رضایی: مساله فرهنگ با برقراري گشت ارشاد و حذف آن حل نميشود.
محسن رضايي صبح امروز در اولين كنگره حزب توسعه و عدالت ايران اسلامي گفت: مساله فرهنگ با برقراري گشت ارشاد و حذف آن حل نميشود.
محسن رضايي در اين كنگره خاطر نشان كرد، آينده حكمراني و سياسي جمهوري اسلامي به طور جدي بستگي به نهادهاي سياسي بالندهاي دارد كه توسط نخبگان ايران، جوانان برومند و ملت بزرگوار ما تشكيل شده و ميشود.
وي نهادهاي سياسي در ايران را از مهم ترين دستاوردهاي انقلاب اسلامي دانست و اظهار كرد: چه نهادهايي كه بيانگر ارزشهاي سياسي هستند مثل آزادي، استقلال و مردم سالاري و چه نهادهايي كه بيانگر سازمان يافتگي مردم ما هستند مثل احزاب و مطبوعات هر چه قدر تقويت شوند در واقع حكمراني و اداره كشور قويتر خواهد شد. اين در حالي است كه اگر اين نهادها ضعيف باشند ادارهي كشور نيز ضعيف خواهد بود.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: در اين مسير كوشش نخبگان و حمايت دولتمردان ايران زمين از اين نهادها در جهت قوي تر شدن آنها ضروري است، چرا كه اين نهادها ميتوانند با وجود استحكام بيشتر نظام سياسي ايران را تحت تاثير خود قرار دهند.
رضايي در ادامه با بيان اين كه پيام هر انتخاباتي بايد متناسب با سوالات و مشكلات اساسي ملت ايران باشد، گفت: در غير اين صورت پيامهايي كه از سوي نامزدها و احزاب ارايه ميشود با مشكلات ملموس ملت ايران ارتباط برقرار نخواهد كرد و نميتواند در اين راستا راهگشا باشد به همين دليل كارآمدي انتخاباتي را كاهش خواهد داد.
رضايي اظهار كرد: اگر امروز صرفا به دليل يك مشكل انتخاباتمان سر و سامان دهيم معلوم نيست كار عاقلانهاي باشد و اگر تنها بر اساس احساسات و عواطف به يك تصميم گيري برسيم معلوم نيست كه اين انتخابات بهترين انتخابات مردم ايران باشد بنابر اين بايد تلاش كنيم پيامهاي انتخابات را عقلاني كنيم، و در كنار احساسات و عواطف براي برون رفت از مشكلات پيامهايي را ارايه دهيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر اين كه نامزدهاي انتخاباتي بايد براي حل مشكلات سياست خارجي ما برنامه داشته باشند، گفت: مردم ايران ميخواهند بدانند كه مواجه ايران و آمريكا در چهار سال آينده چگونه خواهد بود. اين درحالي است كه ما با كلي گويي نميتوانيم بگوييم چنين مساله جدي كه رو به روي ملت ايران است را پشت سر بگذاريم.
رضايي تصريح كرد: در اين راستا نه احساسات و عواطف و نه در رفتن و ملاحظات سياسي نميتواند يك انتخابات پرشور و كارآمد را براي ما رقم زند؛ چرا كه در آن سو سناريوي 30 سال گذشته با ما كاملا عوض شده است و آنان بازي را به ميدان ديگري برده و ميخواهند ايران را در يك انفعالات جدي در سياست خارجي قرار دهند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، در همين راستا با بيان اين كه حضور رهبر فرزانه انقلاب در كليات هميشه براي ما مفيد بوده و ما هميشه راهنماييهايي را از ايشان گرفتهايم و هيچ گاه در هيچ مقطعي نماندهايم اظهار كرد: در اين مسير اما دولتها بايد ببيند كه چگونه ميشود كه از فرصتها استفاده و از تهديدها عبور كرد.
وي در ادامه با مورد توجه قرار دادن به مشكلات اقتصادي كشور، گفت: در جامعه با يك سري مشكلات اقتصادي مانند تورم و بيكاري مواجه هستيم كه سابقه 40 تا 50 ساله دارند و اين يعني در اين بحث وضعيت نامطلوب اقتصادي وجود دارد.
رضايي افزود: در كشور ما ميزان اسرافي كه در دستگاههاي دولتي ميشود 20 برابر فساد اقتصادي است و قريب به 50 ميليارد دلار اسراف و تبذير در كشور صورت ميگيرد كه اگر اين مقدار صرفه جويي شود، به سرمايهگذاريهاي بزرگي خواهد انجاميد.
رضايي گفت: نامزدهاي انتخاباتي احزاب و گروههاي سياسي چه پاسخي براي اين گونه سوالها در اين بحث دارند و ميخواهند چه كار متفاوتي با گذشته انجام دهند؟
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با تاكيد بر اين كه مساله فرهنگ با برقراري گشت ارشاد و يا حذف آن حل نميشود، گفت: در جامعهي ما نسبت به مساله فرهنگ سوالات جدي وجود دارد. ما بايد ببينيم كه احزاب و نامزدهاي انتخاباتي براي حل مسائل فرهنگي و اجتماعي چه راهكارهايي را پيشنهاد ميكنند.
رضايي مساله آرامش و امنيت را يكي ديگر از موارد مهم در اين راستا قلمداد كرد و اظهار كرد: بيش از 4 ميليون نفر مواد مخدري در كشور وجود دارد كه اگر هر كدام از اينها باعث ناراحت شدن سه نفر در اطراف خود شوند، در واقع 15 ميليون نفر از افراد ايراني به صورت مستقيم و غيرمستقيم با چنين پديدهاي مواجه هستند.
وي گفت: ميزان تصادفات و حوادثي كه آرامش را از جامعه و خانوادههاي ما برداشته است مسالهاي جدي و مورد توجه است.
رضايي تاكيد كرد: اين طور نميشود كه ما در انتخاباتي كه برگزار ميكنيم همه به دنبال اين باشيم رايهاي منفي را جمع كنيم؛ چرا به رايهاي مثبت توجهي نميشود؟
وي افزود: بنا به گفتهي مسوولان كشور 46 ميليون نفر و بنا به گفته نخبگان 52 ميليون نفر واجد الشرايط در كشور وجود دارد اما چرا بايد تنها 25 ميليون نفر در انتخابات شركت كنند. من ميتوانم بگويم كه اين روند بيانگر يك سكوت ملي است كه بايد شكسته شود، همان طور كه در جنگ و انقلاب شكسته شد.
رضايي با تاكيد بر اين كه اين سكوت را بايد در اثبات خود و نه نفي ديگران بشكنيم افزود: نامزدهاي انتخاباتي چگونه ميتوانند براي پاسخگو دادن به مهمترين مسائل كشور جنبش تحرك و فعاليت جدي و اساسي داشته باشند؟
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه گفت: بعد از 30 سال اداره اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي كشورمان نياز به يك تغيير الگوي مديريتي دارد و اگر اين تغيير صورت نگيرد هر فرد عزيز ديگري نيز به قوه مجريه بيايد در تغييرات اساسي در مشكلاتي كه گفتيم به وجود نخواهد آمد.
وي با بيان اين كه بخشي از اين الگوي مديريتي بايد از همه نخبگان ايجاد شود افزود: متاسفانه در مقاطعي ميبينيم كه الگوي مديريتي به شكلي است كه بخشهايي در جامعه ما حذف ميشوند.
وي در ادامه با بيان اين كه هزينههاي ناشي از ناكارآمدي و اسراف فساد اقتصادي در هر سال 100 ميليارد دلار است افزود: بهرهبري اداري در ادارات حدود 45 درصد است يعني اگر بودجه سالانه دولت 120 هزار ميليارد تومان باشد از 45 درصد به درستي استفاده شده و 55 درصد نيز حيف و ميل شده است.
رضايي يكي از الزامات درست رسيدن به اصلاح الگوي مصرف را اصلاح الگوي مديريتي دانست.
وي در ادامه با تاكيد بر اين كه همه بحثها از دولت آغاز ميشود خاطر نشان كرد: ما انواع تجهيزات مصرف كننده انرژي به صورت غير استاندارد را توليد ميكنيم و بعد ميگوييم مردم صرفه جويي كنند.
وي با بيان اين كه ملتي كه صرفه جويي نداشته باشد هيچ گاه به توليد ثروت نخواهد رسيد اظهار كرد: چرا در راستاي اين مشكلات يقه اشخاص محترم و اين دولت و آن دولت را ميگيريم و ميگوييم آنها مقصر بودند؟ مساله فراتر از اينهاست و الگوي مديريتي كشور اشكالات اساسي دارد.
وي افزود: چرا ما اين قدر حيف و ميل داريم و برخي بايد گرسنه بخوابند و يا اين قدر جوان بيكار در شهر وجود داشته باشد؟
رضايي با بيان اين كه الگوي مديريتي بايد در حكمراني پياده شود و حكمراني نتيجهي انتخابات است اظهار كرد: اين انتخابات است كه حكمرانان را بر ميگزيند و اگر ميخواهيم به تغيير بر الگوي مديريتي برسيم بايد انتخابات را به سمت و سوي نظريات اشخاص و برنامههايي ببريم كه بتوانند اين الگوي مديريتي را تغيير دهند.