bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۳۲۵۲۷
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس خبر داد

2371 ایرانی در زندان های خارج از کشور

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از گزارش وزارت امور خارجه به این کمیسیون در مورد آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور و اقداماتی که برای آزادی و انتقال صورت گرفته خبر داد که بر اساس آن 2371 ایرانی تا پایان سال 93 در زندان‌های خارج از کشور به سر می‌بردند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از گزارش وزارت امور خارجه به این کمیسیون در مورد آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور و اقداماتی که برای آزادی و انتقال صورت گرفته خبر داد که بر اساس آن 2371 ایرانی تا پایان سال 93 در زندان‌های خارج از کشور به سر می‌بردند.
 
به گزارش ایسنا، حسین آذین گفت: کمیسیون اصل 90 در مکاتبه با وزارت امور خارجه خواستار ارائه گزارش این وزارتخانه درباره وضعیت ایرانیان زندانی خارج از کشور و تشریح اقدامات حمایتی ایران از آنها شد که در همین راستا معاون کنسولی امور مجلس و ایرانیان وزارت خارجه گزارشی را تقدیم کمیسیون اصل 90 کرد.
 
وی با اشاره به بخش هایی از این گزارش افزود: بر اساس این گزارش، آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور از 3500 نفر در سال 92 به 2370 نفر در سال 93 تقلیل یافته و این امر نشان دهنده اقدامات و فعالیت هایی است که منجر به کاهش تعداد زندانیان ایرانی خارج از کشور شده است.
 
به گفته سخنگوی کمیسیون اصل 90، بر اساس گزارش وزارت خارجه در سال 93، 774 نفر از زندانیان هموطن آزاد شده و به ایران بازگشته اند که از این تعداد 131 نفر در قالب موافقتنامه انتقال محکومین صورت گرفته و برخی از آنها مابقی محکومیت خود را در داخل کشور سپری خواهند کرد. همچنین 7 تن از زندانیان ایرانی در خارج از کشور که به دلیل نقض قوانین تحریم های ناعادلانه بین المللی یا خصومت دولت آمریکا در سایر کشورها زندانی بوده اند آزاد شده اند.
 
آذین با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت امور خارجه برای انعقاد موافقتنامه انتقال محکومین به حبس با دولت های ترکمنستان و ژاپن به دلیل سختگیری این کشورها نیز خاطرنشان کرد: همچنین موافقتنامه های انتقال محکومین منعقده با ترکیه، عراق و آذربایجان در سال گذشته شده که منجر به انتقال تعداد زیادی از زندانیان ایرانی به داخل کشور شده است. همچنین تلاش وزارت امور خارجه این بوده که زندانیان ایرانی در کشورهای دیگر به زندان های داخل منتقل شوند تا وضعیتشان بهبود یابد.
 
وی یادآور شد: در این گزارش همچنین آمده که در سال 93 بیش از 643 نفر از هموطنان زندانی در خارج از کشور از زندان آزاد شده و به میهن اسلامی مراجعت نموده اند و تعداد 131 نفر نیز برابر موافقتنامه های انتقال محکومین و رایزنی های کنسولی با مسئولین کشورهای مخاطب به داخل کشور منتقل شده اند تا مابقی دوران محکومیت شان را در زندان های ایران سپری کنند.
 
به گفته آذین، بر اساس این گزارش، در سال 93 بیشترین تعداد انتقال زندانیان ایرانی به داخل کشور وجود داشته با توجه به این که در سال 92 تنها 34 نفر از زندانیان ایرانی به داخل کشور منتقل شدند، اما این آمار در سال 93 به 131 نفر رسیده که تقریباً چهار برابر سال 92 است.
 
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به وجود 2371 ایرانی زندانی در کشورهای مختلف تا پایان سال 93، اظهار کرد: کشور ترکمنستان علی رغم سخت گیری های این کشور با آزادی 62 نفر از زندانیان ایرانی موافقت کرده که ملاحظه مربوط به این کشور وضع قوانین و مقررات جدید در رابطه با مواد مخدر است و 85 درصد ایرانیان زندانی در ترکمنستان نیز مجرمین مواد مخدر هستند. در کشور آذربایجان نیز 20 نفر ایرانی آزاد و 54 نفر به زندان های داخل ایران منتقل شدند. در عراق هم 19 ایرانی که از زوار عتبات بودند و در زندان های این کشور زندانی بودند آزاد شدند.
 
وی با اشاره به آمار تعداد زندانیان آزاد شده و محکومین انتقالی به ایران طی سال های 90 تا 93 نیز گفت: در سال 90 تعداد محکومین انتقالی به ایران 72 نفر و تعداد آزاد شده ها 584 نفر بودند که جمع کل آنها 656 نفر بوده است. در سال 91 جمع کل زندانیان انتقالی به ایران 58 نفر و تعداد آزاد شده ها 642 نفر بوده که جمع کل آن 700 نفر می شود. همچنین در سال 92 تعداد محکومین انتقالی 49 نفر و تعداد زندانیان آزاد شده 892 نفر بوده اند که جمع کل آنها نیز 941 نفر می شود.
 
به گفته آذین، این گزارش نشان می دهد تعداد زندانیان آزاد شده و انتقالی ها به ایران رو به افزایش بوده تا این که در سال 93 جمع محکومین انتقالی و زندانیان آزاد شده مجموعاً 774 نفر شده و 131 نفر نیز به ایران منتقل شدند و 643 نفر نیز آزاد شده اند.
 
این نماینده مجلس ادامه داد: مجموعاً در طی سال های 90 تا 93، 2772 نفر ایرانی از زندان های خارجی آزاد و 310 نفر از محکومین ایرانی به زندان های داخل منقل شده اند.
 
وی یادآور شد: در این گزارش همچنین ذکر شده که 4 نفر ایرانی در بلغارستان، مالزی و چک در حبس بوده اند که آزاد شده اند. همچنین 10 تا 12 نفر از هموطنان مقیم یا شهروند آمریکا به اتهام تبادلات پولی و مالی در این کشور در زندان هستند که 3 نفر از اتباع زندانی کشورمان در آمریکا آزاد شده اند و به کشور بازگشتند.
 
آذین با اشاره به نحوه حمایت از خانواده های زندانیان ایرانی در خارج از کشور، گفت: این کار از طریق همکاری با بنیاد تعاون و حمایت از زندانیان و کمیته امداد صورت گرفته و آن دسته از خانوارهایی که سرپرست خانواده در زندان بوده و تحت حمایت بنیاد قرار گرفته اند ماهیانه 250 هزار تومان به عنوان کمک هزینه دریافت می کنند. همچنین در سال 93، 115 فقره معرفی نامه جهت کمک به این خانوارها به بنیاد صادر شده است. کمک های مالی بنیاد به ایرانیان زندانی خارج از کشور به صورت پرداخت کمک نقدی به مبلغ 800 میلیون ریال در زندان های ژاپن، تایلند، اندونزی و امارات بوده و کمک های مالی نقدی به خانواده های کم بضاعت وابسته به ایرانیان زندانی خارج از کشور صورت گرفته است.
 
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم پیش بینی برنامه های آگاهی بخشی و تبیینی برای اطلاع رسانی در مورد فرهنگ و قوانین کشورها تأکید کرد: برخی مشکلات ایرانیانی که به خارج از کشور سفر می کنند به عدم آگاهی آنها برمی گردد. مثلاً در گذشته ما هفته ای 120 پرواز به امارات داشتیم که اکنون تعداد آن کاهش یافته اما سوال این است که وزارت امور خارجه چه برنامه ای برای مسافرین ایرانی دارد. قطعاً باید هشدارهای لازم قبل از سفرها به مسافرین داده شود تا هم قوانین کشورها را در نظر بگیرند و هم دچار بیماری های مختلف نشوند.
 
وی در پایان گفت: بر همین اساس قرار است کمیسیون اصل 90 طی درخواستی مکتوب از وزارت امور خارجه بخواهد که برنامه های خود را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور و همچنین ایرانیانی که برای سفرهای سیاحتی، زیارتی و تجاری به کشورهای دیگر سفر می کنند تشریح و تبیین کند تا بتوانیم با آگاهی بخشی و تبیین قوانین و مقررات از بروز برخی آسیب ها که ممکن است انرژی زیادی از کشور را صرف کند جلوگیری شود.
bato-adv
bato-adv