ترنج موبایل
کد خبر: ۱۶۸۷

نخست‌وزیر پیشین بنگلادش بازداشت شد

تبلیغات
تبلیغات

خالده ضیا، نخست‌وزیر سابق بنگلادش، به اتهام اخاذی، فساد مالی و تخلف های مالیاتی در داکا، پایتخت، بازداشت شد.

بازداشت خانم ضیا در ادامه بازداشت سیاستمداران سابق بنگلادش توسط دولت این کشور صورت می‌گیرد که از ماه ژانویه سال جاری و با تعویق انتخابات پارلمانی به مدت نامعلوم، زمام امور این کشور را با حمایت ارتش در دست گرفته‌است.

گزارش شده‌است که نیروهای انتظامی بنگلادش از ساعات نیمه‌شب خانه خانم ضیا را محاصره و از رفت‌وآمد به آن جلوگیری کردند و حدود ساعت هفت‌ونیم بامداد روز دوشنبه، نیروهای انتظامی نخست‌وزیر سابق و عرفات رحمان، پسر او را بازداشت کردند و با خود بردند.

طارق رحمان، پسر دیگر خالده ضیا، در ماه مارس سال جاری به اتهام فساد مالی بازداشت شد.

در ماه ژوئیه، کمیسیون مبارزه با فساد به خالده ضیا دستور داد تا فهرست دارایی‌های خود را ظرف یک هفته در اختیار این کمیسیون قرار دهد. پس از آن، کمیسیون از خانم ضیا خواست تا به دلیل خودداری از ارائه توضیحاتی درباره وضعیت مالی یک روزنامه چاپ این کشور در روز 27 سپتامبر در دادگاه حضور یابد اما وی پیش از این تاریخ بازداشت شد.

دولت تحت حمایت نظامیان، مبارزه با فساد در تشکیلات سیاسی و اداری را سیاست اصلی خود اعلام داشته و در ماه ژوئیه، شیخ حسینه، رهبر حزب عوامی لیگ و یکی دیگر از نخست وزیران پیشین این کشور و رقیب سیاسی خانم ضیا را نیز با اتهامات مشابه بازداشت کرد.

خالد ضیا همسر ژنرال ضیاء‌الرحمن، رئیس‌جمهوری پیشین بنگلادش است که از سال 1977 تا زمان ترور او در سال 1981 زمام امور این کشور را در دست داشت.

در پی ترور ژنرال ضیاء الرحمان، خالده ضیا وارد صحنه سیاست شد و رهبری حزب ملی ملی‌گرای بنگلادش را در دست گرفت.

حزب ملی‌گرای بنگلادش در ائتلاف با هفت حزب سیاسی دیگر سرانجام دولت نظامی بنگلادش به رهبری ژنرال ارشاد را وادار کرد تا به برگزاری انتخابات آزاد در سال 1983 تن در دهد.

با وجود تصمیم ژنرال ارشاد به تشکیل مجدد پارلمان، خالده ضیا در اعتراض به ادامه محدودیت‌های سیاسی در بنگلادش، انتخابات پارلمانی را تا سال 1991 تحریم کرد.

با فراهم شدن زمینه برگزاری انتخابات آزاد، ائتلاف به رهبری حزب ملی‌گرای بنگلادش در انتخابات فوریه سال 1991 توانست اکثریت کرسی‌های پارلمان را به دست آورد و خالده ضیا به عنوان نخستین نخست‌وزیر زن در بنگلادش رای اعتماد پارلمان را کسب کرد.

این حزب توانست در دور بعدی انتخابات در سال 1996 به پیروزی چشمگیری دست یابد خانم ضیا مجددا به سمت نخست وزیر منصوب شد.

در انتخابات سال 2001 نیز حزب ملی‌گرای بنگلادش با ائتلاف با احزاب اسلامگرا در انتخابات شرکت کرد و برای سومین بار به پیروزی دست یافت.

در پایان این دوره از پارلمان بنگلادش، خانم ضیا در ماه اکتبر سال 2006 از سمت خود کناره‌گیری کرد تا یک دولت انتقالی به منظور نظارت بر برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه ژانویه سال 2007 زمام امور را در دست بگیرد.

با این‌همه، بروز تظاهرات خشونت‌آمیز و درگیری در مورد انتصاب نخست وزیر موقت، به یک رشته تحولات سیاسی و سرانجام تعویق انتخابات پارلمانی و بازداشت گسترده سیاستمداران پیشین بنگلادش منجر شد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات