شبان شهیدی مودب؛ هر بار که سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی فرا می رسد در کنار تکریم و ادای احترام به معمار انقلاب و تجلیل از مردان و زنانی که برای به ثمر نشستن نهضت اسلامی امام خمینی جان خود را ایثار کردند یاد آوری شیوه مبارزاتی امام و ارزیابی عمل کردها ونیز توجه به آفات موجود ضرورت می یابد.
البته همه ساله در دهه فجر مسئولان با ارائه عدد و رقم سازندگی های انقلاب در عرصه های گوناگون را به اطلاع مردم می رسانندکه چنین اقدامی امر مبارکی است و کمترین فایده آن دلگرم کردن مردم است لیکن یاد آوری شرایطی که این دست آوردها در آن حاصل شده تصویر بهتری را از دست آوردها و عمل کردهای انقلاب ارائه می دهد. بلاخره مطالعه اینکه صاحبان اصلی انقلاب در سی ششمین سال پیروزی آن چقدر در صحنه اجرایی انقلاب حضور فعال دارند و چقدر از بهره های موجود متمتع می شوند نیز خود ملاکی از وفاداری انقلاب بکسانی است که در سال های غربت نهضت اسلامی از بذل هیچ داشته ای دریغ نکرده اند.
البته این بحث وجود دارد که در یک انقلاب مردمی که همگان در آن حضور داشته اند اطلاق صاحبان اصلی نوعی جدایی افکنی در صفوف مردم تلقی می شود که وارد شدن در صحت یا سقم این نظر خاج از حوصله این نوشته است ضمن اینکه با اعتراف به حضور همگانی باید این نکته را نیز متذکر شد که در این حضور همگانی آنچه به این مشارکت ارزش داده است پیشگامی ایثارگرانی است که نهال انقلاب به برکت خون آنها بثمرنشسته است.
الف- نگاه مجدد به شیوه مبارزه معمار انقلاب نشان می دهد که آن بزرگوار عامل زمان و شرائط را همواره در نظر داشته است و ضمن اینکه تا فرا رسیدن زمان مناسب و شرایط شایسته شکیبا می بوده خود مجدانه در حصول شرایط و بدست آوردن زمان مورد نظر تلاش می کرده است نه اینکه دست روی دست بگذارد و بی تحرک در انتظار بنشیند. باز اینکه مطالبات بحق خود را با توجه به آمادگی مردم و ارزیابی نیروها و آسیب پذیری حکومت وقت مطرح می کرده است. این شیوه مبارزاتی امام خمینی می تواند الگویی نه تنها برای ما بلکه مدل مبارزاتی برای دیگر انقلابیون نیز باشد. بنیان گذار انقلاب در سال های پس از پیروزی نیز در شکل دهی ساختار پیکره جمهوری اسلامی نیز با ظرافت حاکی از تجربه های گذشته، انقلاب اسلامی را مدیریت کرده است. تعجیل و اصرار معظم له در تدوین قانون اساسی در برابر کسانی که با اداره امور از طریق شورای انقلاب تاکید داشته اند حاکی از این واقعیت است که امام خمینی به تداوم مشارکت مردم از پیروزی به پس از پیروزی اعتقاد داشته و به درستی آگاه بوده اند که حضور مداوم و مشارکت مردم در انتخاب نمایندگان خود برای اداره امور، انقلاب را مردمی تر می کرده است. به
بیان دیگر نگاه امام به مردم نه نگاهی ابزاری بلکه تعیین کننده در هر زمان از ایجاد تا تداوم انقلاب بوده است.
نکته دیگر در شیوه اداره انقلاب توجه آن بزرگوار به سلطه سیاسی و لحاظ خواسته های مردم با ضرورت های زمان می باشد.حلیت خاویار، مجاز شدن بازی شطرنج و رواج موسیقی در رادیو و تلویزیون و مجاز دانستن حضور فراگیر زنان در عرصه های گوناگون جامعه از این واقعیت در نظر امام نشات گرفته که وقتی مدیریت عالی نظام در سلطه و نظارت حکومت اسلامی باشد مردم را نمی توان از نیازهای فطری آنان محروم کرد. باز کردن گره های حکومت اسلامی با بهره گیری از احکام ثانویه وشجاعت در برداشتن گام های بزرگ در جابجایی اولویت ها که به بیمه کردن تداوم حکومت اسلامی منجر می شود نظیر پذیرش قطعنامه و پایان دادن به جنگ هشت ساله نمونه بارزی از مدیریت پویای مرحوم امام خمینی می باشید. بلاخره ساده زیستی امام و و توسل به شیوه علی علیه السلام در زیستن همانند اقشار محروم جامعه و درک مشکلات و آلام مردم از دیگر درس هاییست که می توان از آن بزرگوار گرفت و این همان مشی ساده زیستی است که رهبر بعد از امام نیز در پیش گرفته اند.
ب- انقلاب اسلامی در زمینه های گوناگون به سازندگی ها و دست آوردهای قابل ذکر و شایسته نائل شده که ریشه در خودباوری مورد تاکید امام و مقام معظم رهبری دارد. نیل به خود کفایی نسبی در بسیاری از زمینه ها از آموزش عالی گرفته تا تجهیز نیروهای مسلح و عمران و آبادانی تا سینما و صنعت و انرژی هسته ای از افتخاراتی است که نصیب جمهوری اسلامی شده است و اگر در نظر گیریم که این توانایی ها در چه شرایطی حاصل شده ارزش این دست آوردها نمایان تر می گردد. با این حال باید پذیرفت که تا حصول به مرحله ای که شایسته انقلاب اسلامی باشد هنوز راه درازی در پیش است.و این بر عهده مد یران و دست اندر کاران امروز فردای انقلاب است که با عمل کرد خود به تحقق وعدهای انقلاب اسلامی بپردازند.
ج- یکی از دست آوردهای مهم دیگر شکل گیری نظام سیاسی و چرخش و انتقال قدرت می باشد که بدون انحراف از اصول قانون اساسی تا امروز صورت گرفته است لیکن متاسفانه یکی از آفت ها ی موجود در این عرصه این است که در تعویض دولت ها بجای تاکید بر دست آوردهای دولت پیشین و ادامه آنها با تکیه اغراق آمیز بر نقاط ضعف های گذشته موجبات بی اعتمادی بساختار سیاسی محتمل می گردد و دولت ها قوت خود را در بزرگ کردن ضعف های دولت قبل می انگارند. این شیوه مدیریتی در بعد خارجی به دلسردی طرف داران انقلاب اسلامی منجر میشود.بعبارت دیگر تا آنجا که به رقابت های سیاسی مربوط میشود انقلاب که از ساختن نظام و شکل دادن به نهادها و طراحی نظام اداری و تشکیل دیوان سالاری گذر کرده هنوز در رقابت های گروهی حزبی بصورتی که در موکراسی های باسابقه رقابت ها با رعایت قواعد بازی صورت می گیرد می بایست سازندگی کند.
آفت دیگری که موریانه وار دست آوردهای عظیم انقلاب را هدف قرار داده نوعی فساد پنهان در شماری از دستگاهای نظام است که علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری و اعلان قوه قضائیه برای کنترل و برخورد با عاملان فساد اداری متاسفانه هنوز در بعضی دستگاه ها و قوا مواردی از فساد رواج دارد که توجه و تاکید رئیس جمهور محترم در این خصوص و اراده ایشان در مقابله بگونه ای که اعلام شده است این امید را را ایجاد کرده که این آلودگی از دامن جمهوری اسلامی پاک گردد. اگرچه نباید برخورد با معلول را اصل گرفت و از پرداختن به علت ها غافل شد با این حال قاطعیت در برخورد با افراد متخلف اگر بدون اغماض و بدون تبعیض صورت گیرد جرات خلاف فروگش خواهد نمود.
د- انقلاب اسلامی و نظام ملهم از آن در سی و ششمین سال تولد خود هنوز با خطرهای زیادی مواجه است که بدون تردید با اتحاد ملت و درک درست از واقعیت ها و تکیه بر خیل عظیم نیروهای جوان و مدیریت رهبری و همدلی سران قوا و میدان ندادن بافراد فرصت طلب که جز منافع کوتاه مدت خود به چیزی فکر نمی کنند و اعتقادی به انقلاب ندارندو با تکیه به پشتیبانی الاهی. ملت انقلابی ما با این مخاطرات مقابله و بر آنها فائق خواهد آمد. با توجه باینکه در هر حال از آن جا که نظام حکومتی ما جمهوری اسلامی نام گرفته و ناظران هر گونه عمل کرد ما را به حساب اسلام خواهند گذاشت هم باید این واقعیت را پذیرفت که هر حکومتی دارای نقاط قوت و ضعف خاص خود می باشد و هم باید این شجاعت را داشته باشیم که بفرموده شاعر
آبادی میخانه ز ویرانی ماست جمعیت کفر از پریشانی ماست
اسلام بذات خود ندارد عیبی هر عیب که هست ازمسلمانی ماست