شرایط ادامه دار جنگی و البته نکاتی

فراموش نکنید رنج ناشی از ترس بیش از حد، کمتر از مرگ نیست. ضمن اینکه در این شرایط (البته تا حد مقدور) ارتباط با نزدیکان، دوستان و در کل با مردم به طرز شگفت انگیزی در کاهش تنش و تعدیل روانی موثر است.
وحید محمود قره باغ؛ غالب کشورها در تاریخ خود جنگ را تجربه کرده اند و کشور ما نیز در روزهای اخیر شاهد تنش بیشتر در این خصوص بوده است. اما از آنجایی که احتمال ادامه دار بودن این موضوع وجود دارد، مرور برخی نکات شاید مفید باشد. نکاتی که می تواند تا حدودی از بروز بحران روحی در فرد، خانواده و اجتماع پیشگیری کند.
گفتنی است در شرایط جنگی نه تنها جسم بلکه روان شخص نیز آسیب می بیند. ناامیدی، اضطراب، از دست دادن اطرافیان و مواردی این چنین از جمله موضوعات است. در ابتدا اینکه از فرد یا افرادی که به هیچ وجه نمی خواهند دید منطقی یا معقولی داشته باشند و صرفا دید منفی و ناامید کننده ای دارند دوری کنید. سعی کنید دید متعادلی نسبت به موضوع داشته باشید در واقع شرایط را بیش از آنچه هست بغرنج تصور نکنید. تا بدانجایی که شرایط اجازه می دهد خود و خانواده را به روال عادی زندگی برگردانید.
ضمن اینکه می بایست از کودکان، سالمندان و افرادی که از بنیه روانی ضعیفی برخوردارند حمایت بیشتری صورت گیرد و شرایط متفاوت خصوصا از بعد روانی برای آنها فراهم شود.
فراموش نکنید رنج ناشی از ترس بیش از حد، کمتر از مرگ نیست. ضمن اینکه در این شرایط (البته تا حد مقدور) ارتباط با نزدیکان، دوستان و در کل با مردم به طرز شگفت انگیزی در کاهش تنش و تعدیل روانی موثر است. در نهایت اینکه امید بزرگترین سرمایه است و کشور ایران بحران های بزرگ را نیز تجربه کرده است و اینکه:
گر نگهدار من آنست که می دانم شیشه را در بغل سنگ نگه می دارد