استقبال نمایندگان مجلس از سربند سبز
سوم خرداد مجلس هشتم به روز «راي گيري رنگي» ميان نمايندگان مجلس تبديل شد. قرار بود در آستانه سوم خرداد و فتح خرمشهر سربند قرمز و مشکي و سبز بين نمايندگان مجلس توزيع شود اما طيف قابل توجهي از نمايندگان سربند سبز برداشتند تا «سربند سبز» در مجلس تمام شود و سربندهاي قرمز و مشکي باقي بماند.
نماينده ها با صلوات سربند سبز برمي داشتند و در صحن علني مجلس فرياد مي زدند؛ «حاميان موسوي، سربند بردارند.» در حالي که حاميان احمدي نژاد عنوان مي کردند «قرمز» نماد رشادت و فتح خرمشهر است اما تمام شدن سربند سبز و باقي ماندن دو رنگ ديگر باعث شد نماينده ها سربندها را در دست بگيرند و در مقابل دوربين هاي مجلس تکان دهند.
برخي از نمايندگان هم اين سربندها را روي مانيتورهاي ميز خود گذاشتند تا به اين ترتيب به قول اصلاح طلبان و اصولگرايان مجلس «راي گيري رنگي» در صحن علني مجلس صورت بگيرد و مجلس هشتم راي غالب خود را با انتخاب «سربند سبز» نشان دهد. البته اين اتفاق با اعتراض شديد حاميان محمود احمدي نژاد روبه رو شد، در حالي که سربندهاي سبز تمام شده بود و نماينده هايي که بدون سربند مانده بودند، حاضر نشدند سربند قرمز و مشکي را بردارند و خواستار آوردن سربندهاي سبز شدند. رايحه خوشي ها هم به شدت خطاب به هيات رئيسه مجلس معترض شدند که توزيع رنگ سبز توجيهي نداشته و اين شيطنت سياسي هيات رئيسه مجلس براي نشان دادن مقبوليت ميرحسين موسوي ميان نمايندگان مجلس است. حتي اين اعتراض حاميان احمدي نژاد در راهروهاي مجلس هم ادامه پيدا کرد.
در حالي که نمايندگان سربندها را تا پايان وقت صحن علني روي مانيتورها انداخته بودند و سوژه دوربين مجلس تا دوربين عکاسان شده بود، اما حاميان احمدي نژاد معترض شدند برخي ها مي خواهند غيرمستقيم اقبال موسوي در ميان نمايندگان مجلس را بسنجند و اين راي گيري سبز را به راه انداخته اند. اين اعتراض ها وقتي از سوي افرادي مانند علي اصغر زارعي، اسدالله بادامچيان و چهره هاي حامي دولت بيشتر شد که حتي پس از تعطيلي صحن علني مجلس همچنان سربندها روي مانيتورها ماند. از طرفي آنچه «موج ميرحسين» در مجلس را جدي تر کرد برداشتن سربند سبز توسط چهره هاي شاخص و برتر مجلس بود.
حتي خبرگزاري فارس ديروز در خروجي خود خبر توزيع سربند سبز براي حمايت از يک کانديداي خاص را قرار داد و در گفت وگوهاي متعدد با حاميان احمدي نژاد رنگ گزيني نمايندگان را تهديد استقلال قوه مقننه توصيف کرد. اين در حالي است که حاميان احمدي نژاد اين روزها تمام تلاش خود را براي القاي اينکه مجلس حامي احمدي نژاد است، به کار گرفته اند. گرچه بيانيه فراکسيون اصولگرايان هنوز در حمايت از وي صادر نشده است اما آنچه ديروز در صحن علني مجلس رخ داد بيشتر يک موضوع نمادين بود تا «سکوت» سنگين مجلس در کمتر از 20 روز مانده به انتخابات شکسته شود.
چنانچه حتي غلامرضا مصباحي مقدم نماينده شاخص جامعه روحانيت مبارز نيز در گفت وگو با اعتماد از بررسي گزينه موسوي در فراکسيون اصولگرايان استقبال کرد. به هر روي فراکسيون اصولگرايان در تصميم گيري نهايي طيف قابل توجهي از جناح راست در مجلس تاثيرگذار است و در شرايط کنوني گذار از احمدي نژاد و توقف روي گزينه موسوي مي تواند تاثيرات گسترده يي در تصميم گيري هاي اين طيف داشته باشد. دليل اين چرخش قابل توجه جناح راستي هاي مجلس از احمدي نژاد به موسوي «ضربه يي» است که به گفته آنها از سوي احمدي نژاد به بدنه اصولگرايي وارد شده است. حداقل جناح راستي هاي مجلس معتقد هستند اگر گزينه اصولگرايي براي انتخاب ندارند، انتخاب يک اصلاح طلب که حداقل به گفتمان و بنيان هاي اصولگرايي ضربه نمي زند، ارجح تر است. به همين دليل است که حتي علي مطهري از اصولگرايان شاخص مجلس هم در برابر بررسي گزينه موسوي لبخند مي زند و مي گويد شايد ناچار به انتخاب يک اصلاح طلب شويم که اصولگرايي را به خطر نمي اندازد.
تخريب اصلاح طلبان در مجلس
به هر ميزان که مقبوليت موسوي ميان نمايندگان افزايش مي يابد، تخريب ها هم بيشتر مي شود. چنانچه در حالي که توزيع شبنامه در مجلس له يا عليه کانديداها ممنوع است، از چند روز پيش توزيع جزوه هاي 30صفحه يي عليه موسوي در ميان نمايندگان آغاز شده است. گرچه گفته مي شود علي لاريجاني دستور داده هرچه سريع تر جلوي توزيع اين شبنامه ها گرفته شود اما رايحه خوش خدمتي هاي مجلس عنوان مي کنند اين از مصاديق آزادي است و کسي حق ندارد جلوي توزيع اين جزوه ها را بگيرد.
اين اتفاق سبب شد ديروز مصطفي کواکبيان نماينده سمنان در صحن علني تذکر شفاهي دهد که توزيع اين جزوه ها عليه موسوي اقدام تخريبي است که خلاف شأن انتخاباتي است. حتي مقام معظم رهبري هم تاکيد کردند نبايد کانديداها همديگر را تخريب کنند. اما با وجود کشيده شدن اين ماجرا به صحن علني، باز هم ديروز در راهروهاي مجلس توزيع شبنامه هاي عليه موسوي ادامه داشت.
آغاز ديدار کانديداهاي رقيب احمدي نژاد با نمايندگان
البته در اين ميان نزديک به 30 تن از نمايندگان جناح راست هم خواستار بررسي گزينه رضايي هستند. به همين دليل هم قرار است رضايي به جمع نمايندگان برود و برنامه هايش را اعلام کند. مجلسي ها پيش بيني مي کنند با آمدن رضايي به مجلس، بستر حضور موسوي هم در ميان اصولگرايان افزايش مي يابد.
در فراکسيون اقليت مجلس هم گزينه موسوي و کروبي در حال بررسي است.
به هر حال حاميان احمدي نژاد در تلاش هستند مانع حضور اين سه چهره و رقيب احمدي نژاد در فراکسيون هاي مجلس شوند اما اگر آنچه انتخاب رنگين ديروز مجلس سرآغاز آن بود، ادامه يابد بايد به زودي شاهد دعوتنامه هاي مجلس به آدرس پستي موسوي و کروبي هم بود تا آنها هم در کنار رضايي برنامه هاي خود را براي نمايندگان مجلس توضيح دهند.