واکنش نرم علم الهدی به پاسخ صریح آملی لاریجانی
جدال "منبر" و "محکمه"
آیت الله علم الهدی منتقد جدی و همیشگی وضعیت حجاب در کشور این روزها درگیر مجادله ای محترمانه با آیت الله صادق لاریجانی شده است. مجادله بر سر نحوه برخورد قوه قضائیه با "دختران و پسران شهوتران". بحثی که از منبر شکل گرفت و با پاسخی از محکمه همراه شد.
به گزارش فرارو، چندی پیش آیت الله علم الهدی امام جمعه شهر مشهد که سخنان جنجال برانگیزش در چهار سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است در اظهار نظری به عملکرد قوه قضائیه با دختران و پسرانی که وی به آن ها عنوان "شهوتران" را نسبت می داد انتقاد کرد.
آیتالله علمالهدی در روزهای آغازین فصل تابستان تیغ انتقادهای خود را به سمت قوه قضائیه گرفت. امام جمعه مشهد گفت: «این مردم نمی توانند تحمل کنند یک عده دختر و پسر شهوت ران و هوس باز بیایند و به نظام دهن کجی کنند. موی پریشان جلوی صورت ریخته یک دختر لاابالی، هوس بازی شهوت بار یک جوان آلوده و به دنبال فحشا رفتن در این کشور و جامعه، دهن کجی به انقلاب است. تنها جریانی که می تواند با قاطعیت در مقابل این قضیه قد علم کند و غائله را براندازی کند قوه قضاییه است اما کم کاری می کند و به وظایف خود عمل نمی کند.»
این سخنان علم الهدی به همین جا ختم نشد او خواستار "بازگشت به شیوه های شهید لاجوردی در دهه 60" شد. علم الهدی برخورد به سبک "شهید لاجوردی" را برخورد انقلابی نامگذاری کرد.
اسد الله لاجوردی رییس پیشین زندان اوین و دادستان انقلاب در دهه 60 بود. لاجوردی در مواردی متهم به تندروی شده بود و در دوران مسئولیتش منتقدان فراوانی داشت.
لاجوردی در سال ۱۳۷۷ در حجره ای در بازار توسط سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به شهادت رسید.
آیت الله علم الهدی به عنوان سردمدار منتقدان وضعیت حجاب در کشور شناخته میشود. وی تاکنون انتقادهای آتشین به مسئولان دولتی درباره وضعیت حجاب کرده است. علم الهدی یکی از طرفداران پروپاقرص "گشت ارشاد" است. سخنان زیادی به وی نسبت داده می شود که از منظر بسیاری از ناظران با واقعیت کنونی جامعه ایران همخوانی ندارد. وی از قیام در برابر بی حجابی هم سخن گفته است.
اما انتقاد آیت الله علم الهدی از عملکرد قوه قضائیه درباره "دختران و پسران شهوتران" این بار بی پاسخ نماند. آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس دستگاه قضا آخر هفته گذشته در سخنانی به امام جمعه مشهد پاسخ داد.
آملی لاریجانی با اشاره به این بخش از اظهارات علم الهدی "این قابل تحمل نیست که چند دختر و پسر لاابالی به نظام دهن کجی کنند"، گفت: «این سخن واقعاً صحیحی است. متأسفانه متولیان امور فرهنگی در کشور به این موضوع توجه نکردند. حجاب و عفاف یک مسئله اساسی در کشور است منتها بحث برخورد بحث آخر است. من سال اولی که رئیس جمهور این کشور گفت که آقا چه کار دارید به اینکه چهارتا تار موی کسی بیرون باشد گفتم که قانون ما بی حجابی و بدحجابی را جرم و شرع ما این را خلاف شرع دانسته است و خلاف شرع آشکار را باید نهی کرد و جلوی جرم را گرفت. منتها این مسئله که توقع را از قوه قضاییه بالا ببرند اشتباه است.»
رییس قوه قضائیه در ادامه به کمبود امکانات قوه قضائیه در برخورد شایسته و صحیح با اینگونه مجرمان کرد و افزود: «قوه قضاییه باید به اندازه توانش در مقابل این جرم بایستد، ما موظف هستیم برخورد کنیم منتها آیا شرعاً هم جایز است در جایی که امکاناتمان کم است دختر و پسر جوان مردم را که تخطی کردهاند کنار اشرار، قاچاقچی مواد مخدر و کنار آدمهایی شروری که ممکن است اصلاً کارشان روسپیگری باشد بیندازیم.»
آملی لاریجانی قضاوت های اینچنینی را "نادرست" خواند و اظهار کرد: «اولین مسئله، زندانهای ما است. آیا ما حق داریم واقعاً دختر و پسر جوان مردم را که حالا یک تخطی اینطوری کردهاند که البته گناه و خلاف شرع و قانون هم هست کنار زندانیان خطرناک بفرستیم؟»
رییس قوه قضائیه معتقد است: «از طرف دیگر چرا ما کوتاهی دستگاههای اجرایی، کوتاهی متولیان فرهنگی درون دولت و خارج از دولت را به پای قوه قضاییه مینویسیم؟ قوه قضاییه به تنهایی میتواند این مسئله را حل کند؟ این اشتباه بزرگی است.»
رییس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش به مدل مورد نظر علم الهدی برای برخورد اشاره کرد و از احمدی نژاد نیز گلایه کرد. وی گفت: «امام جمعه محترم در لابهلای کلام میفرمایند که توقع مردم از دستگاه قضایی شهید بهشتی و شهید لاجوردی است. خوب یکی از خصوصیات شهید بهشتی این بود که مظلوم بود واقعاً مظلوم بود، حالا هم همینطور است. ببینید ما ظرف دو سال بخش عمدهای از توان دستگاه قضایی را اعم از قضات و کارشناسان متعدد به کار گرفتهایم آنوقت آقای رئیس جمهور محترم در تلویزیون مقابل میلیونها نفر گفتند که ما که نفهمیدیم چه شد؟ بعد با تمسخر گفتند البته فهمیدیم چه شد.»
این پاسخ رییس قوه قضائیه به انتقادات امام جمعه مشهد باز هم واکنش علم الهدی را در پی داشت، واکنشی که این بار همچون انتقاد اولیه تند و تیز نبود. آیت الله علم الهدی در حاشیه جلسه تفسیر در مهدیه مشهد اظهار کرد: «با شناختی كه من از آيتالله آملیلاريجانی داشتم، انتظار روحيه نقدپذيری بيشتري از ايشان بود.»
وی همچنین مردم را به سایت خود ارجاع داد تا متن کامل سخنان او را بخوانند و پس از آن قضاوت کنند که "آيا اين سخنان خلاف واقع يا سهلانگارانه بوده يا خير."
هرچند که امام جمعه مشهد دوباره به سخنان پیشین خود ارجاع داده است اما این واکنش آیت الله علم الهدی به پاسخ صریح آملی لاریجانی با ادبیات آتشین وی همخوانی ندارد. شاید پاسخ رییس محکمه به انتقادات علم الهدی آنقدر قانع کننده بود که این بار امام جمعه مشهد را از واکنش آتشین باز داشت.