معاون اول رئیس جمهور از کاهش 20 تا 30 درصدی قیمت مسکن در کشور و نیز افزایش پرداخت وام مسکن برای سال آینده خبر داد.
"پرویز داوودی" در ادامه نشست با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، درباره تورم با بیان اینکه بیش از 350 قلم کالا جزو سبد کالاهای تورمی محسوب می شود گفت: مسکن حدود 25 درصد، خوراک 16 درصد، حمل و نقل 9 درصد، بهداشت 3 درصد، آموزش 2 درصد و وسایل منزل 2 / 1 درصد از سهم سبد کالاهای تورمی را به خود اختصاص داده اند.
وی با بیان اینکه تورم در کشور ما بین 12 تا حدود 50 درصد در سالهای مختلف در نوسان بوده است گفت: عمده تورم کشور در محدوده 20 درصد بوده است.
داوودی جهش تورمی را در سال های اخیر مختص سال 86 از 12 درصد به 20 درصد عنوان کرد و افزود: دو عامل مسکن و خوراک عمده ترین عامل این جهش تورمی بوده اند.
وی افزود: ساخت مسکن در کشور تا قبل از 84 سالی 500 هزار ، 85 سالی 600 هزار و 86 سالی 800 هزار دستگاه بوده است.
داوودی با اشاره به رشد جمعیت در اوایل انقلاب گفت: ما در سال 86 با افزایش متقاضیان بازار کار و مسکن به اصطلاح اقتصادی با شکم تورمی مواجه شدیم.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه به سپرده های بانکی و سوء استفاده برخی دلالان از این طریق اشاره کرد و افزود: از 182 میلیون و 291 هزار سپرده 76 و 8 دهم درصد سپرده های کمتر از 50 هزار تومان، 5 و چهار دهم درصد بین 50 تا 100 هزار تومان، 17 درصد بین 100 هزار تا 10 میلیون تومان و 7 درصد بالای 10 میلیون تومان سپرده بانکی دارند.
داوودی گفت: 99 و سه دهم درصد سپرده های بانکی زیر 10 میلیون تومان ( 44 درصد مبالغ ) و هفت دهم درصد سپرده ها بالای 10 میلیون تومان ( 56 درصد مبالغ ) است و این یعنی انباشتگی ثروت در دست عده ای خاص.
وی افزود: 7 دهم درصد از سپرده گذاران 186 برابر سپرده گزاران پایین، سرمایه دارند.
داوودی گفت: با توجه به این انباشتگی ثروت، تعدادی کمی از افراد جامعه می توانند واحدهای ساختمانی را بخرند و منتظر افزایش قیمت و فروش آن واحدها و نیز سودهای کلان باشند و در این میان جمعیت زیاد متقاضی مسکن، طعمه شیرین برای این افراد هستند.
معاون اول رئیس جمهور، رشد قیمت اقلام وارداتی و تاثیر آنها بر دیگر کالاها به ویژه مصالح ساختمانی و انتظار دلالان مسکن برای فروش مسکن با قیمت بالا را از دیگر علل افزایش قیمت مسکن در سه سال اخیر دانست.
وی سیاست مهار افغان ها در کشور و متعاقب آن افزایش قیمت کارگران ساختمانی را از دیگر علل اقبال دلالان مسکن برای فروش گران قیمت واحدهای مسکونی و سپس افزایش تورم عنوان کرد.
داوودی افزایش قیمت های خوراکی را به علت افزایش جهانی دانست و گفت: دولت نهم در هنگان مواجه با تورم روی اصلی ترین موضوع یعنی مسکن انگشت گذاشت به همین خاطر مسکن مهر را راه اندازی کردیم.
وی افزود: در حال حاضر زمین های 800 هزار واحد مشخص شده اند و در حال آماده سازی هستند که البته تا افراد در آن ساکن شوند یک تا دو سال طول می کشد.
نظام سرمایه داری در حال فروپاشی است
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه شاهد فروپاشی نظام سرمایه داری هستیم گفت: نظام ربوی و نبود اخلاق دو عامل کلیدی دومینوی اضمحلال این نظام است.
داوودی در ادامه با تبریک هفته وحدت افزود: امام خمینی(ره) با تدابیر خود هفته وحدت را تبیین فرمودند و موجب تقویت این مهم در میان کشورهای اسلامی شدند.
داوودی در بخش ابتدایی سخنانش گفت: جای انتقاد برای هر دولت و در هر جایی باز است و کسانی که دنبال این دید هستند، همواره میتوانند انتقاد کنند اما ما وظایفی داریم که باید انجام دهیم و جلو برویم و نمیتوانیم کسی را که خود را به خواب زده بیدار کنیم.
وی با تشریح نظریه های نظامهای کمونیستی و سرمایهداری و ارائه آمارهایی از سازمان ملل در زمینههای مختلف گفت: به طور مثال افزایش 100 میلیون نفر به گرسنگان جهان، سوء تغذیه 28 درصد کودکان زیر 7 سال آفریقا، آب غیر بهداشتی در عراق بعد از حمله آمریکا، اعتیاد 208 میلیون نفر از جمعیت جهان به مواد مخدر، افزایش نرخ خودکشی در میان نظامیان آمریکایی و دو برابرشدن افسردگی در آنها از جمله این آمارهاست.
وی افزود: این فجایعی که آمریکا انجام میدهد روشن است و بحرانی که به لحاظ اقتصادی و اجتماعی آمریکا را درگیر کرده است دلایل مشخص دارد و باید آنها را بررسی کرد.
داوودی گفت: اتفاقی که الان افتاده است و آمار خود غربی ها نشان میدهد این است که بزرگترین کمپانیهای چندملیتی دنیا - که در استراتژی توسعه اقتصادی، ما هدایت میشدیم تا در آنها ادغام شویم- یکی پس از دیگری در حال ورشکستگی هستند و به خاطر این ضرر، مردم دنیا متضرر میشوند.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با اشاره به افت سهام شرکتهای بزرگ و تاثیرگذار جهان گفت: ضررها به طور مستقیم بر مردم تحمیل میشود اما شفاف نیست و مردم متوجه نمی شوند.
وی افزود: آقای باراک اوباما حدود 800 میلیارد دلار به اقتصاد تزریق کرده است و آلمان نیز 700 میلیارد دلار و جالب است این دقیقا بر خلاف نظام سرمایه داریست.
داوودی علت اصلی بحران اقتصادی غرب را نادیده گرفتن موضوع ربا در اقتصاد غرب عنوان کرد و گفت: نظام بانکداری مبتنی بر ربا، در مقابل تولید واقعی کمتر تا چندین برابر اعتبار ایجاد میکند و به محض خدشه وارد شدن به اعتماد، ضربه میخورد.
وی با بیان اینکه واقعیتها مهم است و این مهم نیست که چه کسی و چه دولتی سر کار است افزود: با نظام مبتنی بر ربا بدون اینکه حتی شما حس کنید منابعتان را از دستتان میگیرند و این منابع در دست عدهای متمرکز میشود.
معاون اول رئیسجمهور در ادامهی سخنانش به بحران سال 1929 تا 1933 اشاره کرد و گفت: این بحران کنترل شد اما چرا بحرانی را که در شرایط کنونی به وجود آمده است کنترل نمیکنند و برخی میگویند این بحران تا پنج، شش سال آینده طول میکشد.
داوودی افزود: ادعا داریم که اسلام به علت داشتن شناخت صحیح و جامع از انسان، راهکار برون رفت از بحران اقتصادی کنونی را در اختیار دارد.
143 هزار طرح بزرگ با اعتبار 42 هزار میلیارد تومان
معاون اول رئیس جمهور از 142 هزار و 876 طرح بزرگ کشور با اعتبار 42 هزار میلیارد تومان خبر داد و گفت: بخشی از این طرح ها به اتمام رسیده و بخشی نیز در حال اتمام است.
داوودی افزود: 30 درصد این طرحها قبل از دولت نهم آغاز شده و 70 درصد آنها معادل 29 هزار میلیارد تومان مربوط به دولت نهم است.
وی افزود: از حدود 43 هزار طرح پیشین، 13 هزار طرح به دولت نهم کشیده است و در این دولت تمام شده و مابقی نیز هنوز تمام نشده است.
داوودی گفت: از 100 هزار طرح بزرگی که در دولت نهم آغاز شده است، 52 هزار طرح تمام شده و 45 هزار و 800 طرح هنوز به اتمام نرسیده است.
وی در ادامه به مقایسه رشد اقتصادی در سه سال اخیر نسبت به سه سال آخر دولت هشتم پرداخت و افزود: رشد اقتصادی بدون نفت درسال 83 ، 5 و یک دهم و با نفت 6 و هشت دهم درصد بود و در سال 86 به ترتیب به 7 و سه دهم و 6 و نه دهم درصد رسیده است.
داوودی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره صادرات و واردات در دولت نهم و دولت هشتم گفت : صادرات غیر نفتی سال 83؛ 6 و 8 دهم میلیارد دلار بود که سال 86 به 21 میلیارد دلار رسیده است.
داوودی نسبت صادرات غیر نفتی به واردات را مهم خواند و گفت: سال 83 تنها 20 درصد واردات از محل صادرات غیر نفتی تامین می شد که این میزان درسال گذشته به 45 درصد رسید.
وی درباره شاخص سهام نیز با اشاره به کاهش این شاخص در بورس های بزرگ دنیا معادل نصف تولید جهانی گفت: وقتی قیمت فولاد درجهان ارزان می شود شرکت ها برای رقابت قیمت سهام را کاهش می دهند اما کشور ما به دلیل کمترین وابستگی از درجه تاثیر کمی برخوردار بوده است.
معاون اول رئیس جمهور درباره ضریب جینی این ضریب را یکی از شاخص های عدالت برشمرد و گفت: آنچه در بحث عدالت مطرح است حجم کار در روستاها و مناطق محروم است.
وی درعین حال گفت که ضریب جینی در سال های 83 تا 85 ؛ 21صدم درصد کم شده که این نشان دهنده عدالت گستری بیشتر است هرچند ما ضریب جینی را به تنهایی معیار عدالت نمی دانیم.
داوودی درباره رشد دیگر شاخص های مربوط به سنجش عدالت در کشور گفت: بودجه حمایتی و امدادی 2 و 4 دهم برابر؛ دریافتی کمیته امداد 9 برابر؛ متوسط حقوق بازنشستگان 2 و 3 دهم برابر و طول راه های روستایی آسفالت شده نسبت به سه سال و نیم قبل 2 و 45 صدم برابر شده است.
معاون اول رئیس جمهور از رشد 50 درصدی درشبکه گاز رسانی درمناطق محروم خبر داد و گفت : در سه سال گذشته 6 هزار دفتر ارتباطی در روستاها ایجاد شده است.
مواضع هسته ای دولت، توخالی بودن دشمنان را ثابت کرد
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وظیفه هر دولت افزودن به دستاوردهای دولت های قبلی است نه پاک کردن آنها گفت: مواضع شجاعانه دولت نهم در موضوع هسته ای، توخالی بودن دشمنان ایران اسلامی را به اثبات رساند.
در ادامه نشست پرسش و پاسخ داوودی با دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، دانشجویی پرسید: چرا شما دستاوردهای انرژی هسته ای را از آن خودتان می دانید و توجهی به دولت های گذشته نمی کنید؟
داوودی پاسخ داد: همه دستاوردها و داشته های کنونی ما از قبل است و کسانی که می آیند حق ندارند آنها را پاک کنند بلکه وظیفه کسانی که تازه بر سر کار آمده اند اینست که بر دستاوردهای دولت های گذشته بیافزایند.
وی گفت: اینکه بگوئیم قبل از این دولت هیچ کاری نشده است، معنی ندارد اما باید دید آیا توانسته ایم یک تحول جدید ایجاد کنیم.
معاون اول رئیس جمهور درباره موضوع هسته ای و اتخاذ تدابیری در دولت هشتم و نهم در این باره افزود: قبل از دولت نهم به علت فشارها، طوری شده بود که می خواستند آزمایشگاه های هسته ای ما را نیز ببندند و ما برای داشتن چند دستگاه سانتریفیوژ برای بحث های آزمایشگاهی به غربی ها محتاج بودیم اما حالا به جایی رسیده ایم که 6 هزار سانتریفیوژ داریم.
داوودی با بیان اینکه البته هر از گاهی ما را تهدید نیز می کنند، هرگونه سازش در موضوع هسته ای را به شدت رد کرد و گفت: هر چند در بحث هسته ای دانشمندان ما برای کل نظام کار می کنند و ربطی به دولت ها ندارد اما در دولت نهم سیاست هایی اتخاذ شد که ابرقدرتهایی که لاف می زدند، نتوانستند کاری کنند.
وی افزود: ما اگر در موضوع هسته ای، دائم از دولت نهم دم می زنیم نه اینکه منظورمان دستاوردهای این دولت بلکه منظورمان شجاعت ایستادن این دولت در برابر زیاده خواهان است.
داوودی تصریح کرد: حرکت علمی این مردم آگاه مختص این سه سال نیست به سالیان سال اختصاص دارد و این مهم به خاطر اینست که ملت ایران هیچگاه سلطه را نپذیرفته است.
وی با بیان اینکه سیاست های شجاعانه دولت نهم در موضوع هسته ای نشان از توخالی بودن دشمنان است گفت: این توخالی بودن آنها به علت این است که آنها مانند گرگهایی هستند که دائم به هم می پرند و نمی توانند متحد شوند.
داوودی همچنین به موضوع هولوکاست اشاره کرد و افزود: وقتی این موضوع برای بار اول مطرح شد و تابوی این امر شکسته شد جهانیان پی بردند که می شود درباره هولوکاست نیز حرف زد.
معاون اول رئیس جمهور از دیگر دستاوردهای دولت نهم را سوق دادن اقتصاد و سیاست به سمت اخلاق محوری عنوان کرد.