bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۱۱۰۹
فساد در حوزه بهداشت و درمان

بی اخلاقی که «در حاشیه» نباید بماند!

فرارو- پزشک یا طبیب از دیرباز با توجه به نقش ویژه‌ای که در تسکین آلام ناشی از بیماری‌های روحی و جسمی داشته‌ است، همواره مورد تقدیر بوده و جایگاه بسیار قابل احترامی را در میان اقشار مختلف مردم داشته است. اما این جایگاه در سال های اخیر به شدت تنزل یافته است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴

بی اخلاقی که «در حاشیه» نخواهد ماند!

فرارو- پزشک یا طبیب از دیرباز با توجه به نقش ویژه‌ای که در تسکین آلام ناشی از بیماری‌های روحی و جسمی داشته‌ است، همواره مورد تقدیر بوده و جایگاه بسیار قابل احترامی را در میان اقشار مختلف مردم داشته است.

به گزارش سرویس اقتصادی فرارو، با پر رنگ‌تر شدن جنبه‌های اقتصادی در تصمیم‌گیری‌ها، پزشکان نیز رفتارهای خود را بر اصل «پیگیری نفع شخصی»، منطبق نمودند. پزشکان نیز همانند تمامی عوامل اقتصادی، به دنبال حداکثر کردن سود ناشی از فعالیت‌های خود کردند. این موضوع نه تنها امری مذموم نیست، بلکه سبب افزایش کارایی و تخصیص بهینه نهاده‌های کمیاب جامعه می‌شود.

افزایش اهمیت مباحث اقتصاد در حوزه بهداشت و درمان در دهه‌های اخیر تا حدی بوده که رشته‌ اقتصاد سلامت در دانشگاه‌های مختلف جهان تاسیس و مباحث این حوزه به شدت همه‌گیر شده است. اما به موازات پذیرش نگاه اقتصادی به بخش سلامت، قوانین و سازوکارهای لازم برای تفکیک رفتار اقتصادی افراد و سوء استفاده از موقعیت نابرابر پزشک و بیمار نیز اندیشیده شده است؛ چرا که موضوع معامله در اینجا سلامت افراد و سرمایه انسانی یک ملت است!

آنچه حساسیت‌ها به وجود فساد گسترده در بخش سلامت کشور را افزایش داده است، اهمیت و آثار جبران ناپذیر این پدیده و تبعات اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن می‌باشد. یکی از مهمترین مخاطرات بخش سلامت هر کشور، میزان فقیرکننده بودن هزینه‌هایی است که افراد برای انجام امور درمانی خود متحمل می‌شوند. به عبارت دیگر افراد به دلیل بیماری‌های مختلف، ممکن است مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفتی شوند که این هزینه‌ها، در نهایت منجر به سقوط آنان به زیر خط فقر شود.

سلامت: هر روز مهمتر از دیروز!

با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد هر کشور مربوط به حوزه سلامت بوده و این سهم روز به روز در حال گسترش است، فساد در حوزه بهداشت و درمان نیز اهمیت بیش از پیشی یافته است. حجم بخش سلامت ایران در حدود 7 درصد تولید ناخالص داخلی بوده و با در نظر گرفتن تولید ناخالص داخلی 500 میلیارد دلاری برای اقتصاد ایران، مشاهده می‌شود که حجم فعالیت‌های این بخش در حدود 35 میلیارد دلار در سال بوده است. این حجم بالا از فعالیت‌های اقتصادی، این حوزه را مستعد فساد و طمع طماعانی کرده که سیری نمی‌شناسند. ساخت‌و‌سازهای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، خرید و یا واردات تجهیزات بهداشتی و درمانی، فروش دارو و کالاهای بهداشتی، بیمه، رفتار کادر درمان و سایر حوزه‌های بخش سلامت از جمله مواردی هستند که به راحتی می‌تواند در معرض افساد قرار گیرد. این فساد می‌تواند به قانونگذاران، مدیران، پیمانکاران و سایر بخش‌های مرتبط به فعالیت‌های بهداشت و درمان نیز تسری یابد.

فساد چیست؟

تعریف معروفی که از فساد وجود دارد «هر گونه استفاده از ابزارهای عمومی و امانت برای نفع شخصی» را شامل می‌گردد. فساد به توجه به ریشه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی که دارد، پدیده‌ای بسیار پیچیده است. این پیچیدگی در بخش سلامت تا حدی بوده که توجه سازمان‌های بین‌المللی نظیر سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت و موسسات مختلف پژوهشی را نیز به خود جلب کرده است.

مشکل در بحث بهداشت و درمان از آنجا ناشی می‌شود که به دلیل اطلاعات نامتقارنی که پزشک و بیماران دارند، پزشک وکیل تام الاختیار برای تصمیم‌گیری درباره بیمار می‌باشد. تلاش‌های بسیاری شده است تا ارتباط مالی مستقیم میان بیمار و پزشک قطع شده و بیمه‌ها و شبکه‌های بیمارستانی از طریق مشوق‌ها و تنبیهات لازم، رفتار پزشکان را در مسیر صحیح هدایت نمایند. اما ارتباط عوامل مختلف فعال در بخش سلامت، بیش از پیش پیچیده‌تر شده و زمینه‌های سوء استفاده‌های مالی را نیز عمیق‌تر کرده است.

فساد بخش سلامت، پیچیده‌تر و غیراخلاقی‌تر

در حالی که فساد امروزه به بخشی از زندگی روزمره مردم تبدیل شده است، روشنایی افکندن بر جنبه‌های مختلف این پدیده می‌تواند گامی کوچک در راستای اصلاح وضع موجود باشد. موضوعی که حساسیت‌ پیرامون فساد حوزه سلامت را افزایش می‌دهد، انتظار بالایی است که جامعه، از شاغلین این بخش (به ویژه پزشکان) داشته و این خواسته کاملاً به حق بوده است. در میان بودن بحث «جان انسان» سبب می‌شود تا افکار عمومی قرار گرفتن مسائل مالی در اولویت را برنتابند. هرچند امروزه بیش از هر زمان دیگری نفع‌جویی و انتفاع طماعانه در جامعه ایران خودنمایی می‌کند و عیاری‌ها و جوانمردی‌ها تبدیل به افسانه‌هایی کهن شده است، اما همچنان صدای این اعتراض اخلاقی بلند است که «هیچ تفسیر و توجیه مالی نمی‌تواند معامله بر سر جان انسان‌ها را تطهیر نماید».

اعتبار و احترام ویژه‌ای که پزشکان در جامعه‌ ایران از بزرگان این عرصه در طول تاریخ به ارث برده‌اند، بی دلیل نیست که در عرض چند سال به تاراج رفته باشد! سریال «در حاشیه» هر چند نگاهی هجو به مشکلات تلخ حوزه سلامت داشته و تا حد زیادی این مشکلات را بزرگنمایی کرده است، اما اقبال و حمایت عمومی از این سریال و جبهه‌گیری نظام رسمی سلامت (وزارت بهداشت درمان و سازمان نظام پزشکی) را می‌توان دلیل قابل تاملی بر از میان رفتن سرمایه اجتماعی عظیم جامعه پزشکی در ایران دانست.

اعمال فشارهای مختلف بر رسانه‌ها برای به محاق بردن مشکلات ریز و درشت کشور، نباید پرداختن به این مشکلات را تحت تاثیر قرار دهد. به ویژه اینکه اگر این معضلات با سلامت عمومی کشور و سرمایه انسانی آن در ارتباط باشد، اهمال در آن می‌تواند فرایند توسعه پایدار را که متکی بر نیروی انسانی سالم و متفکر است، به طرز دردناکی متاثر نماید.

گستردگی فعالیت‌های حوزه بهداشت و درمان، زمینه‌های گوناگون و گاه پیچیده‌ای از فساد را در این بخش فراهم آورده است که به بخشی از آن در ادامه اشاره خواهد شد. باید در نظر داشت که سوء رفتارهای زیر تنها بخش کوچکی از روش‌های غیراخلاقی مرسوم در فعالان بخش سلامت و فراگیرترین موارد فساد در آن است.

رشوه یا سهم خواری: پرداختی که توسط پزشک یا سایر فعالین حوزه سلامت صورت گرفته و تقاضای غیرواقعی برای خدمت یا کالای ارائه شده توسط وی ایجاد می‌نماید. دریافت سهم (رشوه) از بخش‌های تشخیصی (مانند آزمایشگاه‌ها، داروخانه‌ها، مراکز عکسبرداری و فیزیوتراپی) در ازای ارجاع بیمار، از جمله مهمترین اشکال سهم‌خواری می‌باشد. پرداخت رشوه و یا سهم، ممکن است برای فرار از مجازات، به دست آوردن امتیازات ویژه، دستکاری در نتایج آزمایشات و یا تسهیل در استفاده از امکانات بیمارستان‌های عمومی و یا خصوصی نیز رخ دهد.

زیرمیزی (پرداخت‌‌های غیررسمی): بیماران در بسیاری از موارد، برای دریافت خدماتی با کیفیت بهتر، مجبور به پرداخت زیرمیزی به پزشکان یا سایر متخصصین حوزه سلامت می‌گردند. با توجه که به این بخش از درآمد پزشکان مالیاتی تعلق نمی‌یابد برای پزشکان سودجو بسیار جذاب بوده و این پدیده منجر به ایجاد شکاف در درآمد این افراد با سایرین متخصصین همسطحی می‌شود که از دریافت این مبالغ کثیف امتناع می‌نمایند.

سرقت: کادر درمان فعال در بنگاه‌های عمومی سلامت، ممکن است تجهیزات و داروهای مختلف را برای مصارف شخصی و یا استفاده در کلینیک‌ها و بیمارستان‌های خصوصی به سرقت برند. وجه دیگر سرقت، می‌تواند عدم واریز درآمد‌ها به حساب بیمارستان‌های عمومی و یا دریافت حقوق برای افراد غیرواقعی در این گونه مراکز درمانی باشد.

تخریب عامدانه تجهیزات بیمارستان‌های عمومی: برای جذب بیماران به مراکز خصوصی، منتفعین به صورت عامدانه ممکن است اقدام به تخریب تجهیزات بیمارستان‌های دولتی نمایند.

غیبت از محل کار: نوع دیگری از فساد که شکل گسترده‌تر اما پنهان می‌تواند داشته باشد، عدم حضور و یا کم‌کاری کادر درمان در مراکز عمومی می‌باشد.

سوء استفاده از جسم بیمار: بسیاری از شرکت‌های تولید کننده محصولات بهداشتی و درمانی، برای آزمایش محصولات خود، ممکن است بیماران کم بضاعت و یا کم سواد را از طریق کادر درمان مورد سوء استفاده قرار دهند.

خرید و فروش اعضا: پدیده‌ای که سود هنگفت در آن نهفته و اعضای افراد (که غالبا از سر نیاز تن به آن داده‌اند) مورد معامله قرار می‌گیرد. این موضوع تا بدان حد حساسیت‌زاست که هر از چند گاهی خبر فروش خون‌های اهدایی و یا پیوند اعضای ایرانیان به اتباع متول کشورهای همسایه خبرساز می‌شود.

بهداشت و درمان و حکایت سیب کرم‌خوده!

دور از انصاف است که زحمتکشان بخش سلامت را با نگاه غیرمنصفانه و قضاوت غیرعادلانه، رنجاند؛ اما شرط تبری تمامی پاکان و دلسوزان، شناسایی، معرفی و مجازات ناپاکانی است که بی اعتمادی به این خانواده را سبب شده‌اند. سیب سرخ هرچقدر هم زیبا و دلفریب باشد، کرم‌خودرگی مختصری هم آن را «سیب کرم خورده» خواهد کرد.

بنابراین پسندیده‌تر آن است که نهاد‌های قانونگذار و تصمیم‌گیر در حوزه سلامت، به جای اعمال فشار برای پرده‌پوشی مشکلات و معضلات این حوزه، قوانین شفاف و خدشه‌ناپذیری برای مقابله با افراد و بنگاه‌های تدارک بینند که در قامت حافظان سلامت جامعه، آخرین اولویتشان نیز شاید مهمترین وظیفه‌شان نباشد!

علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
من در تاريخ 5 ارديبهشت /94 رفتم بيمارستان دي كلينيك هشتگرد ...دكتر بعد از چند معاينه در اتاق محل كارش رو بست ....گفت رييس بيمارستان گفته جلسه داريم حدودا 30 تا بيمار زن و مردو پير و جوان پشت در منتظر مانديم .بعد از 2 ساعت دكتر تشريف اوردن......اصلا براي بيمار ارزش قايل نيستن...دست استاد مهران مديري رو مي بوسم.فداي داره . دكتر ها برن خودشنو اصلاح كنن
زهره
Iraq
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
همه ما نمونه هاي متعددي از اتفاقات تلخ اين سريال در زندگي خود يا اطرافياننمون ديديم و شنيديم، پس اين سريال واقعيت رو نشون داده.
اين هم درسته كه در بين پزشكان هم مثل بقيه اقشار و اصناف، خوب و بد وجود داره، ولي جان و سلامت آدمها قابل معامله و قيمت گذاري نيست.چيزي كه الآن خيلي داره اتفاق ميفته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
به خدا قسم راست میگم. نظرمو بذار

والل... راست میگم. زن من پزشک عمومی هست . الان 9 ساله فارغ التحصیل شده. متوجه هستین که. 9 ساله.
الان بعد از تقریبا ده سال کار توی یه درمونگاه کار میکنه. حقوق با تمام مزایا و همه چی حداکثر 2.5 تومن. یکی از دوستاش مهندس استخدام شده و حقوق بالاتری هم داره
ضمنا به خانمم هیچ گونه مزایایی که در سایر جاها هست رو هم ندادند.

حالا ایشون کجا یک فرد پولدارو یا میلیاردر بسیار معروفی که در ذهن مردم هست میباشد؟ حالا شما برین تو جامعه اکثر پزشکان همینجوریند.
البته اینجارو هم بشنوید که تعدای از دوستای ایشون با همین تواناییهای درسی ایشون الان در سایر کشورها هستند و همگی بلا استثنا درآمدی چند ده برابری دارند !!
حامد الوفی
United Arab Emirates
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
با سلام
به نظر من مواردی که در متن به عنوان فساد جامعه پزشکی شمرده شد، مشکلات فرعی می باشد. مشکل اصلی و فساد بزرگتر در این زمینه، طبابت های غیر ضروری نظیر عمل جراحی بی مورد، جراحی های خطرناک (جراحی افراد مسن که عمل برای آنها نه تنها مفید نیست بلکه مضر هم هست) جراحی بدون تخصص کافی، جراحی مریض هایی که با دارو نیز قابل درمان است، خواباندن مریض به مدت طولانی در بیمارستان های خصوصی که باعث انواع مخارج تحمیلی بر بیمار می گردد و موارد دیگر است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
همه اینها رانوشتید کاش راجع به طنز هم مینوشتید
انتشار یافته: ۶۰
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
در مورد سریال درحاشیه عرض کنم که اگر مهران مدیری واقعا صداقت داشت میتوانست از پزشکان جوان دعوت کند که هم به او در مورد سوژه ها کمک کنند و هم مشکلات خود جامعه پزشکان هم در این سریال مطرح شود تا به نوعی تعادل برقرار شود و پزشکان نیز بادیدن این سریال احساس رصایت کنند اما متاسفانه سریالی ساخته شد کاملا یکطرفه و کاملا حرمت شکننانه
ایا ازخود پرسیده اید که چرا معترضان به سریال مدیری پزشکان مرفه و پولدار پابه سن گذاشته نیستند و همه پزشکان جوان و حاضر در شهرستانها و روستاها هستند ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
چونکه می دونن باید از همون راه پولدار بشن که قبیا شدن پزشکای پولدار پا به سن گذاشته که بارشون رو بستن ونیازی به دید مثبت جامعه ندارن.
اورانیوم غنی شده
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
"اکثر"پزشکان خودبرتربین هستن......
farhad
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اولاٌ كه شخصيت هاي اين سريال هر كدام به نوعي پزشك نبودند (نقش دكتر كاشف لغو مجوز، دكتر عشقي كه اصلا پزشك نبود و...) بنابراين توهيني به جامعه پزشكان بحساب نمي آمد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اگر پزشکها اینقدر بد هستند چرا اینقدر دوست دارید بچه هاتون پزشک بشن؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
پزشکان ایران نسخه نویس هستند
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
نقد خوبی بود ولی به قول وزیر محترم وقتی که تعرفه جراحی لوزه هجده هزار تومان میباشد آیا باید از پزشک از پزشک انتطار داشت فقط با همین مقدار ریسک کرده و جراحی کند ؟
در حالیکه جراحی لوزه برخلاف اسم ساده اش لسیار خطرناک و در کنار عروق کاروتید گردن انجام میشود و اگر خدای نکرده اتفاقی بیوفتد پزشک را مجبور به پرداخت دیه 200 میلیون تومانی میکنند در حالیکه در هیچ شغلی این چنین ریسکی وجود ندارد
تا موقعی که از پزشک فقط انتظار خدمت داشته باشیم و به خواسته هایش توجه نکنیم باز هم زیر میزی ادامه خواهد داشت .18 هزار تومن یعنی 6 دلار آیا این انصاف است پزشک پاکستانی برای این عمل 700 دلار تعرفه داشته باشد اما پزشک ایرانی 6 دلار ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
اين بحث تعرفه قابل بررسي است
بحث بيمه پزشكان نيز مطرح است اگر هز پزشك هزينه ريسك را منحصرا از بيمار و كاملا دريافت كند پس نقش بيمه چيست
به هر حال جامعه پزشكي مانند بسياري از جوامع آلوده شده ولي نه همه آنها
وقتي سانسور خبري پورشه زرد به خاطر برخي ... اينطور قوي عمل ميكند ايا حق نيست حاشيه در حاشيه بماند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
عزیزم این تعرفه عمل ایشان است
پزشک محترم یک حقوقی هم غیر از این تعرفه عمل که حداقل 17، 18 میلیون هست هم میگیره
ناشناس
Finland
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
برای چنین عملی مردم که خیلی بیشتر از 700 دلار پول میدن! پس کجا میره این پول.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
خداییش راست میگه. کی جوابی داره ؟؟؟؟
بیست وسی
United Arab Emirates
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
کلا زندگی خوب و بدون دقدقه و با قرور واس ماس.....مردم قیور واس ماس.....مردم صبور که هم به ابرو نمی آورند و در جهان مثال زدنی هستند واس ماس......
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
لطفا نظر من روهم بیارید حرف غیر منطقی نزدم

مشکل اینجاس که بجای بررسی کل نطام سلامت مشکلات رو فقط به پزشکان نسبت میدیم و انگار هیچ کادر درمانی دیگری وجود نداره
درکشورهای پیشرفته پزشکان درامد بالایی دارند ولی بدلیل اینکه ارتباط مالی مستقیم با بیمار ندارند و بخش اعظم درامدشان توسط بیمه های قوی داده میشود پس حساسیتی در مردم ایجاد نمیشود اما در کشور ما وقتی بیمار خودش پول میپردازد پس فکر میکند پزشک در حال خوردن حقش است یا درامد پزشک را محاسبه میکند
در حالیکه درکشور ما بیمه ها فقط درصد ناچیزی از حق درمان را میدهند و حق پزشک را نیز تا 7 ماه بعد نگه میدارند و پس از کسر کلی مالیات و جریمه های من دراوردی بخاطر بدخط بودن و ... پرداخت میکنند درحالیکه هیچ منتقد بیطرفی این مشکلات پرشکان را بازگو نمیکند

از طرف دیگر عدم عدالت بین فارغ التحصیلان پزشکی و سایر رشته ها در کشورمان بدلیل گرو نگه داشتن مدرک پزشکان و اجبار انها به تبعید به مناطق دور و محروم بمدت دوبرابر مدت تحصیل که باعث عقب ماندگی زندگی پزشک تا 40 سالگی در تمام مسایل زندگی و محرومیت از زندگی خوب میشود نیز باید اضافه کرد که درحالیکه هیچ رشته ای چنین طرح خدمتی ندارد و بلافاصله وارد بازار کار میشوند
پس نمیتوان پزشک را مثل رشته های دیگر شغل تجاری در نظر گرفت و توقع داشت
لطفا منطقی تر و عادلانه تر به بررسی تمام جزییات بپردازید
سها
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
كي گفته كه پزشكا تا 40 سالگي از بقيه عقب مونده اند من كه 50 سال دارم و فوق ليسانس هستم و كارشناس يك اداره هستم خرج ماهانه ام رو به زور درميارم و خونه هم ندارم. فرق نمي كند پزشك باشد يا غيره بخواهد راه 100 ساله را در يكي دو روز برود مجبور خواهد شد از راه هاي خلاف وارد شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
دقییییییقاااااااا
مرحبا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
پزشكان برن بميرن كه ادم خوب توشون انگشت شماره مديري درست گفته ولي واقعيت تلخه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
نويسنده گرامي آيا فكر مي كني اين كه بي رحمانه تمامي جامعه پزشكي را متصف به انواع فساد ها از رشوه خواري تا خريد و فروش اعضا كردي و از زحامات آنها هيچ نگفتي بي اخلاقي نيست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
نويسنده گرامي آيا فكر مي كني اين كه بي رحمانه تمامي جامعه پزشكي را متصف به انواع فساد ها از رشوه خواري تا خريد و فروش اعضا كردي و از زحامات آنها هيچ نگفتي بي اخلاقي نيست؟
مجيد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
بنظر من مهران مديري عين واقعيات جامعه پزشكي رو بازگو كرد. اما پزشكان كشور ما ظرفيت اين انتقاد برحق رو هم نداشتن. من متاسفم براي خودمان با اين جامعه پزشكي كه معيار اصلي اكثريت آنها پول و ... مي باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
هروقت به دمانگاه و بيمارستان ميرم ميفهمم هنوز چقدر موضوع بوده كه مديري بهش نپرداخته
ناشناس
United States of America
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
طبق گزارش خبرگزاری فارس علاوه بر پزشکان و صرافداران یارانه دانشجویان پزشکی هم قطع شده http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13940202000253

خب این اجحاف نیست دانشجوی پزشکی مگه با دانشجوی دیگه فرق داره تازه 24 ساعته تو بیمارستانه و مثل دانشجوهای دیگه که یا کارمندن یاشغل ازاد دارن وقت کار آزاد نداره .
چرا هیچ رسانه ای نیومد بگه چرا یارانه دانشجو ی پزشکی باید قطع بشه مگه دانشجوی پزشکی الان جزو اولین گروه متمولین کشوره که باید یارانش قطع شه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
خیلی فرق میکنه. بودجه وزارت بهداشت و امکاناتش و با علوم یکی میدونی؟ در ضمن کم کم جبران میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
چیزی که شما دکترا براتون سخته بفهمین اینه که سریال در حاشیه و این نوشتار در مورد خدمات پزشکان نیست در مرد خیانتهای آنان است.
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
چه ربطی داره به بوطجه وزارت بهداشت؟ مکه یارانه رو اونا میدن؟!!! یعنی چی جبران میشه؟ اون الان به عنوان یه دانشجو نیاز داره
خیلی بی منطق بود نظرت
یارانه حق همه مردم کشوره
حالا چون رتبه ی برتر کنکوره دلیل نمیشه که حقشو بخورن
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
حس اینکه بیمار صرفابه دید مالی در جامعه پزشکی نگریسته میشود واقعیتی است که وجود دارد و رقابت بیشتری روز به روز بین پزشکان صورت می گیرد کم نیستند پزشکانی که خود سیتیزن کشورهای غربی هستند وهمسر و فرزندانشان مقیم آنجا هستند و خودشان در ایران پول پارو می کنند اگر راست میگویند و اینقدر حاذقند هم آنجا بمانند.درآمد یک جراح در آمریکا حداکثر 65 میلیون تومان در ماه هست ودر آمد یک پرستار 19 میلیون تومان ماهانه یعنی حد اکثر4 برابر.در اروپا شرکتهای بیمه با پزشکان طرف قرار دادند نه بیمار ودر آنجا بیمه با پزشکانی قرارداد دارد که مرگ و میر کمتری داشته باشد مدت کمتری بیمارستان بماند و هزینه کمتری تحمیل کند...
ناشناس
Singapore
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
بله چند وقتی هست که اعضای اهدایی و فروشی هموطنان رو با قیمت های کلان تو بیمارستان های خصوصی به خارجی ها پیوند میزنن! اینقدر آش شور شد که وزارت بهداشت واکنش نشون داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
به عنوان بخشی از جامعه سلامت کشور از این تحلیل زیبا لذت بردم ، این سریال هجو گونه ، برخی از واقعیتهای نظام سلامت را در کشور نشان داد ، همه پزشکان محترم می دانند نابخردی های بعضی از افراد نظام سلامت اعم از پزشک و دندانپزشک و ... اول از همه سایر پزشکان را دچار معضل می کند ، به شخصه اولین مطلب منصفانه در مورد جامعه پزشکی را خواندم ، بارها به دوستان گفتم پزشکی مرحله ای از عرفان و اخلاق نیست بلکه یک مهارت شغلی است که اکثرا افراد باهوش وارد آن می شوند ، البته مانند سایر مشاغل مثل وکالت و معلمی و مهندسی و سوپری و راننده و ... دچار افراد هم بد می شود
ناشناس
United States of America
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
الان خیلی های "مهمترین وظایفشان آخرین اولویتشان" هم نیست داداش.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
درپاسخ ناشناس 13:31 عرض کنم هدف از طنز به نقدکشیدن جامعه است.گاهی در قامت روستای برره و....این بار در قامت لباس و جامعه محترم درمانی کشور انجام شد.آیا مدرک معادل سازی شده مطروحه در سریال مخصوص پزشکان است؟صد البته نه در سالهای قبل مصادیق زیادی از این موارد در مورد مسئولان کشور گفته شده است. می بایست سریال ادامه پیدا میکرد و حرفهای خوبی برای گفتن داشت ولی با عرض پوزش کوته نظری شد.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
لطف کنید همه نظرات رو منتشر کنید
ناشناس
Germany
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اینها پزشک نیستد و اینجا بیمارستان نیست...
بنگاه معاملات بیمار است!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
گیرم آقا اصلا توهین میشه که نمیشه . میشه پزشکان محترم بگن چی از جیب اونها کم میشه با این فیلم ؟؟؟!!
الان این سوال ذهنی منه
مریض بدبخت که اسیر دست طبیب بیشتر نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اگر احساس اسیر بودن میکنی نرو دکتر. زور که نیست.
ناشناس
United States of America
۱۶:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
در پاسخ به احمد اقا که ظاهرا پرستار هم هستند باید عرض کنم ایشالا پرستاران عزیز هم به حقوق واقعی خودشون دست پیدا کنن ولی بهتره آمار واقعی ارایه بدیم نه امار غیر واقعی
در آمار مجله معتبر فوربس درامد فقط پزشک عمومی پس از کسر مالیات و غیره در سال 2013 نزدیک به 80 میلیون ماهانه و 900 میلیون سالانه میباشد آیا پزشکان عمومی ما چنین درامد خالصی دارند؟
http://www.forbes.com/sites/brucejapsen/2013/06/12/doctor-pay-rises-to-221k-for-primary-care-396k-for-specialists
و درامد پزشکان متخصص بطور متوسط یعنی جراح و غیر جراح بیش از دوبرابر این مقدار .سوال من این است ایا متخصصین عفونی کودکان داخلی و اعصاب کشورما درامد متوسطشان حتی یک دهم پزشک عمومی امریکایی نمیشود
درامدهای بالایی که شما مشاهده میکنید مربوط به معدودی پزشکان هییت علمی میباشد که بخاطر رانت دولتی هم تعداد بیمار بیشتری دارند و هم کارانه بیشتر اما هزاران پزشک عمومی و متخصص غیر هیت علمی که اکثریت هستند با کمترین حقوق درحال کارند
در حال حاضر حقوق بعضی پرستاران شاغل در سبستم دولتی از پزشکان عمومی کشور بالاتر است .ایا چنبن چیزی را در امریکا هم مشاهده میکنید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
بابا برو خدارو شکر کن این میزان حقوق را دارید و وزارت بهداشت با راه اندازی پزشک خانواده مشکل تمام پزشکان عمومی کشور را حل کرده و دریافتی ماهانه شما پزشکهای عمومی کم کم 10 میلیون هست . پس ما مهندسان چی بگیم بخاطر تحریم درآمدمون صفر شده ضمن اینکه فوق لیسانس ما برابری با پزشکی عمومی شما می باشد .
مریم
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
فرارو من یه دختر27 ساله پزشکم که الان بعد تموم کردن درسم 12 ماهه چند هزارکیلومتر از خونه به اجبار وزارت بهداشت بخاطر طرحم دورم تو یه خانه بهداشت تو یه روستای دورافتاده و از ترسم از اینجا بیرون نمیام مگر اینکه خانمهای بهورز روزا بیان همراهم باشن چون انقدر اذیتم میکنن وقتی بخوام تنها برم جایی
این 12 ماه فقط برام شکنجه بوده و ترس شبای تاریک ابنجا تو
نظر منم بگو

همه مسایل رو باید گفت اگه خبرهارو بخونید تا حالا چندین مورد تعرض به دختران پزشک تو روستاها و مناطق دوری شده که برای طرح مجبور شدن برن اونجا از جمله دختر پزشکی که تو استان گلستان تو خانه بهداشت 4 نفر شبانه از دیوار خانه بهداشت بالا رفتن و به این دختر تنها تعرض کردن و یا در روستایی در بوشهر و چندین مورد دیگه که میتونید با یه سرچ ساده ببینید
ولی چرا هیچکس نمیاد بگه اولا گناه ابن دخترا چیه که مجبورن تنها و در این شرایط برن جاهای دور در حالیکه همسناشون بعد تحصیل آزادن و آیا تا حالا ترس تنهایی تو خانه بهداشت تو یه روستای دورافتاده و محوطه تاریک رو تجربه کردین ؟تحربه ای که دختران پزشک ما مجبورن تجربه کنن
وقتی کسی از قشر پزشک و مشکلاتش حرفی نمیزنه و فقط این قشررو میکوبن خب نباید انتظار دیگه ای داشت
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
همه مشاغل کم وبیش به نوعی با مشکلات خودشون درگیرند و هیچ شاغلی بی مشکل نیست ولی همه اینایی که گفتی دلیل بر اجحاف به همنوع و کسب درآمدهای نامشروع وغیر فانونی نیست زیرمیزی گرفتن یه پزشک همون قدر هنجارشکنی ومذمومه که رشوه گرفتن یه کارمند با مدیردولتی
میلاد
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
نترس دختر تنها چند وقت دیگه اینقدر به رفاه و پول برسی یادت بره تنهایی . پزشک ها تو ایران پول پارو می کنند بی تعارف
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
شما الان به سختی کارتون خرده گرفتید یا سریال آقای مدیری؟! با این حرفتون نشون دادید که هیچی از سریال نفهمیدید! آیا دکتر عشقی سریال( دارنده ی مدرک نا معتبر از فیلیپین) حق شما پزشکی که اینهمه سختی میکشی رو اجحاف نمیکنه؟ آیا پزشکانی که توی سریال به طنز کشیده شدند واقعا پزشکانی هستند که جامعه ی پزشکی ما با تمام وجودشون در این شرایط ازشون حمایت میکنن؟ چرا همه چیز رو با هم قاطی میکنید؟ من خودم به شخصه رفتم بیمارستان ... در تهران و با چشم خودم دیدم برای من که انگشت کوچیکم لای در ماشین مونده بود و ناخنش طبق روال میفتاد پروند ه ای تشکیل شد که میخواست منو راهی اتاق عمل کنه و من به ناچار فرار کردم. بله دوستان فرار کردم!!! هیچ پزشک باسواد و متعهدی از پزشکان امثال اونا حمایت نمیکنه و به نظر من این سریال اولین نتیجه مثبتش به پزشکان لایق میرسه و در نگاه دوم خط پایانی برای اونهایی که فکر میکنن چون پزشک هستند خیلی تافته ی جدا بافته ای هستند میکشه که فکر کنم بیشتر از این قضیه دلخورن. (شما یادتون نمیاد ولی زمان ما هرچی دانش آموز نخبه و باهوش بود رشته ی ریاضی فیزیک رو انتخاب میکرد نه تجربی و در نتیجه به سمت رشته های فنی مهندسی سوق داده میشدند نه پزشکی. حالا کی گفته پزشکان باهوش ترین آدمای جامعه هستند اونم با اینهمه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
خانم معلم های جوان هم در روستاها مشغول خدمت هستند.آن هم چه روستاهایی، روستاهایی که راه ماشین رو ندارند.اگر شما در روستاهای پرجمعیت(100 نفر به بالا) خدمت می کنید.بسیاری از معلمان در روستاهای کم جمعیت با حقوق بسیار پایین خدمت می کنند.شما چقدر دریافتی دارید یک معلم چقدر؟ مگه شما چند برابر یک معلم سختی کشیده اید و درس خونده اید؟ یک معلم 12+4=16 سال(برای دوره لیسانس) درس خونده و یک پزشک عمومی 12+7=19 سال.یعنی فقط 3 سال بیشتر درس خونده.ولی دریافتی شما ها چقدر ، و دریافتی یک معلم چقدر؟؟
من
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
برام مضحكه كه چرا در حاشيه به برخي بر خورده !!!!!!!!!!!!!11
البتع عجيب نيست حكايت خود شان هست
مهران
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اینهارا نوشتید که به اصل جریان اشاره نکنید در همه جای دنیا پزشکان شاغل در بخش درمان اجازه تاسیس یا حتی اشتغال در شرکتهای تولید یا واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی داده نمی شود اینجا آقازادگان محترم که پزشکی را هم رانتی خوانده اند تخصص را هم به همین ترتیب هر کدام یک شرکت هم زده اند با استفاده از نفوذ آقای محترم قراردادهای چاق وچله هم بسته اند سهمیه هییت علمی هم که برقرار است .این سریال وامثالش هم فقط ایز گم کردن است و بس
سارا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
ببخشید اشتباه مثبت دادم
اقازاده ها تو همه قشرا حسابشون با بقیه فرق میکنه ولی خودتم میدونی اکثریت قرییب به اتفاق پزشکا بهترین های کشور بودن تو کنکور
ناشناس
United States of America
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
آقایون داداشام (منظور پزشکان محترم) زیاد به خودددتون نگیرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
اکثر هم دوره ای های من که به رشته ی پزشکی رفتن بیشتر مسائل مادی برایشان مطرح بود تا علاقه و موضوعات انسانی
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
یه پزشک بعد سالها درس و بعد سالها طرح بی عدالتی خدمت در مناطق محروم تازه تو 40 سالگی میاد شهرخودش حالا چطوری مطب 400 میلیونی بخره ؟
یه متخصص داخلی که تازه برگشته شهر خودش هیچکیم نمیشناسدش چون از شهرش دوربوده و تو ماه شاید 5 تا مریض بیشتر نداره و نه بیمه داره و نه حقوق بازنشستگی و اگه خودش مریض شه و نتونه کارکنه به نون شب محتاج میشه این عدالت ؟تو مدت طرحشم نه تونسته تشکیل خانواده بده چون هیچ کس قبول نمیکنه از رفاهش بزنه و با پزشک به شهرستانای دوربره
حالا چطوری سهام بیمارستان خصوصی که چند میلیارده رو بگیره ؟یا چطور ست دستگاه کولونوسکوپ که 800 میلبونه رو بخره ؟بهش چرا اجازه ندادین بعد تحصیلش ازاد کارکنه تو شهر ودیار خودش ؟مگه فرقش با بقیه رشته ها چیه ؟تجهیزاتی که برای آزمایشگاه یه دانشجوی دکترای برق خریداری میشه چندین میلیارده اما واسه پزشک چه خرجی شده که اینهمه ازش انتظار هس ؟جز اینکه در دوران دانشجویی تو بیمارستانهای دولتی به رایگان ازشون کار کشیدید؟کدوم رشته دیگه ابنهمه خدمات عمومی تو دوران دانشجوییش ارایه میده
کدوم کارگرو حتی اینجوری 8 سال ازش بدون بیمه بازنشستگی و اینا بیگاری میکشن تو شهرستانا ؟چرا از خودتون نمیپرسین چرا پزشک نباید حتی مثل یه کارگر شامل حقوق بازنشستگی باشه تو مدت طرحش؟
فقط همش یکطرفه دارین حرف میزنین و تهمت
اورانیوم غنی شده
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
دکترجان شماره حساب بده....از غمت آب شدم!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
این کار مهران مدیری عین واقعیت بود.
طاها
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
وقتی ضریب کا پزشکان سال قبل دو نیم برابر یعنی 250 درصد زیاد شد حتی نمایندگان نمیدونستن چکار میکنند. وقتی حقوق یک معلم یک میلیون تومان است و سال قبل بخاطر دلخوشی پرستاران دویست هزار تومان به حقوقشان اضافه شد و وقتی ویزیت مطب دکتر 80000 تومان است آیا یک معلم درک میشود برای چه 500 هزار نفر در صف کنکور پزشکیند حتی در دانشگاه بین الملل کیش.... چرا پزشکان مثل کبک سرشان زیر ترف است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
دانشجویان و تازه فارغ التحصیلان پزشکی تو بیمارستانها رایگان کار نمی کنند آنها بیمارستانهای رایگان در اختیار دارند تا با جان مردم بازی کرده تا یاد بگیرند جیب مردم را چگونه خالی کنند.
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
خوب و بد همه جا است، اما این اغلب یک صنف است که آن صنف را خوب یا بد می کند. متاسفانه صنف پزشکان، نه ترحم دارند و نه نجابت، قشری تازه به دوران رسیده اند که تو گویی در علم نظیر ندارند و همه خلق باید بنده ایشان باشند! بی تردید مهندسان، حقوق دانان، فلاسفه بیشتر از ایشان می فهمند ولی اما ....
یک ایرانی
Germany
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
در همه حرفه ها آدم خوب و بد هست در این حرفه هم همینطور، منتها پزشکی چون با جان انسانها در ارتباطه خیلی مهمه که توش عشق و انسانیت وجود داشته باشه برخی از پزشکان سودجو که جزو همان بدهای این حرفه هستند و به طمع تجارت نه طبابت پا به این عرصه گذاشتند طبیعتا ناراحت می شن چون حرف حق برای پزشکی که مشکل داره تلخه وگرنه اون پزشکی که با عشق و هدف خدمت این رشته رو انتخاب کرده که از خودش مطمئنه و لزومی به ناراحتی نداره، بلکه باید همه ما چه پزشکان باوجدان و لایق و چه سایر مردم در حرفه های مختلف که انسانیت در وجودشون هست باید خشنود باشیم که تاجران به ظاهر طبیب مورد انتقاد قرار بگیرن. این می تونه نوعی مبارزه بر علیه این افراد باشه چون جان انسانها در میان هست. دوستان چه زمانی باید رفتارها وتفکرات غلت از جامعه ما از بین بره . بعید می دونم یه پزشک درست مخالف انتقاد از اعمال خلافی باشه که برخی از همکاران نالایقشون می کنن پس معترضان همان پزشکان نالایقن. اگر قشر تحصیل کرده ما هم نخواد زوایای واقعی هر چیزی رو ببینه پس وای به حال ما همیشه باید در فلاکت بمونیم
پیمان
United States of America
۰۵:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
با سلام نظر بعضی از بچه های پزشکی که اینجا نظر گذاشتن رو قبول دارم. چون به عینه دیدم و لمس کردم
مشکل بعضی از ماها اینه که قدرت یا خودمانی تر بگم پارتی نداریم
بعنوان مثال دوست بنده در دوران تحصیل چون پدرشون متصل بودن مدرکشون رو به نحو احسن گرفتن در صورتی که قادر به حل جدول ضرب 9 تایی نبود اما به محض فارغ التحصیلی در بیمارستانی نامی با آی کیو زیر 60 مشغول به خدمت رسانی شد
مشکل از سیستم اجرایی و نظارتی کشورمون
با پارتی بازی با جون ملتی بی پناه بازی میکنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
حيف شد سريال زود تموم شد كاش سريال اونجور كه مديري ميخاست از اول ساخته شده بود به قول خودش روزه سكوتش رو نشكونه بهتره
هانیه
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۶
جو زدگی و انتقادناپذیری چیز دیگریست!!!!!!!!!!!