ترنج موبایل
کد خبر: ۲۰۲۱۷۵

انتقاد از ادبیات "رییس جمهور"

سخنان روحانی رسانه‌ها را شگفت‌ زده کرد!

اظهارات روز گذشته حسن روحانی درباره "کسانی که از مذاکره می ترسند" واکنش هایی انتقادی در پی داشته است. امروز حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس گفت: «با واژه های تکفیر منتقدان را از سخن بازنداریم.»

تبلیغات
تبلیغات
فرارو-

اظهارات روز گذشته حسن روحانی درباره "کسانی که از مذاکره می ترسند" واکنش هایی انتقادی در پی داشته است. امروز حسن ابوترابی فرد نایب رییس مجلس گفت: «با واژه های تکفیر منتقدان را از سخن بازنداریم.»

----> "اشتباه استراتژیک" آقای رئیس‌جمهور در خطاب قراردادن "سبک‌وزنانِ لرزان"

به گزارش فرارو، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی درپی سخنان روز گذشته رئیس جمهور درباره منتقدان در صحن علنی مجلس گفت: «مسئولان ارشد نظام بدانند اگر این دغدغه ها نبود قطعاً شما از آرامش برخوردار نبودید، با ادبیاتی که شایسته مسئولان نظام نیست و واژه های تکفیر که انتظار نمی‌رود در ادبیات سیاسی یک نظام اسلامی و دولت اخلاق مشاهده شود منتقدان را از سخن باز نداریم.»

همچنین برخی از نمایندگان مجلس در حال تدوین نامه در خواست از رییس جمهور برای حضور در صحن غیر علنی مجلس هستند. گفته می شود این نامه تاکنون 200 امضا داشته است.

حمید رسایی درباره این نامه توضیح داده است: «در این نامه نمایندگان مجلس از هیأت رئیسه درخواست کردند که فردا با حضور حسن روحانی جلسه غیر علنی تشکیل شود و در آن جلسه رئیس‌ جمهور درباره اظهارات روز گذشته خود که در واقع توهین به نخبگان، مردم، نمایندگان مجلس و خبرگان و همچنین برخلاف شأن و جایگاه ریاست جمهوری بود، توضیحاتی ارائه دهد.»

انتقاد روزنامه های اصلاح طلب
یک روز پس از سخنان آتشین رییس جمهور درباره منتقدان مذاکرات هسته ای رسانه ها واکنش های انتقادی به این سخنان داشتند.

اظهارات روحانی با حمایت اندکی از سوی تحلیلگران روبه رو شده است. امروز تنها روزنامه که با تیتر مثبت به استقبال سخنان روحانی رفت روزنامه شهروند بود که اظهارات او را "پاسخ قاطع" دانسته بود. دیگر روزنامه ها یا با تیتر های خبری این سخنان را منتشر کردند و یا با تیتر ها انتقادی.

روزنامه کیهان تیتر اول خود را اینگونه تنظیم کرده بود، "روحانی با دعوت منتقدان به جهنم از گفتمان اعتدال رونمایی کرد"، روزنامه وطن امروز نیز با تیتر "بروید به جهنم!" سخنان رییس جمهور را پوشش داده بود. روزنامه های اصلاح طلب و میانه رو نیز بیشتر از لحن سخنان رییس جمهور انتقاد کردند و یا اینکه بنا را بر سکوت گذاشتند.

روز گذشته حسن روحانی با انتقاد شدید از ترویج ایران‌هراسی، اسلام‌هراسی و شیعه‌هراسی در دنیا، گفت: «در داخل کشور نیز برخی به دنبال تعامل‌هراسی و مذاکره‌هراسی هستند و به محض این که صحبت از مذاکرات پیش می‌آید می‌گویند ما هراس داریم؛ در حالی که باید گفت که ما در استدلال قوی هستیم.»

او گفت: «یک عده به ظاهر شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش می‌آید می‌گویند ما می‌لرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.»

این لحن بسیار تند رییس جمهور خطاب به مخالفان مذاکرات هسته ای ایران و غرب بود. لحنی که بسیاری از ناظران آن را "نامناسب" توصیف کرده اند.

احمد شیرزاد نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و عضو حزب مشارکت در یادداشتی در روزنامه آرمان از لحن روحانی انتقاد کرد و گفت که "انتظارات از او بسیار بالاست" و او "باید بیش از اینها از سعه صدر برخوردار بوده و مراقبت کند تا نوع بیان، محتوای کلام را تحت تاثیر قرار ندهد". شیرزاد نقش مشاوران رییس جمهور را در این باره مهم توصیف کرده است.

شیرزاد در ادامه آورده است: «در عین حال نباید یک جمله در یک سخنرانی در میان صدها سخنرانی و گفت‌وگوی ایشان را با فردی مقایسه کرد که در کمال خونسردی و با آن لبخند معروف، به شیوه‌ای «خاص» سخن می‌گفت و از الفاظ ناشایست برای مواجهه با طرف‌های خارجی یا منتقدان داخلی استفاده می‌کرد.»

او همچنین تاکید کرده است که محتوای سخنان رییس جمهور بجا و بحق بوده است.

روزنامه کیهان در گزارش خود سخنان رییس جمهور را "عجیب خواند"، محمد ایمانی یادداشت نویس این روزنامه نیز هم به محتوای و هم به لحن اظهارات رییس جمهور انتقاد کرد. ایمانی در بخشی از یادداشت خود آورده است: «بی‌انصافی‌های انتخاباتی و تبلیغاتی هرچه بود گذشت. دادن آدرس اشتباه و رقابت انتخاباتی به شیوه‌های غیراخلاقی و بی‌انصافانه هرچه بود با پرونده انتخابات بایگانی شد. اما بی‌انصافی بزرگ‌تر و زیانبارتر آن است که همان روش تزریق پندار و آدرس غلط به افکار عمومی را پیش ببریم و با واقعیت‌ها لجاجت کنیم یا توپ را از زمین دشمن برداشته و به زمین خودی بیاندازیم؛ یا با حقایق کشتی بگیریم، که فرموده‌اند هر کس با حق کشتی بگیرد، زمین می‌خورد. و خدا نکند که دولت محترم حتی پایش بلغزد چه رسد به اینکه زمین بخورد.»

مهران کرمی سردبیر روزنامه فرهیختگان در یادداشتی امروز از ادبیات رییس جمهور انتقاد کرد و با یادآوری اینکه رای دهندگان به حسن روحانی کسانی بودند که از ادبیات "شعاری" گذشته خسته شده بودند، نوشت: «اگر ادبیات و منش اعتدال راه پیروزی در انتخاب حسن روحانی را هموار کرد و در این یک سال در کوران مشکلات طاقت‌فرسا مددکار او بود، همین منش نیز می‌تواند راه‌گشای حل مشکلات باقیمانده باشد.»

اما تندترین انتقاد از سوی جواد دلیری سردبیر روزنامه اعتماد بود. او اظهارات دیروز روحانی را "تعجب برانگیز" و در شان "حسن روحانی" ندانست. جواد دلیری در یاداشت خود خطاب به رییس جمهور نوشت: «مگر نگفتید كه دوران هشت سال گذشته برنمی‌گردد، پس چرا از ادبیاتی استفاده می‌كنید كه ویژگی و مختص دولت سابق بود؛ در سال‌های دولت محمود احمدی‌نژاد یكی از انتقادهای همیشگی ما به رییس دولت این بود كه چرا رییس‌جمهور از ادبیات فاخر و محترمانه استفاده نمی‌كند و هنوز آن جملات در یاد ما هست!»

سردبیر روزنامه اعتماد در ادامه آورده است: «جناب آقای روحانی، روزی كه بر مسند ریاست‌جمهوری نشستید، آنچه هواداران‌تان رای‌دهندگان به شما و مطمئنا تمامی آحاد ملت ایران را خشنود كرد، ادبیات فاخر شما بود، هنوز یادمان نرفته درمناظره‌های تلویزیونی و مراسم تنفیذ و تحلیف و رای اعتماد چگونه سخن راندید. ما نمی‌خواهیم آب به آسیاب دشمنان دولت شما بریزیم و بر این باوریم كه ادبیات ناشایست برخی از آنان درخور خادمان ملت در مذاكرات نیست اما نمی‌پسندیم كه رییس‌جمهور منتخب مردم ایران گرفتار دامی شود كه دلواپسان طراحی كرده‌اند و از همان گفتمان برای پاسخگویی بهره گیرد.»

داود محمدی سردبیر روزنامه شرق نیز در یادداشت خود در این روزنامه آورده است "ادبیات بخشی از سخنرانی روحانی که منتقدان هسته‌ای را مخاطب قرار داد، از جنسی بود که به تیتر رسانه‌های منتقد تبدیل شد و شگفتی حامیان رییس دولت تدبیر و امید را برانگیخت."

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۶۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات