ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۷۹۶۴

یک جامعه شناس به فرارو گفت:

باید مقاومت هوشمند و استراتژی واقع بینی را تقویت کنیم

باید مقاومت هوشمند و استراتژی واقع بینی را تقویت کنیم

بهترین استراتزی، «استراتژی واقع بینی» است. میگویم واقع گرایی بلکه تاکید دارم واقع بینی، چون واقع بینی مبتنی بر یک «بینش همه جانبه» است. در واقع بینی، واقعیت ها را انکار نمی کنیم. جامعه ما حداقل در ۲ دهه اخیر به شیوه های گوناگون دچار شکاف هایی شده بود. این شکاف ها در گروه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شکل گرفته بود. حفظ وحدت کلمه، حفظ وحدت ملی کشور ما در طول سالهای اخیر آسیب بسیاری دیده بود و بارها در گفتگو با فرارو نیز درباره آسیب های ناشی از این وضعیت صحبت کرده بودم. نکته مهم این است که جامعه در شرایطی که با هجمه ای سنگین از سوی دشمن بیرونی مواجه شده است، به این خودآگاهی برسد

تبلیغات
تبلیغات

فرارو-  حصول توافق آتش‌بس میان اسرائیل و ایران و پایان جنگ «۱۲ روزه»، باعث شده است بار دیگر توجهات به سمت جامعه ایرانی و واکنش های این جامعه در قبال جنگ متمرکز شود. جامعه ای که از دید برخی کارشناسان در قبال تهدیدهای متعدد این دوران واکنش هایی مناسب انجام داده و اکنون پتانسیلی بالا برای حرکت در مسیر پیشرفت دارد. 

به گزارش فرارو، اهمیت نقش جامعه و اثرات متقابل جامعه و جنگ بر یکدیگر در دوران جنگ و پساجنگ از جمله موضوعاتی است که سید جوادی میری، جامعه شناس در گفتگو با فرارو به آن ها پرداخته و شرایط فعلی را مورد تحلیل قرار داده است:

باید در سایه دیپلماسی فضای بین الملل را غبارروبی کنیم

سید جواد میری به فرارو گفت: «بخشی از عبور از این شرایط بر عهده دولتمردان و افرادی است که بخش نظامی کشور را مدیریت می کنند. وقتی جنگ شروع می شود، زمین بازی به نوعی تغییر می کند. مدیریت روانی و ذهنی جامعه در این شرایط بسیار مهم است و افرادی که در طیف دولت و در بخش نیروهای نظامی حضور دارند باید سعی کنند جامعه را به گونه ای مدیریت کنند که درگیر دروغ و اخبار کذب نشود. اتفاقا باید صادقانه از سختی ها، کمبودها و مشکلات بگویند و سعی کنند امید جامعه را به شکل کاذب افزایش ندهند بلکه امیدبخشی را با صداقت افزایش دهند. همچنین بخش دیپلماسی کشور، به صورت هوشمند از این حال تدافعی خارج شود و هم در سطح ملی و هم در سطح منطقه ای و جهانی وارد شده و پنجره های مختلف و متنوع گفتگو و مذاکره و دیپلماسی را زنده نگه دارد. هر اندازه که بگوییم رفتار طرف مقابله وحشیانه است، انسانی نیست و ... باز هم یک نکته به عنوان عرف بین الملل وجود دارد که باید از آن استفاده کنیم که هم ایران و جان مردم را حفظ کنیم و هم جهان را متوجه کنیم ما دفاع می کنیم و نه تعدی. درواقع باید در سایه دیپلماسی، مدام فضا را غبارروبی کنیم.»

باید به سمت استراتژی واقع بینی حرکت کنیم

این جامعه شناس در ادامه گفت :«از دید من رسانه ها نقش مهمی دارند. رسانه های داخل کشور حتما باید برای محتواهایی که تولید می کنند، زیرنویس انگلیسی، عربی، فرانسوی، ترکی و غیره بگذارند. هر یک از این ویدئوها به مثابه قاصدکی است که می تواند به آن سوی مرزها رفته و صدای ما را به جهانیان برساند. رسانه های فارسی زبان یا انگلیسی زبان خارج از کشور، نگرش جهان را به گونه ای شکل داده اند که جهان را قانع کرده اند ایران به دنبال بمب بوده و به همین دلیل مورد حمله قرار گرفته است. درواقع آن ها در حال مشروعیت بخشیدن به حمله اند. درست شبیه همین سناریو را در لیبی، عراق، سودان، سوریه و افغانستان انجام داده اند و برای هر کشور، سناریویی تعریف کردند. بنابراین باید «مقاومت هوشمند» داشته باشیم و فضای آن سوی مرزها را به شکلی تغییر دهیم که حقایق روشن شود. این مقاومت هوشمند دارای ابعاد مختلفی از جمله بعد سیاسی، نظامی، فرهنگی و دیپلماتیک است.»

وی افزود: «بهترین استراتژی، «استراتژی واقع بینی» است. می گویم واقع گرایی بلکه تاکید دارم واقع بینی، چون واقع بینی مبتنی بر یک «بینش همه جانبه» است. در واقع بینی، واقعیت ها را انکار نمی کنیم. جامعه ما حداقل در 2 دهه اخیر به شیوه های گوناگون دچار شکاف هایی شده بود. این شکاف ها در گروه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شکل گرفته بود. حفظ وحدت کلمه، حفظ وحدت ملی کشور ما در طول سالهای اخیر آسیب بسیاری دیده بود و بارها در گفتگو با فرارو نیز درباره آسیب های ناشی از این وضعیت صحبت کرده بودم.»

میری ادامه داد: «نکته مهم این است که جامعه در شرایطی که با هجمه ای سنگین از سوی دشمن بیرونی مواجه شده است، به این خودآگاهی برسد و مشخصا با توجه به تجربیات 25 سال اخیر، از جورج بوش دوم تا کنون، متوجه شوند نئوکان ها(نومحافظه کاران صهیونیست) در آمریکا، طرح بزرگی برای کلنگی کردن کل خاورمیانه دارند. یک قرن پیش امپراطوری انگلستان، فرانسه و حتی روسیه در حال استعمار در منطقه بودند. بعد از بروز جنبش هایی در منطقه که جنبش های ضد استعماری بودند واحدهای دولت ملت شکل گرفت. با فروپاشی استعمارها، آمریکا مدعی شد قدرتی است که می خواهد آزادی به ارمغان بیاورد. اما اکنون با ظهور چین، آمریکا متوجه شده عرصه رقابت سخت تر شده است. بنابراین شروع به حملاتی کردند و به ایران رسیدند. آن ها می خواهند کل منطقه را بی دولت کرده و منابع را به یغما ببرند تا در برابر هژمونی چین، رقابت کند. ما اکنون در چنین شرایطی قرار داریم و باید به جامعه در این زمینه آگاهی بخشی کنیم. ما هر مشکلی هم با برخی مسائل داشته باشیم اما باید به سمت اصلاح حرکت کنیم نه در جهت تخریب. اگر هدفمان حرکت های مدنی و تغییر است اول باید تمامیت و استقلال کشور را حفظ کنیم. دشمنان ایران در اصل توطئه ای برای هدف گرفتن همین موضوع و متلاشی کردن کشور چیده اند.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات