انتقاد توكلی از اعلام وصول اصلاحیه بودجه
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از پایان جلسه علنی روز چهارشنبه در تذكری آییننامهای با استناد به ماده 17 آییننامه داخلی مجلس, اعلام وصول اصلاح لایحه بودجه سال 88 كل كشور را اختلاف آییننامهای داخلی مجلس و یك نوع بدعتگذاری در مجلس دانست.
احمد توكلی پیش از پایان جلسه علنی روز چهارشنبه, گفت: دولت پیرو لایحه بودجه سال 88 كه تقدیم مجلس كرد, پس از گذشت 20 روز یك لایحه اصلاحی بودجه سال آتی را به مجلس تقدیم كرد كه این اصلاحیه به اندازه یك لایحه میباشد و آقای لاریجانی هم آنرا اعلام وصول كرد.
وی با اشاره به تقدیم اصلاحیه بودجه سال آینده و اعلام وصول آن در جلسه قبلی مجلس افزود: ما چیزی به عنوان اصلاحیه در آییننامه داخلی نداریم و این موضوع اگر اصلاح نشود، ممكن است بدعتی برای آینده شود.
رئیس مركز پژوهشهای مجلس كه در قالب تذكری آییننامهای سخن میگفت, اظهار داشت: اینكه اصلاحیهای بدهند كه میلیاردها ریال جابهجایی منابع دارد و 63 طرح جدید را اضافه میكنند و طرحهایی را خط میزنند, ناقض حقوق نمایندگان است.
وی با بیان اینكه طبق ماده 216 آییننامه داخلی مجلس, نمایندگان و كمیسیونهای تخصصی برای ارائه پیشنهادات خود در لایحه بودجه فرصت كافی دارند, ادامه داد: اگر قرار باشد حقوق نمایندگان در بررسی این اصلاحیه از بین برود, نوعی بدعت است زیرا اكنون هیچ نماینده و كمیسیونی فرصت ارائه پیشنهادات را ندارند و كمیسیون تلفیق كار خود را آغاز كرده است.
توكلی خطاب به لاریجانی تاكید كرد: جنابعالی طبق وظیفهتان نباید این اصلاحیه را میپذیرفتید و اعلام وصول میكردید زیرا اصلاحیه لایحه در قانون وجود ندارد, ما اصلاحیه قانون داریم كه خودش لایحه میشود, در آینده ممكن است شما در مجلس و احمدینژاد در دولت نباشید، بنابراین نباید طوری رفتار شود كه اگر كسان دیگری بودند، بتوانند هر بلایی سر ملت بیاورند.
لاریجانی نیز در پاسخ به این انتقادات, ایراد توكلی را از نظر اصولی وارد عنوان و تصریح كرد: دولت وقتی لایحه را میدهد دیگر تكمله زدن در آن وجهی ندارد و نمایندگان باید این فرصت را داشته باشند تا نظرات خود را اعلام نمایند.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در گذشته هم این رویه بوده است یعنی وقتی لایحه برای بررسی آمده بود, دولت اصلاحاتی را به كمیسیون داد. روال منطقی این است تا لایحه جامع داده شود و نمایندگان نیز ده روز فرصت داشته باشند تا نظرات خود را ارائه كنند اما امسال لایحه را دیر دادند و من فكر كردم ممكن است این اصلاحیه مشكلات لایحه را بهتر رفع كند.
لاریجانی خاطرنشان كرد: اگر نمایندگان بگویند فرصت نداشتیم لایحه اصلاحیه را بررسی كنیم, حق با آنهاست و ما باید آنرا رعایت كنیم اما اگر میتوانند استفاده كنند, امسال به دلیل دیر بودن و به خاطر اینكه آییننامه سكوت دارد, اجازه دادیم در كمیسیون تلفیق مطرح گردد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهاراتش تاكید كرد: علیالاصول این روال نباید باشد, اگر نظر نمایندگان این است كه ما نتوانستیم نظراتی را ارائه دهیم, این را به عنوان اصلاحیه نمیپذیریم, اما من از سكوت آییننامه استفاده كردم تا كار زمین نماند.