سیدرضا اکرمی در گفتگو با فرارو بررسی کرد:
پس از "احمدینژاد" اصولگرایان چه باید بکنند؟
«ما تا مادامی که در کشور تشکل و تحزب قوی نداشته باشیم که در طول سال کار کند، نیرویابی و نیروسازی کند و نیرو را رشد داده و بالا ببرد، معمولا به صورت موجی و جوی دست به انتخاب می زنیم. یعنی یک نفر گُل می کند و همه دور آن را می گیریم و بعد می بینیم مشکل درست می کند. ما این مسئله را در انتخاب آقای خاتمی دیدیم و در انتخاب آقای احمدی نژاد هم دیدیم و در آینده هم احتمالا خواهیم دید.»
حجت الاسلام سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفتگو با فرارو گفت: «به نظر من اصولگرایان باید اکنون سه کار اساسی را انجام دهند. ابتدا یک تعریف بایسته و جامع از اصولگرایی را به مردم ایران ارائه کنند. یعنی اینکه اصولگرایی قبول انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی، اسلام ناب محمدی، قانون اساسی و قبول اصل ولایت فقیه می باشد.»
وی تصریح کرد: «اصولگرایان باید این اصول را برای مردم تبیین کنند و توضیح دهند که ما اصولگرایی را در این قالب تعریف می کنیم.»
وی ادامه داد: «دوم اینکه بعد از اعلام این اصول بنا را بر این بگذارند که در انتخابات جذب حداکثری و دفع حداقلی داشته باشند که این روش رهبر معظم انقلاب است که بر آن اهتمام دارند. یا تعبیری که مرحوم آیت الله بهشتی داشتند که جاذبه به حد کمال و دافعه به حد نیاز باشد.»
این عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: «نکته سوم اینکه اصولگرایان برای انتخاب فردی که می خواهد در انتخابات دوره یازدهم مسئولیت قبول کند باید به چند نکته توجه کنند.»
وی ادامه داد: «اول اینکه وضعیت فعلی کشور را در بعد داخلی و خارجی مدنظر قرار دهند. ما اکنون در داخل کشور مسئله تورم، بیکاری، نقدینگی بالای 400 هزار میلیارد تومان و مسئله اعتیاد را داریم. در خارج هم تحت فشار بیگانگان هستیم که البته این فشار و تحریم در طول این 34 سال وجود داشته و اکنون تشدید شده است و باید کسی که می خواهد مسئولیت قبول کند به این دو موضوع واقف باشد.»
وی افزود: «دوم اینکه واقعا کسی که می خواهد رئیس جمهور شود این مسئله را روشن کند که با چه کادری قصد دارد وارد عرصه شده و برای مردم خدمت کند. چون ما به مرور زمان می توانیم این مسئله را درک کنیم که گاهی رئیس جمهور مدیر لایقی است اما آن کادری که با او همکاری می کنند هم حتما نقش دارند و تاثیرگذار می باشند.»
اکرمی خاطرنشان کرد: «نکته بعدی این است که در جمهوری اسلامی همه کسانی که آن اصول اولیه را قبول دارند اگر بنا را بر دستگیری، همراهی و تعاون بگذارند، یک نتیجه می گیرند؛ ولی اگر دنبال مچ گیری و عیب یابی باشند یک نتیجه دیگر می گیرند. بنابراین اصولگرایان باید دنبال کسی بروند که به دنبال دستگیری است و الا اگر دنبال مچ گیری و تسویه حساب باشد و بخواهد جناحی یا تک صدایی عمل کند یقینا موفق نخواهد شد.»
این نماینده سابق مجلس گفت: «برادران اصولگرا هنوز نتوانستند و یا نخواستند یک تعریف جامع و مانع از اصولگرایی ارائه کنند تا بتوانند یکدیگر را قانع نمایند.»
وی ادامه داد: «ما گاهی سیاست زده می شویم، گاهی جو اقتصادی ما را می گیرد و گاهی جو اخلاقی ما را می گیرد. من معتقدم ما یک اشکال جدی داریم که نه در انتخابات یازدهم که حتی در انتخابات بیست و یکم هم وجود خواهد داشت و آن نبود تشکل و تحزب قوی است.»
وی تاکید کرد: «ما تا مادامی که در کشور تشکل و تحزب قوی نداشته باشیم که در طول سال کار کند، نیرویابی و نیروسازی کند و نیرو را رشد داده و بالا ببرد، معمولا به صورت موجی و جوی دست به انتخاب می زنیم. یعنی یک نفر گُل می کند و همه دور آن را می گیریم و بعد می بینیم مشکل درست می کند. ما این مسئله را در انتخاب آقای خاتمی دیدیم و در انتخاب آقای احمدی نژاد هم دیدیم و در آینده هم احتمالا خواهیم دید.»
اکرمی با بیان اینکه شعارهایی همچون کارآمدی، کارایی و ... مهم نیست و آنچه مهم است عمل می باشد گفت: «مگر آقای احمدی نژاد شعار مهرورزی و عدالت نداد؟ اما ایشان اکنون حتی با دوستان خود هم نمی سازد؛ یا آنها با ایشان نمی سازند.»
وی ادامه داد: «لذا باید ابتدا ببینیم فرد مورد نظر برای ریاست جمهوری را برای چه کاری می خواهیم. آیا می خواهیم بیاید مشکلات داخلی را حل کند؟ این امر یک نگاه خاص نیاز دارد.»
وی افزود: «یعنی باید قبول کند اقتصاد دولتی جواب نمی دهد و باید به سمت اقتصاد تعاونی و اقتصاد خصوصی برود و از اقتصاد دولتی فقط برای کارهای روی زمین مانده استفاده کند تا بتواند این نقدینگی 400 هزار میلیاردی را در تولید کشور تزریق کند. نه اینکه همچون حالا که اصل 44 را هم عملیاتی می کنیم باز در حال شبه دولتی کردن آن هستیم.»
اکرمی تصریح کرد: «انسان خوب، متدین و پرهیزکار در این کشور زیاد است اما باید دید آیا این فرد به درد مدیریت می خورد و می تواند کشور را اداره کند یا خیر.»
وی در پایان تاکید کرد: «من معتقدم ما باید شرایطی را فراهم کنیم که در انتخابات آینده جذب حداکثری و دفع حداقلی صورت بگیرد.»