ترنج موبایل
کد خبر: ۳۱۹۸۹

جزئیات ترورهای کردستان از زبان نماینده سنندج

تبلیغات
تبلیغات


امين شعباني نماينده سنندج، اتفاقات تروريستي يك هفته گذشته در سنندج كردستان را در طول 15 سال گذشته بي‌سابقه خواند و افزود: اگرچه تا پيش از اين، ناامني‌هايي در مناطق مرزي استان وجود داشته كه به دليل قاچاق كالا منجر به شهادت عوامل نيروي انتظامي شده است؛ اما تاكنون سابقه نداشته كه به مرجعيت اهل تسنن و قضات دادگستري سوءقصد شود.

اين عضو مجمع نمايندگان كرد مجلس، در تشريح شناسايي عوامل اين حوادث تروريستي، اظهار داشت: اگرچه بر اساس قانون، نمايندگان امكان حضور در جلسات شوراي تامين استان با مسوولان امنيتي را ندارند؛ اما در جلسات جداگانه‌اي با مسوولان وزارت اطلاعات، نيروي انتظامي، سپاه پاسداران و استانداري كردستان به بررسي اين موارد پرداخته و خواستار شناسايي عوامل برنامه‌ريز و مجري اين جنايات تروريستي شده‌ايم.

وي كه امنيت كردستان را افتخار ملت كرد براي استقبال از سفر رهبري به اين استان مي‌ناميد، ادامه داد: متاسفانه اين امنيت در حال حاضر مخدوش شده و به نظر مي‌رسد كه برخي با تفرقه‌افكني‌هاي مذهبي و ايجاد ناامني در منطقه قصد دارند تا مانع از سرمايه‌گذاري‌هاي لازم در اين استان كه دستاورد سفر رهبري به كردستان بود، بشوند.

شعباني با اشاره به اينكه از يكسال پيش تاكنون اتفاقاتي نظير به آتش كشيدن امام‌زاده‌هاي اطراف كردستان، شكستن سنگ قبرهاي برخي افراد محبوب "كرد" و به آتش كشيدن انبار يكي از تجار برجسته استان، رخ داده است، گفت: چرا اين عوامل در طول يكسال گذشته از سوي نيروهاي امنيتي شناسايي نشده و يا اگر شناسايي شده‌اند به مردم معرفي نگشته‌اند؟

نماينده سنندج تاكيد كرد: از مسوولان امنيتي انتظار داريم تا همانطور كه عوامل به آتش كشيدن مسجد زابل و بمب‌گذاري در زاهدان را ظرف 72 ساعت بعد از اين اتفاقات شناسايي، دستگير و در ملاء عام به سزاي اعمال خود رسانده‌اند، اهانت‌كنندگان به مرجعيت اهل سنت كه مورد اعتماد نظام هم بوده‌اند را شناسايي كرده و به مردم معرفي كنند.

شرح فجايع تروريستي در كردستان
به گفته شعباني تاكنون به جان چهار نفر از بزرگان كردستان سوءقصد شده كه دو نفر از آنها به شهادت رسيده‌اند و دو نفر ديگر همچنان در بيمارستان هستند. ماموستا شيخ‌الاسلام نماينده مجلس خبرگان و استاد برهان عالي امام جمعه موقت مسجد بهاران در اين عوامل تروريستي به دليل اثابت گلوله به سر و صورتشان به شهادت رسيدند.

وي افزود: دو نفر قاضي مجروح شده نيز اگرچه اهل كردستان نبوده‌اند، اما مورد سوءقصد واقع شده‌اند. يكي از آنها ساعت 3 بعدازظهر در يك محله خلوت مورد حمله قرار گرفته و قاضي دوم جلوي دادگستري كردستان، علي‌رغم وجود كيوسك نيروي انتظامي، مورد حمله يك موتورسوار قرار گرفته است.

نماينده سنندج با اعتقاد بر اينكه نحوه سوءقصد به جان اين افراد متفاوت بوده است، افزود: به دو روحاني درگذشته، به بهانه سوال شرعي نزديك شده‌اند و در محل زندگي و در مقابل مسجد به آنها حمله شده؛ ولي دو نفر قاضي مجروح در محله‌هاي خلوت و در مقابل محل كارشان از پشت سر سوءقصد شده است. البته در تمامي اين موارد سر و صورت اين افراد، مورد هدف قرار گرفته بوده است.

وي با اعتقاد بر اينكه تدابير امنيتي لازم از سوي مسوولان مربوطه ضعيف بوده است، خاطرنشان كرد: مثلا همراه ماموستا شيخ‌الاسلام، يك سرباز بدون اسلحه بوده است كه هيچ‌كاري از دستش بر نمي‌آمده و ماموران حاضر در كيوسك نيروي انتظامي در مقابل دادگستري كردستان نيز كاري انجام ندادند.

عضو مجمع نمايندگان كرد مجلس، به نقل از شاهدان عيني اعلام كرد كه حمله‌كنندگان افراد جوان 20 تا 24 سال بوده‌اند كه سابقه و تجربه زيادي نداشته و احتمالا ناآگاهانه در دام گروهك‌هاي معاند و منافق افتاده‌اند.

عدم شناسايي عوامل تروريستي
شعباني در پاسخ به اينكه آيا تاكنون عوامل تروريستي حوادث اخير در كردستان شناسايي شده‌اند يا نه اظهار داشت: تاكنون به ما به عنوان نماينده استان اعلام نشده است كه اين عوامل شناسايي شده‌اند يا نه؟ البته پس از سفر نمايندگان مقام معظم رهبري و رئيس‌جمهور به كردستان، در جلسه خصوصي با آنها در محل استانداري در جريان برخي اقدامات صورت گرفته قرار گرفتيم. البته آقاي رحيمي معاون اول رئيس‌جمهور كه پيش از اين استاندار كردستان بوده‌اند نيز با مسائل موجود در منطقه آشنايي لازم را داشته‌اند.

وي با بيان اينكه مصطفي محمدنجار وزير كشور روز پنجشنبه اين هفته به منظور حضور در جلسه شوراي تامين استان به سنندج خواهد آمد افزود: اميدواريم در اين جلسه كه با حضور مسوولان امنيتي و كشوري برگزار مي‌شود، عوامل تروريستي دخيل در حوادث كردستان شناسايي شوند.

به گفته وي احتمالا وزارت اطلاعات تاكنون سرنخ‌هايي در اين رابطه پيدا كرده است اما اعلام نشده كه ريشه حوادث تروريستي اخير در نتيجه تحريك عوامل از خارج از كشور و يا مثلا همراهي با گروهك‌هاي منافق بوده است.

به اعتقاد شعباني احتمال حضور عوامل تحريك‌شده از سوي منافقين در اين حوادث وجود دارد كه هدف آنها ايجاد تفرقه مذهبي در كردستان بوده است. البته جاي سوال دارد كه اين عوامل چرا پس از ورود از مرزهاي كردستان عراق به ايران، از سوي نيروهاي امنيتي شناسايي نشده‌اند.

لزوم معرفي عوامل تروريست به مردم

نماينده سنندج از مسوولان امنيتي خواست تا پس از شناسايي عوامل تروريستي اخير، آنها را در صداوسيماي استان به مردم معرفي كنند. چراكه در حال حاضر ذهنيت بدي در كردستان شكل گرفته كه ممكن است اعتماد مردم به نظام را كاهش دهد. از اين رو لازم است تا عوامل تروريستي اخير با حضور در صداوسيماي استان، اعلام كنند كه چگونه اين عمليات را انجام داده‌اند تا مردم متوجه شوند كه ضعف مسوولان امنيتي منجر به ايجاد چنين حوادثي شده يا بي‌توجهي‌هاي خودشان به برخي موارد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات