ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۷۵۸۲

۶ حقیقت درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران که ترامپ آشکار کرد

۶ حقیقت درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران که ترامپ آشکار کرد

عضو سابق تیم مذاکره کننده‌ هسته‌ای ایران در واکنش به حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور نوشت: « این نخستین بار است که دو کشور دارای سلاح هسته‌ای، حمله‌ای نظامی علیه کشوری فاقد سلاح هسته‌ای انجام می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) برای آمریکا و اسرائیل هیچ ارزشی ندارد و صرفاً به عنوان ابزاری سیاسی مورد استفاده قرار گرفته است.»

تبلیغات
تبلیغات

سیدحسین موسویان، عضو سابق تیم مذاکره کننده‌ هسته‌ای ایران، با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس به تجاوز نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای کشور واکنش نشان داد.

او در این زمینه نوشت: پرزیدنت ترامپ با تصمیم خود برای حمله نظامی به ایران، شش حقیقت را آشکار کرد: 

۱. اسرائیل نه تنها در عملیات ده‌روزه نظامی خود علیه ایران ناکام ماند، بلکه در آستانه شکست قرار داشت. اگر اسرائیل در وضعیت بحرانی نبود، ایالات متحده وارد عمل نمی‌شد. 

۲. این نخستین بار است که دو کشور دارای سلاح هسته‌ای، حمله‌ای نظامی علیه کشوری فاقد سلاح هسته‌ای انجام می‌دهند. این موضوع نشان می‌دهد که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) برای آمریکا و اسرائیل هیچ ارزشی ندارد و صرفاً به عنوان ابزاری سیاسی مورد استفاده قرار گرفته است. 

۳. حمله نظامی آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل متحد است—موضوعی که دبیرکل سازمان ملل نیز رسماً آن را اعلام کرده است. بنابراین، ایالات متحده نشان داد که برای منشوری که خود از تدوین‌کنندگان اصلی‌اش بوده، هیچ احترامی قائل نیست. 

۴. تیم امنیت ملی ترامپ یا نتوانسته عواقب چنین حمله‌ای را به‌درستی ارزیابی کند، یا قادر به منصرف کردن رئیس‌جمهور نبوده—و یا حتی ممکن است اکثریت آن‌ها با تصمیم حمله موافق بوده باشند. در هر صورت، این واقعه میزان نفوذ نتانیاهو بر کاخ سفید را بیش از پیش آشکار ساخت. 

۵. ایران آسیب‌های جبران‌ناپذیری متحمل شده، اما پیامدهای منفی این ماجرا فقط متوجه ایران نیست—بلکه به ضرر ایالات متحده نیز خواهد بود و صلح و امنیت منطقه‌ای را به خطر خواهد انداخت. 

۶. حملات این دو کشور هسته‌ای علیه ایران نشان داد که معاهده ان‌پی‌تی نه تنها فاقد ارزش واقعی است، بلکه مضر نیز هست. کشورهایی مانند کره شمالی، هند، پاکستان و اسرائیل که این معاهده را نپذیرفته و سلاح هسته‌ای تولید کرده‌اند، از حملات نظامی توسط کشورهای دارای سلاح هسته‌ای در امان مانده‌اند. 

به‌عنوان فردی که دهه‌ها از عمر خود را صرف تلاش بی‌وقفه برای ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه و رفع خصومت میان ایالات متحده، غرب و ایران کرده‌ام، با تأسف باید بگویم که پرزیدنت ترامپ دیپلماسی را نابود کرد و مرتکب اشتباهی بزرگ شد.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات