bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۲۴۹

نامه گنجی به رییس سازمان ملل: حتی سخن از "احتمال" حمله هم کار را سخت می کند

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۰۳ مهر ۱۳۸۶
اکبر گنجی، روزنامه نگار ایرانی با ارسال نامه ای سرگشاده به بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل نسبت به "نقض حقوق بشر" در ایران و نیز نسبت به"خطر حمله نظامی آمریکا" به ایران هشدار داده و ابراز نگرانی کرد.

در این نامه که به امضای 300 نفر از اندیشمندان و استادان برجسته دانشگاه جهان رسیده، آمده است:
« مردم ایران از نظر موقعیت بین المللی و وضعیت داخلی در شرایط ویژه ای به سر می برند. از نظر بین المللی خطر حمله نظامی آمریکا و تحریم های گسترده شورای امنیت آنان را تهدید می کند [...]»

اکبر گنجی در ادامه این نامه سیاست های ایالات متحده در برابر ایران را به باد انتقاد گرفته و می نویسد: « دولت آمریکا طی نیم قرن گذشته نه تنها هیچگاه به رشد دموکراسی در ایران کمک نکرده است، بلکه در تمام طول این سالها تمام سیاست ها و اقداماتش به زیان نیروهای دموکرات و آزادیخواه ایرانی بوده است. کودتا علیه دولت ملی مصدق، و حمایت بی دریغ از رژیم خودکامه شاه به عنوان ژاندارم آمریکا در خلیج فارس تنها گوشه ای از آن سیاست نادرست است.»

وی در ادامه تاکید می کند: « رویارویی دولت های آمریکا و ایران طی سه دهه گذشته، شرایط را برای نیروهای آزادیخواه و مدافع حقوق بشر ایرانی بسیار دشوار کرده است. [...] دولت آمریکا با تصویب بودجه ای برای کمک به دموکراسی در ایران که در واقع صرف هزینه های مربوط به نهادها و رسانه های رسمی وابسته به دولت آمریکا شده است، این فرصت را [...] فراهم آورده است که مخالفان مزدور دولت آمریکا خوانده شوند.»

گنجی در ادامه نامه خود آورده است :« از سوی دیگر، حتی سخن گفتن از "احتمال" حمله نظامی به ایران هم کار را بر آزادیخواهان و مدافعان حقوق بشر در ایران دشوار می کند. هیچ ایرانی ای حاضر نیست شرایطی مشابه عراق یا افغانستان برای ایران پیش آید. همچنین نیروهای دموکرات ایرانی با نگرانی عمیقی حمایت برخی محافل آمریکایی را در حمایت از حرکتهای تجزیه طلبانه در ایران شاهدند. حفظ تمامیت ارضی ایران، برای تمامی مبارزان دموکراسی و حقوق بشر در ایران مهم است. ما دموکراسی را برای ایران و تمام مردم ایران می خواهیم. و در عین حال بر این باوریم که تجزیه کشورهای منطقه خاورمیانه به آشوب های گسترده و طولانی مدت منطقه ای دامن خواهد زد.»

این روزنامه نگار معتقد است :« دولت آمریکا برای کمک به فرایند دموکراتیک شدن منطقه خاورمیانه می تواند به برقراری صلحی عادلانه میان اعراب واسراییل کمک نماید و امکان تشکیل یک دولت واقعاً مستقل فلسطینی را در کنار دولت مستقل اسراییل فراهم آورد. حل عادلانه مسئله اعراب و اسراییل و تشکیل دولت مستقل فلسطینی، بزرگترین ضربه را به بنیاد گرایی و تروریسم در منطقه خاورمیانه وارد خواهد آورد.»

اکبر گنجی در پایان از دبیر کل طلب حمایت اخلاقی و معنوی از «آزادی» مردم ایران و کوشش برای جلوگیری از «حمله نظامی» به ایران می کند و می آورد: «مردم ایران و نیروهای آزادیخواه ایرانی [...] به حمایت اخلاقی – معنوی آزادیخواهان جهان و دخالت مؤثر سازمان ملل نیاز دارند. ما حمله نظامی به ایران ، به هر دلیل و بهانه ای ، را رد می کنیم.»

این نامه را اندیشمندان برجسته ای چون یورگن هابرماس، چارلز تیلور(دانشگاه مک گیل)،نوام چامسکی(دانشگاه ام.آی .تی)،رونالد دورکین(دانشگاه نیویورک)،رابرت بلا (دانشگاه کالیفرنیا،برکلی) ،السدر مک اینتایر( دانشگاه نتردام)، اورهان پاموک (برنده ی جایزه نوبل ادبیات 2006) ، جی.ام.کوتزی(برنده جایزه نوبل ادبیات 2003)، سآموس هآنی( برنده جایزه نوبل ادبیات1995) ، ناداین گوردایمر(برنده جایزه نوبل ادبیات 1991) ، مرید کوریگال-ناگیره (برنده جایزه صلح نوبل 1976) ، امبرتو اکو( نویسنده ، ایتالیا) ، ماریو وارگاس یوسا ( نویسنده، پرو)، ایزابل آلنده( رمان نویس، شیلی) ، اسلاوی ژیژک(دانشگاه لوبلیانا ) امضا کرده اند.
برچسب ها: اکبر گنجی
bato-adv
bato-adv
bato-adv