ترنج موبایل
کد خبر: ۳۸۹۶۸

هائیتی؛ فاجعه پس از فاجعه

تبلیغات
تبلیغات


در پي وقوع زلزله ويرانگر در هائيتي و با گذشت چند روز از وقوع اين حادثه دلخراش، آمارهاي اوليه حاكي از كشته شدن بيش از يكصدهزار نفر از مردم فقير اين كشور است.

اين زمين لرزه 7 ريشتري چهارشنبه هفته گذشته ساعت 53/21 به وقت گرينويچ روي داد و به مدت يك دقيقه زمين همچون گهواره‌اي لرزيد و شيرازه شهر از هم گسست و هنگامي كه خشم زمين فروكش كرد، خاك مرگ و نيستي فضاي غبارآلود شهر «پورتوپرنس» پايتخت هائيتي را فراگرفت.

وحشت، فرار و صداي فريادهاي كمك‌خواهي كه با گذشت زمان به خاموشي گراييد، خبر يك فاجعه انساني را در راس اخبار رسانه‌هاي جهان قرار داد و مي‌توان چنين ترسيم كرد كه امروز در هائيتي تنها جدال با مرگ است و ديگر هيچ. هر كس در انديشه يافتن نشاني از عزيزان گمشده خود در زير آوارهاي سهمگين است.

تصاوير ارائه شده از سوي شبكه‌هاي ماهواره‌اي حاكي از ويراني گسترده بخصوص در بخش غربي شهر پورتوپرنس است كه ساكنان آن را 2 ميليون نفر از فقرا تشكيل مي‌دهند.

شبكه تلويزيوني يورونيوز با نمايش بخشي از ويراني‌ها در هائيتي اعلام كرد؛ تعداد تلفات دقيق اين زلزله پس از آواربرداري مشخص خواهد شد، اما تاكنون اجساد نزديك به 50 هزار نفر از قربانيان از زير آوار خارج شده است و به دليل كمبود امكانات، افرادي كه زنده مانده‌اند با ابتدايي‌ترين وسايل در جستجوي عزيزان خود در زير آوارها هستند و رسانه‌هاي بين‌المللي كه خبرنگاران خود را به اين محل اعزام كرده‌اند، اعلام كرده‌اند احتمالا تعداد قربانيان به بيش از يكصدهزار نفر افزايش يابد.

گزارش خبرگزاري فرانسه حاكي است، اجساد قربانيان زلزله در خيابان‌ها رها شده است و كسي رغبتي به دفن آنها ندارد و اين موضوع موجب شده علاوه بر زلزله، بيماري‌هاي واگيردار در منطقه شيوع پيدا كند.

گزارش‌ها حاكي است شهر پورتوپرنس علاوه بر زلزله و مشكلات ناشي از اين رخداد طبيعي، با مشكل ديگري مبني بر سرقت و غارت از سوي تبهكاران روبه‌رو شده است، زيرا پس از وقوع زلزله و ويراني زندان، بسياري از محكومان و تبهكاران كه از آوار نجات يافته و فرار كرده، تبهكاري‌هاي خود را از سر گرفته‌اند به طوري كه صداي شليك‌‌هاي متناوب گلوله بوضوح شنيده مي‌شود و رئيس پليس پايتخت هائيتي اعلام كرده قادر به مقابله با تبهكاران نيست.

آخرين گزارش‌ها از خبرگزاري فرانسه حاكي است، در حال حاضر هيچ كس مسووليت اداره كشور را به عهده ندارد و رئيس‌جمهور هائيتي هم در ميان مجروحان زلزله است. رقت‌‌بارترين صحنه‌ها نيز مربوط به زايمان زنان در حاشيه خيابان است.

ماموران شهرداري با نااميدي در حال بازگشايي راه‌ها و جاده‌هاي ارتباطي هستند و صليب سرخ جهاني نيز داوطلبان خود را به اين كشور اعزام كرده است.

جان هلمز، رئيس همكاري‌‌هاي امور انساني سازمان ملل نيز خاطرنشان كرد: تنها كاري كه از دست ما برمي‌آيد، ارسال غذا، دارو و چادر براي زنده نگه داشتن بازماندگان زلزله است و به جرات مي‌گوييم هزاران نفر زير آوار منازل گير افتاده‌اند و نيازمند كمك هستند.

پس از وقوع زلزله مرگبار در هائيتي، كمك‌هاي بين‌المللي از سراسر جهان به سوي اين كشور فقير سرازير شده، اما وسعت ويراني‌ها از جمله نابودي راههاي ارتباطي و فرودگاه اين كشور، موجب تشديد خشم و نااميدي مردم هائيتي شده است.

يك مرد ساكن در پايتخت هائيتي در حالي كه دستش را به سوي رسانه‌هاي خارجي مشت كرده بود، با عصبانيت گفت: ما بيش از اين كه به خبرنگار نياز داشته باشيم، نيازمند پزشكان بيشتر هستيم.

پس از وقوع زلزله ويرانگر در هائيتي كه از آن به عنوان يك فاجعه انساني ياد مي‌شود، پس‌لرزه‌ها يكي پس از ديگري در مراكز لرزه‌نگاري كشورهاي منطقه ثبت مي‌شود، به طوري كه برخي از اين پس‌لرزه‌ها در كوبا و جمهوري دومينيكن و باهاما احساس مي‌شود.

به گزارش ايسكانيوز، يوري لاتايدور به خبرگزاري فرانسه گفت: هنوز زود است تا در خصوص تعداد دقيق تلفات اظهارنظر شود. اين سناتور بلندپايه هائيتي تصريح كرد: پيش‌بيني ما اين است كه شمار قربانيان به 500 هزار نفر افزايش پيدا كند و در حال حاضر مواد غذايي، دارو و آب آشاميدني وجود ندارد، برق و تلفن قطع شده است، تاسيسات زيربنايي آسيب‌هاي جدي ديده‌اند؛ لوله‌هاي گاز پس از زلزله منفجر شده‌اند و تاكنون 25 پس‌لرزه كه بزرگ‌ترين آن 9/5 ريشتر بوده به ثبت رسيده است.

رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال‌احمر ايران اعلام كرد: 30 تن مواد غذايي، دارويي و بهداشتي ايران آماده ارسال به مردم زلزله‌زده هائيتي است.

احمد اسفندياري گفت: جمهوري اسلامي ايران از اولين كشورهايي بود كه پس از وقوع زلزله براي امدادرساني و كمك بشردوستانه به مردم هائيتي اعلام آمادگي كرد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات