ترنج موبایل
کد خبر: ۱۸۴۶۶۲

(تصاویر) سوریه پس از ۳سال جنگ و ویرانی(۱)

(تصاویر) سوریه پس از 3سال جنگ و ویرانی(1)
تبلیغات
تبلیغات
فرارو- 15 مارس سال 2011 میلادی معترضان در شهر جنوبی درعا علیه دولت سوریه به پا خاستند. قیام اولیه صلح آمیز بود اما پس از مدتی این اعتراض‌ها به خشونت کشیده شد و در ژوئیه همان سال این قیام به یک شورش مسلحانه و نهایتا به یک جنگ داخلی توام با اختلافات فرقه‌ای تبدیل شد.

در سالگرد سومین سال شروع درگیری ها در سوریه هفته‌ نامه تایم در گزارشی نوشت، در این سه سال، کشورهای همسایه سوریه به اعزام مبارزان کمکی، تسلیحات، کمک‌های مالی و فنی برای طرفین درگیر مبادرت ورزیدند. روسیه، ایران و حزب‌الله لبنان از دولت اسد حمایت می‌کنند، در حالی که قدرت‌های غربی به همراه کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه‌ حامی گروه‌های مخالفان هستند.

به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه 146 هزار سوری کشته شده‌اند. در گزارش جدید صندوق‌ بین‌المللی حمایت از کودکان (یونیسف) آمده است، از این تعداد دست کم 10 هزار تن کودک بودند که بالاترین تعداد کشته شدگان کودک در درگیری‌های اخیر این منطقه محسوب می‌شود.

براساس گزارش یونیسف 9 میلیون سوری از خانه‌های خود آواره شده که سه میلیون تن از آن‌ها کودک و دو میلیون تن از آن‌ها کودکانی هستند که نیازمند حمایت‌های روحی و روانیند. از هر پنج مدرسه یکی تخریب شده، آسیب دیده، به پناهگاه تبدیل شده و یا توسط نیروهای مسلح تصرف شده است و نیمی از جمعیت کودکان مدرسه‌ای، تحصیل را رها کرده‌اند.

همچنین براساس گزارش جدید بنیاد خیریه "نجات کودکان" حدود 60 درصد از بیمارستان‌های این کشور تخریب شده و یا دچار آسیب شده‌اند و نیمی از پزشکان سوریه نیز این کشور را ترک کرده‌اند. داروهای حیاتی بسیار کمیاب هستند و در برخی موارد بیماران خواسته‌اند تا به جای آنکه بدون بیهوشی جراحی شوند، با ضربه یک میله فلزی بیهوش شده و سپس جراحی شوند. بیماری‌هایی همچون سرطان و دیابت که زمانی قابل کنترل بودند در حال حاضر در سوریه به مرگ منجر می‌شوند. در این گزارش آمده است، از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه، 200 هزار سوری از بیماری های مزمن و به دلیل نبود دارو جان باخته‌اند.

در سوریه فلج اطفال که از سال 1999 میلادی ریشه کن شده بود، دوباره پدیدار شده و دست کم 17 کودک را فلج کرده است. یک مورد مشکوک در میان آوارگان سوری مستقر در لبنان باعث افزایش نگرانی‌ها نسبت به گسترش بیشتر این بیماری شده است.

همه این مسائل و مشکلات دست در دست هم داده تا از سوریه کشوری رو به ویرانی بسازد که بازسازی آن بسیار سخت و یا غیر ممکن باشد.

مجموعه عکس زیر گزیده ای از آخرین عکس های سوریه به انتخاب پایگاه خبری آتلانتیک می باشد.


صف آوارگان اردوگاه یرموک برای دریافت کمک های بین المللی


پرتاب خمپاره به سوی مواضع ارتش سوریه در شمال غربی لاذقیه


خیابان ویران شده ای در منطقه محاصره شده حمص


زن و کودکان بی پناه در اردوگاه آوارگان در یرموک


کمپ های آوارگان سوری در شمال اردن


یکی از چادرهای آوارگان سوری در کمپنزدیک مرز سوریه و ترکیه در "باب سلام"


یکی از سربازان ارتش معارضین در ویرانه های خانه ای در حلب


موضع سربازان ارتش معارض در حومه شمالی حلب


خیابان ویران و متروک در حمص


نیروهای ارتش سوریه در اخل شهر حلب


سرباز ارتش سوریه پس از تصرف "یبرود" علامت پیروزی نشان می دهد.


بقایای هلیکوپتر ارتش سوریه پس از هدف قرار گرفتن توسط سربازان القاعده در شمال حلب.


دفن سربازان ارتش معارض پس از حمله ارتش سوریه به یک تونل در حومه "دیرالزور"


دو نوجوان 14 و 15 ساله عکسی از جسد دوست 15 ساله خود که در جنگ کشته شده است را به عکاس نشان می دهند.


نارنجک های ارتش معارضین در حومه دمشق


اجساد کشته شدگان ارتش معارضین در شرق "قوتاء"


تک تیرانداز ارتش معارضین در حال نشانی گیری در جبهه حلب


ساکنان سوری"الحمزه"سعی در عبور از رودخانه "عاصی" و ورود به خاک ترکیه را دارند.


آوارگان در حال برپایی چادر برای اسکان در مناطق کوهستانی مرز سوریه و لبنان
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲۳ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات