یک روز پس از آنکه نماینده ویژه باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا افغانستان را ترک کرد، پرویز داوودی معاون اول رئیس جمهوری کشورمان به منظور دیداری با حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان و همچنین تاکید بر روابط دو کشور و ادامه همکاری ها وارد افغانستان شد.
سفر این مقام بلند پایه کشورمان به افغانستان و همزمانی آن با سفر نماینده ویژه اوباما در حالی صورت می گیرد که همزمان یک تیم نیروهای نظامی آمریکا و ضرغامی رئیس صدا و سیمای کشورمان به طور جداگانه به تاجیکستان سفر و با مقامات این کشور دیدارکرده اند.
کرزی و داوودی در کابل بر گسترش مناسبات سیاسی اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور تاکید نمودند. این دو مقام موافقت کردند که تسهیلات لازم را به منظور توسعه همکاری های اقتصادی و به ویژه گسترش تجارت میان دو کشور، فراهم سازند.
داوودی گفت: «ایران حاضر است در بخش اعمار سرک، راه آهن، تولید انرژی و انکشاف زراعت و مالداری و دیگر عرصه ها در افغانستان سرمایه گذاری مشترک کند.»
وی خواستار توسعه راه آهن از هرات تا میمنه و از آنجا تا تاجیکستان، با همکاری مشترک افغانستان شد. وی همچنین در دیدار با روسای مجلس نمایند گان و مجلس سنا بر تداوم همکاری های ایران و افغانستان تاکید کرد. داوودی در مراسم آغاز کار مرکز تحقیقات آب افغانستان نیز شرکت نمود.
قرارداد خدمات برق کابل و هفت ولایت دیگر و همچنان کمک به مرکز توانبخشی برای خانواده ها از دیگر برنامه های سفر داوودی به کابل بود.
سفر مقام بلندپایه ایرانی به افغانستان در شرایطی انجام می شود که یاپ دهوپ شفر، دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو - از ایران خواسته است در حل مسائل افغاستان به این کشور کمک کند.
ایران اعلام کرده است که اگر سازمان ناتو خواستار همکاری ایران در حل مسائل افغانستان است، باید چگونگی این همکاری مشخص شود. حسن قشقاوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز چهارشنبه 23 بهمن، ضمن استقبال از هر نوع همکاری گفت که ناتو تاکنون درخواستی رسمی از ایران نداشته است. پیش از این فدا حسین مالکی سفیر ایران در کابل گفته بود که باید چارچوب درخواست هایی که اخیراً مطرح شده است مشخص باشد.
ایران همواره تاکید کرده است که در مساله افغانستان با جامعه جهانی همسو است و از روند کنونی در افغانستان حمایت می کند.
در عین حال ایران درباره افزایش نیروهای خارجی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته افزایش نیروی نظامی راه حل مشکلات افغانستان نیست.
همچنین پرویز داوودی دیروز در دیدار «صبغت الله مجددی» رئیس مجلس سنای افغانستان با ابراز خرسندی از توسعه همکاری دو کشور گفت: «با توجه به علایق و منافع مشترک در میان دو ملت و دو دولت باید همکاری های خود را در زمینه های مختلف ارتقاء دهیم.»
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به طرح ها و پروژه های گوناگون جمهوری اسلامی ایران در افغانستان اظهار امیدواری کرد با اجرایی شدن این طرح ها زمینه توسعه هر چه بیشتر روابط دو کشور در راستای منافع دو ملت فراهم شود. داوودی، علت عمده مشکلات این کشور را حضور نیروهای بیگانه به بهانه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر دانست و گفت: «اگر قدرت های بیگانه فکر می کنند با حضور نظامی و سلاح می توانند صلح و ثبات در افغانستان برقرار کنند خیال خامی است چرا که آنچه یک ملت و یک کشور را می سازد تفکر و اندیشه است.»
صبغت الله مجددی رئیس مجلس سنای افغانستان نیز در این دیدار با بیان اینکه مردم افغانستان همواره دوستی و روابط نزدیکی با مردم ایران داشته و دارند، گفت: «ایران همواره در مشکلات و در فراز و نشیب های مختلف یار و دوست افغانستان بوده است.»
همچنین داوودی در دیدار «محمد یونس قانونی» رئیس مجلس نمایندگان افغانستان با اشاره به مشکلات این کشور اظهار امیدواری کرد با اراده و همت مسوولان و مردم شریف افغانستان زیربناها و ساختارهای فرهنگی، علمی و اقتصادی این کشور در سطح منطقه و جهان بهتر از گذشته ساخته شود.
داوودی به دستاوردها و پیشرفت های کشورمان در عرصه های مختلف به رغم فشارها و تحریم ها اشاره کرد و گفت اکنون ایران در بسیاری از رشته های علمی و فنی در سطوح اول دنیا قرار دارد و همه این پیشرفت ها توسط متخصصان و دانشمندان داخلی به دست آمده است.
وی به فعالیت پیمانکاران ایران در خارج از کشور از جمله در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین اشاره کرد و گفت: «ایران مایل است پیمانکاران بیشتری در افغانستان داشته باشد.»
احمد یونس قانونی رئیس مجلس نمایندگان افغانستان نیز در این دیدار سفر داوودی به افغانستان را در تحکیم و تقویت مناسبات دو جانبه مفید دانست و گفت: «افغانستان دوست و برادر ایران است و مایل است همکاری های خود را با ایران بیش از گذشته توسعه دهد.»