bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۲۹۰۷
ماجرای قتل علیرضا شیرمحمدعلی و موقعیت ویژه رئیسی

پس لرزهای قتل علیرضا شیرمحمدعلی در زندان فشافویه

اتفاق رخ داده در زندان فشافویه رخداد تازه‌ای نیست و بار‌ها در اخبار درباره قتل، درگیری‌های منجر به قتل و یا خودکشی در زندان گزارش‌هایی منتشر شده است. مدت‌هاست که ناظران درباره وضعیت نامناسب برخی از زندان‌های کشور از جمله فشافویه به قوه قضائیه هشدار می‌دهند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۲۸ خرداد ۱۳۹۸
فرارو- قتل علیرضا شیرمحمدعلی زندانی سیاسی که در زندان فشافویه دوران محکومیت خود را سپری می‌کرد، تبدیل به یک نقطه عطف برای قوه قضائیه شده است. این قتل مرموز که هنوز ابعاد آن روشن نیست سروصدای زیادی به پا کرده و از نمایندگان مجلس تا رییس قوه قضائیه به آن واکنش نشان داده اند.
 
ماجرای قتل علیرضا شیرمحمدعلی و موقعیت ویژه رئیسی
علیرضا شیر محمدعلی نفر اول از چپ است
به گزارش فرارو، علیرضا شیرمحمد‌علی، زندانی سیاسی در درگیری با دو زندانی در زندان فشافویه به قتل رسیده است. او سه ماه پیش، خواستار انتقال از زندان فشافویه و گذراندن دوران حبسش در کنار زندانیانی با اتهامات مشابه شده بود.

دادستان تهران اعلام کرده است که دو نفر در این پرونده متهم هستند که یکی از آن‌ها با اتهام قتل عمد روبرو است و دیگری به معاونت در قتل، و ضرب و جرح عمدی متهم شده است.

گفته می‌شود شیر محمدعلی در بندی که محکومان به قتل زندانی بوده اند حضور داشته است. هنوز جزییات زیادی از نحوه قتل شیرمحمدی اعلام نشده، اما وکیل شیر محمدعلی می‌گوید او با ۳۰ ضربه چاقو کشته شده است. ظاهرا یک ضربه شدید به قلب و دیگری به شاهرگ او بوده است.

عرفانیان گفت: «این‌که چطور دو قاتلی که در سلول انفرادی بودند، توانسته‌اند از سلول خارج شوند و شیرمحمدی را به قتل برسانند، یکی از نکات مهم و عجیب این پرونده است، اما ظاهرا آن شب، آن دونفر علیرضا را به داخل سلول کشیدند و او را به قتل رساندند.»

عرفانیان در گفت و گویی دیگر اعلام کرده که ظاهرا آن شب درب سلول باز بوده است.

یکی از نکات مبهم ماجرا این است که جرم شیرمحمدعلی سیاسی- امنیتی بوده و مشخص نیست که چرا او در بند زندانیان عادی نگهدای می‌شده است.

البته روابط عمومی سازمان زندان‌ها این ادعا را رد کرده و گفته است شیر محمدعلی در بند زندانیان امنیتی نگهداری شده است.

دومین نکته مبهم این است که چرا متهمان به چند ضربه اکتفا نکرده اند و شیر محمدعلی را به ۳۰ ضربه و به شکل وحشیانه‌ای کشته اند. آیا انتقام گیری در کار بوده است؟

بیشتر بخوانید:

دستور رییس قوه قضائیه
این پرونده که بازتاب وسیعی در افکار عمومی داشته است، با پیگیری جدی رییس قوه قضائیه همراه است. غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد: «پرونده قتل مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی با حساسیت و جدیت تمام توسط دادسرای عمومی و انقلاب رسیدگی و همانند برخی پرونده‌های ویژه دیگر با گذشت ۴۸ ساعت از وقوع قتل، تحقیقات دادسرایی آن انجام و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع و در دادگاه نیز به‌صورت ویژه و درحداقل زمان قانونی رسیدگی خواهد شد.»

او از «دستور ریاست قوه قضاییه» به‌منظور «رسیدگی ویژه به پرونده قتل» خبر داد. اسماعیلی در این رابطه گفت: «مقرر شد هم از ناحیه سازمان زندان‌ها و هم ازسوی دادستانی کل‌کشور ۲ تیم مجزا درمورد سهل‌انگاری یا قصور احتمالی مامورین مربوط، بررسی دقیق انجام داده و نتیجه به ایشان گزارش و درصورت محرز شدن تخلف یا جرم، برخورد قاطع و مناسب انجام پذیرد.»

علیرضا شیرمحمد‌علی کیست؟
علیرضا شیرمحمدعلی جوان ۲۱ ساله‌ ساکن تهران، ۲۴ تیرماه ۱۳۹۷ به دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت شد.

به گفته وکیل او شیرمحمدعلی در دادگاه بدوی به اتهام اهانت به رهبری، اهانت به بنیان‌گذار انقلاب، تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات به ۸ سال زندان محکوم شده بود.

مدیریت یک کانال تلگرامی نیز یکی از مصادیق اتهامی علیرضا شیرمحمد‌علی عنوان شده بود. دادگاه تجدید نظر او قرار بود ۱۸ تیرماه امسال برگزار شود.

او در "اندرزگاه ۱۱، زندان تهران بزرگ" دوران حبس خود را گذراند.

سه ماه پیش، علیرضا شیرمحمدعلی، همراه با برزان محمدی، زندانی سیاسی- امنیتی اهل سروآباد استان کردستان در ۲۳ اسفندماه ۹۷ دست به اعتصاب غذا زدند و خواستار انتقال به زندان دیگر و رعایت اصل تفکیک جرائم شدند.

حالا پس از اتفاق رخ داده امروز گفته شد که برزان محمدی به زندان اوین منتقل شده است.

ماجرای قتل علیرضا شیرمحمدعلی و موقعیت ویژه رئیسیمهناز سرابی مادر شیر محمدعلی  با سید حسن خمینی  گفت و گو کرده است
مراسم خاکسپاری خبرساز
خاکسپاری علیرضا شیرمحمدعلی روز چهارشنبه هفته گذشته با حضور اعضای خانواده و دوستانش در بهشت زهرا انجام شد.

در این مراسم اعضای خانواده و دوستان شیر محمد علی حضور داشتند. تصاویر این مراسم در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. تصاویری که نشان می‌داد مادر شیر محمدعلی با لباس سفید در مراسم شرکت کرده است.

در ویدئویی منتشر شده از این مراسم مهناز سرابی خطاب به سید حسن خمینی گفت: «آیا راضی هستی فرزند خودت یک سوزن بخورد» حالا خبر رسیده است که سید حسن خمینی با مادر شیر محمدعلی تلفنی گفت و گو کرده است.

جواد امام فعال سیاسی اصلاح طلب در این باره توئیت کرده که سید حسن خمینی در این تماس تلفنی از مرگ شیر محمد علی ابراز تاسف و همدردی کرده و گفته است برای رسیدگی به دادخواهی صورت گرفته از طریق مسئولان پیگیری خواهد کرد.

واکنش ادامه دار نمایندگان
ماجرای شیر محمدعلی با واکنش‌هایی از سوی نمایندگان روبه رو شده است. در روز‌های اخیر تعدادی از نمایندگان نسبت به اتفاق رخ داده ابراز تاسف کردند و خواستار پیگیری موضوع شدند.

برخی نمایندگان نگرانی‌های ویژه خود را مطرح کرده اند. علی مطهری نماینده تهران می‌گوید: "مجلس وظیفه ورود به این موضوع را دارد، کمیسیون امنیت ملی حتما باید هیاتی را برای تحقیق و ارایه گزارش تعیین کند."

به گفته او "زندان سیاسی را نباید در بند تبهکاران، دزدان و قاتلان و قاچاقچیان قرار دهند تا چنین اتفاقی بیفتد. گاهی برای تنبیه متهمان سیاسی این کار را می‌کنند که کار بسیار بدی است و در واقع شبیه اقدامی است که در کهریزک انجام شده و بچه‌های جوان را در سال ۸۸ به زندان کهریزک که جای لات‌ها و قاچاقچیان بود منتقل کردند که آسیب‌های جدی دیدند."

همچنین تعدادی از نمایندگان می‌گویند خواستار بازدید از زندان فشافویه اند. محمد کاظمی، نایب‌رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز بر لزوم پیگیری این پرونده ازطریق کمیسیون متبوع خود تاکید کرده و گفته است: «معتقدم که باید از زندان فشافویه بازدید داشته باشیم؛ کما اینکه بعد از اتفاقات دی‌ماه ۹۶ هم شخصا از انفرادی برخی زندان‌ها بازدید کردم.»

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس خواستار پیگیری بازدید از زندان فشافویه ازطریق ریاست کمیسیون قضایی و حقوقی و همچنین مجموعه قوه قضاییه شده و با اشاره به سوابق بازدید نمایندگان مجلس از زندان‌ها در یکی، دو سال گذشته، گفته درصورتی که خانواده مقتول خواهان پیگیری موضوع ازطریق مجلس باشند، می‌توانند مطابق قانون شکایت خود را تقدیم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس کنند.

محمود صادقی، نماینده تهران هم چند روز پیش در توئیتی نوشت: "من بار‌ها به صورت کتبی، شفاهی، فردی و گروهی درخواست بازدید از زندان فشافویه را داده‌ام، اما هنوز مسئولان آن جوابی نداده‌اند."

هنوز قوه قضائیه به این درخواست‌ها واکنشی نشان نداده است.

در تحولی دیگر امروز علی مطهری و الیاس حضرتی نمایندگان تهران درباره اتفاق رخ داده و نحوه قتل شیر محمدعلی از وزیر دادگستری سوال کردند.

با وجود اصرار نمایندگان اصلاح طلب برای روشن شدن ماجرا نمایندگان اصولگرا در این باره سکوت کرده اند.
ماجرای قتل علیرضا شیرمحمدعلی و موقعیت ویژه رئیسیابراهیم رئیسی به دنبال ایجاد تغییر در قوه قضائیه است
موقعیت ویژه رئیسی
اتفاق رخ داده در زندان فشافویه رخداد تازه‌ای نیست و بار‌ها در اخبار درباره قتل، درگیری‌های منجر به قتل و یا خودکشی در زندان گزارش‌هایی منتشر شده است. مدت‌هاست که ناظران درباره وضعیت نامناسب برخی از زندان‌های کشور از جمله فشافویه به قوه قضائیه هشدار می‌دهند.

تاکنون قوه قضائیه پیگیری جدی در این رابطه انجام نداده است. اما حالا با توجه به دستور ویژه ابراهیم رئیسی، رییس جدید دستگاه قضا این امیدواری وجود دارد که رئیسی بتواند در این رابطه گام مثبتی بردارد.

از طرف دیگر با توجه به رویکرد اصلاحی رئیسی در ماه‌های اخیر به نظر می‌رسد این یک موقعیت مناسب برای اوست تا ضمن پیگیری این اتفاق وضعیت زندان‌های کشور را نیز اصلاح نماید.
ناشناس
United States of America
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۹
باید خون گریست
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv