bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۳۲۱۴

خزاعی: نشست آلماتی نقطه عطف بود

محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در مصاحبه با فرید زکریا مجری مشهور شبکه سی ان ان تاکید کرد: صحبت از مذاکره و فشار بطور همزمان کار ساز نیست، اما جمهوری اسلامی ایران ازمذاکره براساس احترام متقابل و به رسمیت شناختن حقوق خود استقبال می کند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۶ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۱
محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در مصاحبه با فرید زکریا مجری مشهور شبکه سی ان ان تاکید کرد: صحبت از مذاکره و فشار بطور همزمان کار ساز نیست، اما جمهوری اسلامی ایران ازمذاکره براساس احترام متقابل و به رسمیت شناختن حقوق خود استقبال می کند.

به گزارش مهر، سفیر و نماینده دائم کشورمان در این مصاحبه اختصاصی  که از برنامه جی پی اس شبکه سی ان ان پخش شد؛ در پاسخ به سئوالی در خصوص واکنش کشورمان به درخواست امریکا برای مذاکره تصریح کرد: تعامل و گفتگو  با همه کشورها همواره یکی از اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بوده است  و در صورتیکه امریکا برای مذاکره جدی و صادق باشد و تغییر عملی در سیاستهای این کشور مشاهده گردد ،ایران از گفتگواستقبال خواهد کرد.

محمد خزاعی فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع مردم آذربایجان را تحلیل و پیامی شفاف در مورد موضوع مذاکره با امریکا دانست و اضافه کرد: مقام معظم رهبری پس از  بیان شکایتهائی که از عملکردگذشته آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود داشت، فرمودند: «ما منطقى هستيم. مسئولين ما منطقى‌اند، ملت ما منطقى‌اند. حرف منطقى و كار منطقى را ما قبول داريم. آمريكائى‌ها نشان بدهند كه زور نميگويند، نشان بدهند كه شرارت نميكنند، نشان بدهند كه در حرف و عملشان غير منطقى حرف نميزنند و عمل نميكنند، نشان بدهند كه به حقوق ملت ايران احترام ميگذارند». مقام معظم رهبری در بخش دیگری از سخنانشان فرمودند: «از اين راه ميتوانند با جمهورى اسلامى تعامل داشته باشند. آمريكائى‌ها بايد حسن نيت خودشان را اثبات كنند؛ نشان بدهند كه درصدد زورگوئى نيستند. اگر چنانچه اين را نشان دادند، آن وقت خواهند ديد كه ملت ايران پاسخ خواهد داد.»

سفیر و نماینده دائم کشورمان افزود: یکی از مشکلاتی که الان وجود دارد ،آنست که برخی مقامات امریکائی باید متوجه شوند که چگونه باید با ایرانیها صحبت کرد؛ نمی شود هم درخواست مذاکره کرد و هم از فشار و تهدید سخن گفت. ایران از مذاکره بر اساس احترام متقابل استقبال می کند، اما این احترام متقابل نمی تواند همراه با فشار باشد و هدف از مذاکره  نباید اعمال فشار و یا توام با فشار باشد. ملت ایران در صورتیکه احترام آنها حفظ شود، آماده گفتگو در خصوص مسائل بر اساس منافع مشترک می باشد. مذاکره خط قرمز ایران نیست. خط قرمز ایران به رسمیت شناختن حقوق  ملت ایران و احترام متقابل است.

محمد خزاعی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آمریکا چه گامهائی باید بردارد تا شرایط مذاکره فراهم شود، با اشاره به اینکه ملت ایران سالها است قربانی سیاستهای آمریکا است و در داخل امریکا تفاوت رویکرد بین دولت و کنگره در قبال ایران مشاهده می شود، تصریح کرد: رفع تهدید، فشار و تحریم علیه ملت ایران از مسائل موثر در این رابطه است در حالیکه با تداوم  سیاست تهدید، فشار و تحریم، ملت ایران اجازه مذاکره با امریکا را به مسئولین خود نخواهد داد. اما در صورتیکه امریکا مواضع و اقدامات منطقی در قبال ایران اتخاذ کند، آنوقت ملت ایران اماده مذاکره با امریکا است.

سفیر و نماینده دائم کشورمان با ذکر نمونه هائی از مقاومت مردم ایران در برابر فشارها و کمبودها ظرف هشت سال جنگ تحمیلی صدام علیه ایران که از حمایت امریکا و برخی کشورهای غربی و عربی برخوردار بود  و حضور گسترده و میلیونی مردم ایران در راهپیمائی 22 بهمن امسال را  نشانه آن دانست که اعمال فشارخارجی  در قبال مردم ایران کار ساز نیست و ایرانیان داخل و خارج از کشور فشار علیه مردم ایران را نمی پذیرند.

محمد خزاعی همچنین در پاسخ به سئوالی در خصوص مذاکرات هسته ای بین 1+5 وایران در آلماتی قزاقستان تصریح کرد: در این مذاکرات دیدگاههای طرفین به یکدیگر نزدیکتر شد. نکته مهم در حال حاضر توافق طرفین برای تداوم گفتگو در خصوص موضوعات جامع و گامهای همزمان می باشد، گامهائی که باید بطور همزمان و متوازن برداشته شود وحق غنی سازی ایران حفظ شود و همچنین ایران بتواند از اورانیوم غنی شده در راکتور تهران که برای حدود یک میلیون بیمار دارو تولید می کند، استفاده نماید. البته اینها گامهای مثبتی هستند که می تواند برداشته شود اما هنوز راهی طولانی در پیش است تا طرف مقابل بتواند انتظارات ایران را در  جهت اعتماد سازی بر اورده سازد. اما بطور کلی مذاکرات الماتی در چارچوب مذاکرات ایران و 1+5 ظرف سالهای اخیر می تواند نقطه عطفی تلقی شود.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در پاسخ به سئوالی در مورد فیلم ارگو تصریح کرد: ارگو فیلم ضعیفی است و اگر آن را با چند فیلم مطرح امسال مانند لینکلن، لایف آو پای و بینوایان مقایسه کنیم، آرگو لیاقت اخذ جایزه اسکار را نداشت، در ارگو اشتباهات زیادی مشاهده می شود و تهیه کننده و کارگردان این فیلم بدون هیچگونه آشنائی با فرهنگ و تمدن ایرانی این فیلم را تهیه کرده اند. نکته دیگر انکه در این فیلم به فرهنگ و ملت ایران اهانت شده است. تهیه کننده فیلم ارگو که شنیده ام دارای لقب سفیر صلح بوده است بایستی از اهانت به ملت بزرگ ایران شرم کند. اگر کارگردان و تهیه کننده این فیلم به ایران سفر کنند و از نزدیک با واقعیتهای ایران آشنا شوند، بلافاصله خودشان از مردم ایران عذرخواهی خواهند کرد.
bato-adv
bato-adv