؟ چرا وی از اعمال فشار به اسرائیل و ماهیت پنهان و نظامی برنامه هسته ای این رژیم طفره می رود و صرفا با خونسردی در پاسخ به خبرنگاران می گوید که آژانس هیچ دسترسی به زیرساخت‌های هسته ای اسرائیل ندارد.

در مدت اخیر در چندین نوبت شاهد بوده ایم که مقام های ایرانی تاکید کرده اند که دولت آمریکا باید به روند ایجاد خاورمیانه عاری از سلاح های اتمی کمک کند. با این حال، به نظر می رسد آن ها مایل نیستند موقعیت اسرائیل در این حوزه به خطر بیفتد و صرفا برای متوقف کردن و حتی نابودسازی برنامه هسته ای ایران برنامه دارند. این موضوع سبب شده که سطح بی اعتمای ایران به آژانس و مدیر‌کل آن به نحو فزاینده ای افزایش یابد و گروسی نه به مثابه یک شخص بی طرف بلکه همچون ستون پنجمی که علیه منافع تهران رفتار می کند، در نظر گرفته شود.

 

3: گروسی و دردسر افشای اسناد هسته ای اسرائیل

به تازگی و برطبق آنچه مقامها و منابع اطلاعاتی ایرانی اعلام کرده اند، تهران توانسته به اسناد قابل توجهی از فعالیت های هسته ای اسرائیل و البته طیفی از اطلاعات دیگر این رژیم در سایر حوزه ها دست یابد. اطلاعات ذیقیمتی که به گفته وزیر اطلاعات ایران بخش مهمی از آن ها می تواند به پیشرفت های علمی ایران و البته افزایش توان آفندی کشور کمک کند.

با این همه، آنطور که برمی‌آید، ظاهرا در بخش هایی از اسناد افشا شده، این نکته برجسته شده که آژانس به صورت غیررسمی، بخشی از اطلاعات فنی و حساس مرتبط با پرونده هسته ای ایران را به طرف اسرائیلی منتقل کرده و البته که صهیونیست ها نیز برخی داده های نادرست خود را در قالب بندهای بیانیه های مختلف مدیرکل آژانس علیه ایران گنجانده اند! این موضوع از چند منظر حامل پیامهای معناداری است.

اول اینکه اساسا رافائل گروسی سعی در حل پرونده هسته ای ایران ندارد  بلکه خود مهره ای مغرض و علیه منافع ملی ایران است. نکته دوم اینکه افشای این قبیل رسوایی ها سطح انسجام داخل در ایران برای محدود کردن همکاریها با آژانس را افزایش می دهد. و در نهایت اینکه هم گروسی و هم کلیت مجموعه آژانس، با فشارهای جدی برای پاسخگویی در مورد عملکرد مغرضانه خود رو به رو هستند. به طور خاص آن ها باید پاسخ دهند که چرا در بازی اسرائیل علیه ایران وارد شده اند.

در عین حال، طیف قابل توجهی از موضع گیری های تکراری گروسی که تاکید داشته آژانس بی‌طرف است و فقط در مورد مسائل مهم گزارش می دهد نیز بی‌اعتبار تر از هر زمان دیگری شده است. در این چهارچوب، بیراه نیست اگر بگوییم رافائل گروسی در قالب پرونده هسته ای ایران، با رسوایی های جدی مواجه است. مساله ای که حل‌کردن معادله اتمی ایران را به موضوعی سخت‌تر از گذشته تبدیل خواهد کرد.

به هر حال، ایران نیز در تعامل با فردی که اصول حرفه ای پُست خود را رعایت نمی‌کند و در برهه های حساس، به خبرگزاری های غربی و یا طرفهای ثالث نظیر اسرائیل برای اعمال فشار بر ایران متوسل می شود و مفاد گزارش‌های محرمانه را در اختیار آن ها قرار می دهد، اعتمادی ندارد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات